עוד שאלה בבקשה

ravit2b

New member
עוד שאלה בבקשה

אמרתם בפורום שחשוב מאוד להמשיך לאכול גלוטן עד הביופסיה, יש לי גם בדיקה לאלרגיה לחלב, האם גם מדברי חלב אסור לי להמנע עד הבדיקה? בנתיים אני כן סובלת מכאבי בטן אבל אני מוכנה להקריב את עצמי למדע עד הבדיקות האמורות

ravit2b

New member
קיבלתי תשובה מרופא

שאמר שבניגוד לביופסיה, בבדיקת רגישות לגלוקוז אין צורך להמשיך לאכול דברי חלב, כנראה שזה כמו בדיקה לסוכרת.

נטלי22

New member
טוב לדעת. אגב, קחי בחשבון שבמקרים

רבים הרגישות לחלב היא זמנית, וכשעוברים לאכול נ"ג והדלקת במעי מחלימה - אפשר גם לחזור לאכול חלב כרגיל (לא בכל המקרים, אבל ברובם). תרגישי טוב

ravit2b

New member
דווקא אין לי בעיה להיות רגישה לחלב

זה מסתדר יופי עם האידיאולוגיה שלי. אם כבר אידיאלוגיה עסקינן, יש כאן חולי צליאק שהם צימחוניים/טיבעוניים? אני יודעת שאני רותמת את העגלה לפני הסוסים, אבל בכל זאת מעניין אותי.

ravit2b

New member
איזה יופי../images/Emo13.gif

ואיך את מסתדרת במסעדות למשל? כי לדעתי זאת תהיה הבעיה הכי גדולה שלי. שמעתי שאפילו סושי מכיל גלוטן (במסעדות) ואז מה נשאר חוץ מסלט

סושי לא בהכרח מכיל גלוטן

צריך למצוא את המקומות שמותר. בתור אחת שדווקא אוהבת להזמין סלט... אני כנראה לא דוגמה. אבל יש מקומות שיש מה לאכול בהם, ויש אפילו מסעדה בתל אביב שמכינה פסטה ללא גלוטן (DUCKS). כמעט ולא קרה לי שממש לא היה לי מה לאכול במסעדה (למרות שזה כן קרה...בעיקר במסעדות איטלקיות).

CATS7

New member
שי המון מה לאכול לצליאקים צמחונים

כמו שנאמר ב - DUCKS יש כריכים, פסטות, סלטים (במגוון גדול) והבנתי שיהיו שם גם פשטידות / קישים. כמו כן היינו במסעדת MEZZE ברח' אחד העם בתל אביב, אכלתי שם תבשיל הודי מאד טעים וגם שם מגוון המנות לצליאקים צמחונים גדול. וחוץ מזה...מקסימום נכנסים לירקניה וקונים 2 בננות....

ravit2b

New member
../images/Emo45.gif

צמחונות מצילה חיים. חייבת להגיד שאני ממש מעריכה את מי שהוא חולה צליאק וצימחוני, ההקרבה הרבה יותר גדולה

net the jet

New member
../images/Emo9.gif לא נעים להגיד.. אצלי זה סתם כי אני לא

אוהבת בשר... בתור ילדה קצת הכריחו אותי, אבל מהר מאד הבינו שחבל על המאבק, כך שבעצם אני צמחונית מילדות.

כל הזמן אומרים את זה

אבל מישהו באמת מכיר מישהו שעברה לו הרגישות ללקטוז?

למעלה