יש את קונדליני של אושו
חצי שעה (מתוך שעה) מתבצעת עם מוזיקה. קונדליני, מתוך הסברו של דרול- " גבירותי ורבותי ק ו נ ד ו ל י נ י אני שמח להציג בפניכם את מדיטציית הדגל של אושו. בעיני הקונדוליני מבטא לא רק את השלמות הטכנית של המדיטציות של אושו אלא את כל הכיוון הפילוסופי של תורת אושו ושל הניאו זן שגורסים שהמודעות היא נחלת חיי היום יום של האדם המודרני העובד. זהו הקונדוליני , מתאים למתחילים ולמתקדמים, לגדולים ולקטנים . כל זמן שאתם יכולים לעמוד על הרגליים הקונדוליני שלכם. הוא לוקח שעה ומכיל ארבעה שלבים כל אחד בן רבע שעה. ואני מודיע כאן חגיגית , הקונדוליני הוא טוב מאוד כששומרים על מסגרת הזמן ומבצעים אותו ככתבו וכלשונו. אם יש לכם כוונה לרמות או אתם חושבים שלא תוכלו לעשות אותו כמו שצריך - אל תעשו אותו ב כ ל ל שלב ראשון- רבע שעה עם שתי רגליים על הקרקע תעמדו. חפשו את נקודת עצם הזנב שלכם ותתחילו להרטיט אותה כאילו הייתם פטיש אוויר. הברכיים צריכות להיות כפופות ולשנות את זווית הכיפוף שלהן ואילו פלג הגוף העליון זז מעלה מטה פחות או יותר. תנו לרטט לשנות באופן טבעי את המוקד שלו מהאגן אל הבטן והלב וחוזר חלילה. מי שמתחשק לו יכול גם להזזי את הידיים תוך כדי אבל זה וולנטרי. אפשר לעשות את החלק הזה בעיניים פתוחות או סגורות , זה לא משנה. בשפה המקצועית הוא מכונה "רכיבה אל הירח" ו מוסיקה קיצבית ומהירה יכולה להתאים לו מאוד. שלב שני -רבע שעה. תרקדו. עם איזו מוזיקה שבא לכם , באיזו מהירות שמתחשק לכם. תפליצו, תיללו ותעשו גרעפסים העיקר להישאר בתנועה. יש שגורסים שכדאי לעשות את השלב הזה עם מוזיקת טראנס-אני מעדיף דיסקו . כל אחד על פי טעמו אם כי נראה לי שוואלס וטאנגו לא יתאימו. שלב שלישי רבע השעה. ישיבה שקטה ונוחה בעיניים עצומות. שימו לב למה שקורה בחוץ ובפנים. כמו קורת עץ שניסחפה אל גדת הנהר תהיו סבילים. מחשבות מגיעות - שיגיעו. הבטן מקרקרת - שיהיה לה לבריאות. הציפורים מצפצפות בחוץ - קחו זאת לתשומת ליבכם ואל תעשו כלום. עשיתם מספיק בשני השלבים הקודמים - עכשיו שאחרים יעשו. תהיו כמו צופים בסרט ואל תלכו לשום מקום. שלב רביעי רבע שעה. לשכב על הגב - בעיניים עצומות ללא תנועה. אזהרה חמורה בשום אופן אין להמשיך את השלב הרביעי למשך למעלה מרבע שעה. שימו שעון מעורר כדי לשמור על מסגרת הזמן. להבת הקונדוליני בהירה מאוד אבל שורפת הזמן האידאלי לעשות את הקונדוליני הוא כמו הזמן של תפילת נעילה. מתחילים אותו כשהחמה בראש האילנות ומסיימים אותו כשהכוכבים מנצנצים. אבל אפשר לעשות אותו מתי שרוצים. הוא עובד תמיד. הכי טוב. תעשו אותו כשאתם חוזרים מהעבודה , ואחר כך כל הערב שלכם בשמחה ובטוב לבב. נאמאסטה דרול " אני אישית ניסיתי לעשות אותה מאוחר בלילה ובשלב הרביעי נרדמתי, ובשאר השלבים לא הרגשתי משהו מיוחד. הבנתי שזה בגלל שזה לא מדיטציה ללילה, אלא יותר לשעות אחר הצהריים. אני אנסה שוב בקרוב, הבעיה שהימים שלי עומסים עד אפס מקום כרגע. תנסה, ילך- ילך, לא ילך- לא ילך. שא ברכה ינון