עוד שאלה אחת, בבקשה

עוד שאלה אחת, בבקשה

לאחר בדיקת הרופא בפעם השניה, למחרת, התחלתי להיות צרודה. שזה אומר, כשאני מתחילה לדבר כאילו משהו מפריע לי בגרון, ואז אני צריכה לכחכח ואז הקול חוזר לעצמו. וכל הזמן אני מכחכחת בגרון כאילו משהו ומפריע לי. ושאלתי: האם הבדיקה עם המראה גרמה לכך, בזמן שהכניס אותה לגרון אחרי שחיטא אותה עם האש, ואני מניחה שהיא היתה חמה ואולי זה גרם לכוויה או משהו שאינני מבינה בזה. סימפטומים שלא היו לי קודם לכן. אגב: לפני שנתיים הייתי אצל רופא א.א.ג שגם בדק אותי אם מראה וכשהוא חיטא את המראה הוא לקח גזה וניקה אותה מה שלא נעשה עכשיו. שוב תודה רבה רבה על תשובתך המהירה והכנה.

בדיקת גרון עם מראה

שלום אני שמח לספר לך שחששות שלך אינם מבוססים בעזרת מראה (כמו זו של רופא שיניים) אפשר לראות את מבני הגרון נמוך יותר מגובה הפה למשל את מיתרי הקול ובית הבליעה 1. חימום המראה נעשה שלא על מנת לחטא את המראה (מה שנעשה באמצעים אחרים) אלא כדי למנוע הצטברות אדים על המראה. 2. בבדיקה ניתן לראות את מיתרי הקול אך לא לגעת בהם 3. לא סביר כי הבדיקה גרמה להחמרה בצרידות 4. ניקוי המראה בגאזה לאחר החימום נועד לסלק שרידי חומר ממנה המפריעים להשתקפות הגרון. לא תמיד יש בכך צורך. תרגישי טוב ד"ר אופיר הנדזל

למעלה