עוד שאלה אליך

שאפיק

New member
עוד שאלה אליך

לשבת עם החברה בערב בחווה לשתות תה מקומקום מסריח עם החברה והעובד הערבי של החווה זה בא מפולין אני מבין

אבו-דני

New member
שאפיק ידידי, אין צורך...

--- לפתוח הודעה חדשה אפשר לשרשר בשרשור אחד את כל הדיון בבקשה ובאשר לשאלתך, צר לי אבל מעבר לכאב שאתה מנסה להעביר לי לא הבנתי מילה אם תנסח דברייך מעט יותר בבירור אתן לך תשובה ישירה לא אתחמק אפילו מעט מכל דבר שתטען, זו הבטחה.

שאפיק

New member
מה אתה מצפה ממני אני בבון....

אבל לא כסיל ובור אם הייתה יודע מעט היסטוריה הייתה מעריך את יהדות בבל הייתה מעריך את התלמוד הבבלי ועוד כל מיני דברים קיבלתי את עצתך בקשר לשרשור אנא קבל עצתי וברר מי היו שלום צאלח ויוסף בצרי השווה לסיפור של טרומפלדור ובבקשה ממך שלח לי תגובה חוץ מזה אני אומר לך שוב אני מבין שלך זה נראה נראה תרבות של בבונים כי אתה לא מבין את השפה ואת ההווי אבל אתה יכול לסמוך עלי שהפרוש של המילים זה אותו פירוש כמו בכל שפה והמינהגים לא שונים משום תרבות אחרת אנחנו לא נוהגים לרקוד סביב מדורה עירומים והאישה אצלנו היא מלכה והיהלדים הם כל עולמנו רק בשפה שונה כמו שיש הרבה אנשים שמשמרים את האידיש ואפילו מעלים הצגות באידיש ולא יודעים שמקור השפה הזה הוא במגילות שנשלחו לאירופה בשפת רש"י והאידיש היא בעם שיבוש של רש"י שעם הזמן התפתחה תבדוק אותי ואם אני טועה אני מבטיח לך התנצלות הכי גדולה בעולם

אבו-דני

New member
ראשון ראשון, אחרון אחרון

--- לא העלתי על בדל מקלדתי שום טיעול בגין אופייך/אישיותך. אכן יהדות בבל הוציאה מתוכה אלפי חכמים בתורה כלום טענתי טענה בגנות חכמי בבל? היש לך איזושהי מובאה? שפת האידיש היא שפה גלותית אבל כמו הלדינו שפה יהודית ששייכת אך ורק ליהדות מנגד ערבית עירקית שייכת לערבים, בעירק היינו אלפיים שנה שבויים, לא דיירים. אם האידיש הינה שיבוש של מגילות כל שכן טענתי מתחזקת שאל לנו לקחת תרבות של גויים (ערבים) ולהופכה לתרבות של יהודים. מעולם לא טענתי שהנך רוקד מסביב למדורה, אני דווקא אוהב מדורות
ככל הורה אני מאמין לך שילדיך הם כל עולמך.

שאפיק

New member
שאלה אחרונה

אז במה התרבותית הבבונית שלנו באה לידי ביטוי?

דליה נס

New member
רק עכשו הבנתי

שבעצם כאשר סבתי, ננה , הוזמנה לאחר כבוד לאונברסיטה העברית לצורך תיעוד ושמירה על תרבות ומסורת מפוארת, היא בעצם תיעדה תרבות בבונית
אולי בגלל זה אהבתי בילדותי לטפס על עצים
נו שויין

אבו-דני

New member
ותשובה מלאה רגשי נחיתות ודחיה

--- אגב בבונים סוקלים את זה שמאיים אליהם יש מצב שתסקלני אם אופיע על סוסי?

אבו-דני

New member
תרבות שלך?

--- ממתי אתה מנכס לעצמך את תרבות ערביי עיראק התרבות הערבית עיראקית אינה שלך, אתה פשוט אימצת אותה. איננה יכול לענות לך אלא רק בערב איתך הסליחה

שאפיק

New member
לכולם

לה דירו לו ג'ווב חיתי מרתו פרותו מחד יתיק' יעיינו לנהר כליתו ויה לחסאן מאלו מה ענדו סחב הווי מכרבט ועק'לו כפיף ק'יידוור וחיד ידיר לו באל כייף מחאד ק'ייחבו אפטקר הווי נרל יאאלה בדלקם סייבונו מית'ל חיוואן כלי ירוח נקה לאימו וואוי וזמבור לעב בג'לדו ער בזבה חיתי לג'ביתו עלינה כסחונו

שאפיק יא שאפיק

רק בשביל צרור קללות כזה, היה שווה לארח כאן את הרמאד לרמאדות, הדה מה ענדו לא ראס ולא קעב, ראסו בל הווה ורג'לו בטיו אל חייב גרג סדק מד'וג'ומה ענדו אש ישאווי יאאלה שאפיק ח'אק וויאיק מה נרד לו ג'וואב וזה שגלגלת אותי אמרתי כבר... שיהיה לכולנו אחלה יום

שאפיק

New member
לחנקין היקרה

שגם לך יהיה אחלה יום ונדר מדרק הדא לרמד רח לק זכה וכפרה ותזכרי "למה עינדו עתיק מה עינדו ז'דיד"

למעלה