עוד שאלה אחת

אילן די

New member
עוד שאלה אחת

אני מלא שאלות היום... ידוע שכשמניעים את האוטו כשהוא קר (בבוקר), מומלץ לחכות עד שהמנוע יתחמם לטמפרטורת עבודה ואז לנסוע. האם אפשר להתחיל לנסוע לאט בלי לעבור, נגיד 2000 סל"ד, ואז כשהמנוע מגיע לטמפרטורה הרגילה - לנסוע כרגיל ?

rtwingo

New member
תשובה:

המתן 10 שניות לפני שילוב להילוך אחרי ההנעה, ועד שהרכב מגיע לטמפ´ עבודה- אל תעבור את ה3000 סל"ד.

ceyal

New member
עד כמה שאני הבנתי

ותתקנו אותי אם אני טועה (איציק
)לא מדובר בלהגיע לטמפרטורת עבודה,כי זה לוקח בערך 5 דקות
. מומלץ להמתין כ 15 שניות עד שהשמן עולה מהקארטר ומשמן את כל המקומות במנוע. כדאי מאד - כי הזמן שבו נגרם רוב הבלאי המצטבר למנוע - הוא דווקא בזמן ההתנעה כשהמנוע קר ואם לא ממתינים מעט ומיד מזנקים - זה לא מתכון לחיי מנוע ארוכים במיוחד
. הנסיעה האיטית בתחילת הנסיעה מומלצתת מאחר והמנוע עשוי מתכת אשר מתכווצת ומתרחבת באופן טבעי בזמן שינויי טמפרטורה. כאשר מניעים מנוע קר ומייד מתחילים בנהיגת ארסמוביל - כלומר - 0 100 ברמזור ורייס עם הערס השכן,(רק דוגמא ..שלא תחשוב שאני מתכוון אליך...) החום בתוך המנוע עולה מ 0 ל 100 מעלות ב 20 שניות (אולי יותר -כן.?.. אל תתפוס אותי..) ממש לא מומלץ למתכת .. נהיגה לאחר המתנה של מספר שניות לשימון נאות ולאחר מכן נהיגה רגועה של מספר דקות כדי לאפשר למנוע להתחמם בהדרגה - תוסיף לחיי המנוע כמה עשרות אלפי קילומטר נוספים יום נעים

תמירי

New member
הנעת הרכב בבוקר-אימפרזה טורבו

אילן שלום, על פי הוראות יצרן יש לחכות מרגע ההנעה כדקה וכך אני עושה. טמפרטורת עבודה -מה שאתה רואה בלוח התצוגה זה חום המים במנוע ואילו מה שחשוב מאד זה טמפרטורת השמן שאין שעון באמפרזה(אני הוספתי)ואז אתה רואה שטמפרטורת עבודה של כ60 מעלות מגיע לאחר נסיעה "עדינה" של כ5 דקות כאשר בחות טמפרטורה של כ-15 מעלות. רק אז אני מתחיל להאיץ את הרכב חזק וכך אתה בטוח מאריך את חיי המנוע. יש ממש הבדל בתאוצה כאשר טמפרטורת השמן 40 מעלות או 75 מעלות. השעונים הללו של הטורבו וחום שמן ממש חשובים ברכב כזה

itzik93

New member
כמו שכבר נאמר....

מומלץ להמתין מעט לפני תחילת נסיעה (חלק אמרו 10 שניות, תמירי אמר דקה - לא עקרוני במיוחד) ע"מ שהחלקים במנוע יקבלו סיכה נאותה מאגן השמן. אין צורך לחכות שהרכב יגיע לטמפרטורת עבודה - התועלת (אם יש כזו) מתקזזת עם ביזבוז הדלק (אם תיקח בחשבון שבנסיעה איטית הרכב מגיע לטמפ´ עבודה תוך כ-5 דקות, כשהוא עומד זה יקח יותר). פעם, ברכבים הישנים, היה מומלץ לחכות מעט ולחמם את המנוע...גם זו היתה סטיגמה: למי שיש קרבורטור נקי ורכב מכוון (פלאגים, הצתה וכו´ במצב טוב) יתניע בלי בעיה ויתחיל בנסיעה תוך 30 שניות בדיוק כמו רכב עם הזרקה. כמובן שבמזג-אויר מושלג (כמו שיש לעיתים באיזורך) הייתי נותן לרכב דקה עד דקה-וחצי (עם שמן סינטטי כמובן
) להתחמם מעט. איציק

אילן די

New member
תודה רבה על התשובות

ולאיציק. מזג האוויר בלוס אנג´לס הוא כמו בארץ בערך.

למעלה