עוד שאלה בנושא,

VVolverine

New member
עוד שאלה בנושא,

האם אני יכול לבצע מדיטטציה תחת מוזיקה? אני מתכוון למוזיקה בלי מילים: טראנסים, לחנים שונים, קונצארטים וכו' ואם כן, האם ישנם סוגי מוזיקה שאתם ממליצים?

REBURN

New member
זה מאוד תלוי בטכניקה אותה הינך מבצע

יכולתי להסביר מדוע אסור ויכולתי להסביר מדוע מותר ומולץ אבל ראשית זה תלויי באיזה טכניקה מדובר ועדיף לשאול את המורה האישי ולשאול בלבד אדם שעבר קורס כמוך בדיוק ציין פרטים כללים ואשתדל לעזור לך כמיטב יכולתי יום טוב

wee man

New member
יש את קונדליני של אושו

חצי שעה (מתוך שעה) מתבצעת עם מוזיקה. קונדליני, מתוך הסברו של דרול- " גבירותי ורבותי ק ו נ ד ו ל י נ י אני שמח להציג בפניכם את מדיטציית הדגל של אושו. בעיני הקונדוליני מבטא לא רק את השלמות הטכנית של המדיטציות של אושו אלא את כל הכיוון הפילוסופי של תורת אושו ושל הניאו זן שגורסים שהמודעות היא נחלת חיי היום יום של האדם המודרני העובד. זהו הקונדוליני , מתאים למתחילים ולמתקדמים, לגדולים ולקטנים . כל זמן שאתם יכולים לעמוד על הרגליים הקונדוליני שלכם. הוא לוקח שעה ומכיל ארבעה שלבים כל אחד בן רבע שעה. ואני מודיע כאן חגיגית , הקונדוליני הוא טוב מאוד כששומרים על מסגרת הזמן ומבצעים אותו ככתבו וכלשונו. אם יש לכם כוונה לרמות או אתם חושבים שלא תוכלו לעשות אותו כמו שצריך - אל תעשו אותו ב כ ל ל שלב ראשון- רבע שעה עם שתי רגליים על הקרקע תעמדו. חפשו את נקודת עצם הזנב שלכם ותתחילו להרטיט אותה כאילו הייתם פטיש אוויר. הברכיים צריכות להיות כפופות ולשנות את זווית הכיפוף שלהן ואילו פלג הגוף העליון זז מעלה מטה פחות או יותר. תנו לרטט לשנות באופן טבעי את המוקד שלו מהאגן אל הבטן והלב וחוזר חלילה. מי שמתחשק לו יכול גם להזזי את הידיים תוך כדי אבל זה וולנטרי. אפשר לעשות את החלק הזה בעיניים פתוחות או סגורות , זה לא משנה. בשפה המקצועית הוא מכונה "רכיבה אל הירח" ו מוסיקה קיצבית ומהירה יכולה להתאים לו מאוד. שלב שני -רבע שעה. תרקדו. עם איזו מוזיקה שבא לכם , באיזו מהירות שמתחשק לכם. תפליצו, תיללו ותעשו גרעפסים העיקר להישאר בתנועה. יש שגורסים שכדאי לעשות את השלב הזה עם מוזיקת טראנס-אני מעדיף דיסקו . כל אחד על פי טעמו אם כי נראה לי שוואלס וטאנגו לא יתאימו. שלב שלישי רבע השעה. ישיבה שקטה ונוחה בעיניים עצומות. שימו לב למה שקורה בחוץ ובפנים. כמו קורת עץ שניסחפה אל גדת הנהר תהיו סבילים. מחשבות מגיעות - שיגיעו. הבטן מקרקרת - שיהיה לה לבריאות. הציפורים מצפצפות בחוץ - קחו זאת לתשומת ליבכם ואל תעשו כלום. עשיתם מספיק בשני השלבים הקודמים - עכשיו שאחרים יעשו. תהיו כמו צופים בסרט ואל תלכו לשום מקום. שלב רביעי רבע שעה. לשכב על הגב - בעיניים עצומות ללא תנועה. אזהרה חמורה בשום אופן אין להמשיך את השלב הרביעי למשך למעלה מרבע שעה. שימו שעון מעורר כדי לשמור על מסגרת הזמן. להבת הקונדוליני בהירה מאוד אבל שורפת הזמן האידאלי לעשות את הקונדוליני הוא כמו הזמן של תפילת נעילה. מתחילים אותו כשהחמה בראש האילנות ומסיימים אותו כשהכוכבים מנצנצים. אבל אפשר לעשות אותו מתי שרוצים. הוא עובד תמיד. הכי טוב. תעשו אותו כשאתם חוזרים מהעבודה , ואחר כך כל הערב שלכם בשמחה ובטוב לבב. נאמאסטה דרול " אני אישית ניסיתי לעשות אותה מאוחר בלילה ובשלב הרביעי נרדמתי, ובשאר השלבים לא הרגשתי משהו מיוחד. הבנתי שזה בגלל שזה לא מדיטציה ללילה, אלא יותר לשעות אחר הצהריים. אני אנסה שוב בקרוב, הבעיה שהימים שלי עומסים עד אפס מקום כרגע. תנסה, ילך- ילך, לא ילך- לא ילך. שא ברכה ינון

REBURN

New member
היי אישית נחמד ונמרץ ../images/Emo13.gif

ראשית דברייך משמחים
אותי לראות את הנמרצות זה נחמד מאוד האם אתה כרגע מושרה באוירה של מדיטציה
אחדד שוב ישנם טכניקות אשר משלבות מוסיקה בדרך כלל הטכניקות הדינאמיות אשר מהנות ומרתקות בכדיי להבין על הטכניקות אלו לפי דעתי האישי יש לבצע כך 1 לקרוא מה אושו מסביר מדוע יש לתרגל טכניקות דינאמיות 2 יש הסבר בשלבים כמו שהוצג כאן מה עוברים בכול שלב כאשר היתרון הברור באתרים המופיעים בקישורי הפורום הוא כי ניתן לצפות בהדגמה המלווה בקטעי וידיאו של כול שלב 3 שוב יש להבין ישנם טכניקות אשר לא משלבות מוסיקה יש הטוענות שעדיף להמנע מכך אפשר להסביר אבל זה לא נחוץ כרגע החשוב ראשית מה האדם מתרגל ושיפנה למדריך עימו למד(על שאלות לא לוקחים כסף) או דרך העמותות השונות או שישאל אדם גם בפורום בדיוק על הטכניקה אותה הוא למד שוב כול הקישורים על הטכניקות הדינאמיות נמצאות בקישורי הפורום זהו רק חידודון
בלבד כהשלמה ולא סתירה לאיש הנחמד
הנמרץ אשר לפי דעתי שוררת עליו רוח מדטטיבית כרגע

wee man

New member
תודה רבה :) את האמת-

לא יצא לי לתרגל מדיטציה כבר דיי הרבה זמן. אבל תודה על המחמאות והתוספות :) ינון

VVolverine

New member
אין לי שום חוג או קורס

אני עצמאי, רק בגלל שאין את החוגים האלו בעיר שלי. ובינתיים אני מבצע תרגילי נשימה כמו שהסבירו לי קודם, ואני עוקב אחר תנוחות הזן, אני יושב מזרחית עם ידיים בצורת אליפסה על משטח ועליו כרית...

REBURN

New member
טוב נתקדם

ראשית באמת ואינני מכיר את כול הטכניקות לעומקם ולכן יש דברים שאינני יכול לענות כרגע אתה בשלב נחמד מאוד (זכור לי לטובה
) חוויות ראשוניות הכרות עם עולם המדיטציה שלב טוב לכן אינני יודע מה לומר נתחיל מזה שכמעט בכול עיר היום יש הדרכות קורסים סדנאות -וקבוצות מפגש ללא תשלום או בתשלום מזערי של שקלים בודדים למרות שבד"כ בקבוצות מפגש נמצאים אנשים שעברו קורס אחד בעבר ניתן להצטרף אליהם כקבוצה תומכת -----
תשתלב
---- קצת עיצות ואז תהיה לך גישה לקורס זהו היעד למרות שתרגול מדיטציה הוא דבר פשוט וטבעי
עדיף בתחילה לקבל את היסודות הטובים ממורה לאחר מכן אין צורך יותר אלה רק התרעננות אחת לתקופה שמרגישים צורך שוב בכול שבוע הציג טכניקה תראה כי בקישורי אני מציין קבוצות מפגש סדנאות וקורסים תתעניין ואולי תמצא גם במקום מגורייך בהצלחה
בהמשך הדרך

smile2life

New member
אם אין אצלך בעיר קורס

אולי כדאי שתיזום משהו ותרוויח משני הכיוונים= גם תעזור לאחרים ללמוד ולתרגל מדיטציה וגם יהיו לך חברים לתרגון. זה לא קשה -0 אסוף סביבך עוד שניים או8 יותר וצור קשר עם מדריך באחת השיטות או כמה מדריכים. כיף לראות אהבה צעירה, אני באמת מאחל לכם בהצלחה ושיוולדו לכם ילדים יפים, מוארים ומוערים. מני

VVolverine

New member
../images/Emo13.gif

לא ממש נראה לי יש ילדים אחרים בראש הזה בעיר שלי... אבל ניראה מה אפשר לעשות, תודה על התמיכה

REBURN

New member
אם אתה מעוניין לציין עיר איזור כללי

אולי אני יכול לעזור לך אפילו להגיד איזור השרון, השפלה, גוש דן, הצפון, הדרום, הערבה משהוא כי אני מכיר כמעט בכול רחבי הארץ אבל הכי חשוב הכול נתון לשיקולך
שאלות מענות בקשות אשמח להמליץ לך אפילו שירים יפים למדיטציה(פעם כשהייתי מתרגל היתי שומע בהנאה
) היום שומע אבל לא במהלך מדיטציה באמצע היום ששקט או לפני השינה יש לי שיר של חצי שעה שמלווה אותי כבר שנה שלמה שיר אחד אהוב
מושמע כול הזמן לשיקולך

VVolverine

New member
בודאי...

עיר - קריית שמונה (הכי צפוני שיש) שירים - כל דבר יתקבל בברכה!!!

REBURN

New member
אבדוק והעדכן אותך בהמשך../images/Emo39.gif

אני לא שוכח אף פעם זוכר לפרטים (לפעמים נראה שאני שוכח אבל ממש לא גם אחרי חודש אני יכול לחזור ולעדכן אותך
) העדכן אותך אשתדל בהקדם במסרים תתמיד בדרכך אשמח להמליץ לך על מוסיקה טובה ומספר דברים נוספים במסרים לשיקולך
יום טוב

smile2life

New member
דוקא ק"ש

דווקא בק"ש יש מרכזים רוחניים עשר דקות נסיעה לכל כיוון - לא יודע אם ישד לך רשיון או לא אבל אם יש לך רשיון קח את האוטו ועלה בצומת כח לכיוון המירון, ברגע שתעבור את קיבוץ ברעם עצור את האוטו בצד והקשב לשקט - זה הדבר הכי מדהים ששמעת בחייך, עצור את המציאות, עצום את העיניים והיי עם עצמך למשך איזה 5-10 דקות, נסה לעשות זאת איזה פעם-פעמיים בשבוע, ותיטען את עצמך באנרגיות חדשות-טהורות. אם תצליח לאסוף איתך עוד חבר או שניים-שלושה ותעשו זאת בקבוצה השגת עוד מטרה = עכשיו יהיו לך חברחיםפ ותוכל להחליף חוויות ולקבל עצות מחבריך, שמתרגלים איתך. להזכירך - למדיטציה לא חייב להיות שם מוגדר והיא אינה חייבת ללכת אחר פילוסופיה אסייתית. למדיטציה לא תמיד צריכים להיות אבא או אמא או כתובת למשלוח דואר (גם אם זה דואר נע). לא חייבים לשלם אלפי שקלים כדי להשיג תוצאה רצוייה.

REBURN

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo25.gif../images/Emo39.gif

מילים יפות
אכן החוויות הטובות ביותר שהיו לי היו דווקא (בסדיר) בצפון על מרגלות הערים הייתי מטפס עד קצות ההר כאשר למעשה אתה נמצא בתוך ה-
העננים ומשקיף ומתבונן בכול הנוף המרהיב כאשר לאחר הגשם יש אוויר צלול הדשא הירוק
מתפשט על האדמה שהיתה צחיחה פשוט להרגיש בעננים ואולי אפילו להיות בהם אכן זכור לי לטוב וגם בנוף מדבר (
במילואים
) במעלה גבוה במיוחד למי שמכיר מעלה לבונה אתה יכול להשקיף על ערים שלמות האויר צלול וכך גם היתה מחשבתי מקום שקט מאוד(מלבד הפיגועים
) אכן הנוף והטבע
- ההתחברות לטבע היא הדבר הטוב ביותר שניתן בכול זאת אני אשלח לך המלצות
על מקומות מפגש על דיסקים למוסיקה
ועוד במהלך היום

VVolverine

New member
אני בן 15 ../images/Emo4.gif

ואין לי מצב שההורים שלי יסיעו אותי למקופ כלשהו בשביל זה. הם חושבים שזה שטויות
. ממש חבל לי על זה

REBURN

New member
סבבה../images/Emo140.gif גיל הוא לא התרגיל../images/Emo8.gif

כול אדם יכול לתרגל מדיטציה לא חובה לנסוע לאלפיים בכדיי למדוט אפשר גם בחדר כמו שם של ספר שציינתי מדיטציה- היא מסע אל העולם הפנימי לא צריך מקום מיוחד גיל מיוחד תנאים מיוחדים אפשר לעבור קורס קצרצר או השתתפות בסדנאות ולאחר זמן קצר לתרגל בבית בגינה או בכול מקום אחר הבטחתי שהעדכן אותך על מקומות בקריית שמונה ובסביבה ואני עומד בהבטחותיי עניין של יום יומיים והעדכן אותך במסרים אישיים

hary_i

New member
15, זה הגיל בו למדתי מדיטציה

לאחר שאבא שלי למד מדיטציה טרנסנדנטלית, הלכתי להרצאת מבוא והחלטתי שגם אני רוצה ביקשתי מאבא, בהתחלה הוא לא ממש רצה אבל אחר כך חשב קצת יותר והחליט שזו השקעה לעתיד ושילם לי את הקורס (גם אז זה היה יקר), כמובן שהוא בדיוק כמוני לא מצטער. אז שלח את ההורים שלך להרצאת מבוא.

VVolverine

New member
בשימחה

רק שהם לא מאמינים בזה, ביחד עם הרבה מבוגרים שאני בקשר טוב איתם. פשוט אין להם את הסבלנות לזה נסכם בדברייה של אחת מהן:" אין לי סבלנות לזה, לשבת חצי שעה ולנשום??? מזה ייתן לי כבר? שלא נדבר על זה שניסיתי וביזבזתי על זה זמן " טוף, לא נורא

למעלה