עוד רוצחת

סינבד

New member
עוד רוצחת

לא הצליחה להרוג אותי.
אני עומד ברמזור לפנות שמאלה משד' מוריה לרח' שמשון (בחיפה), הרמזור מתחלף לירוק ואני מתחיל בנסיעה. למזלי אני שם לב למכונית שלא מתכוונת לעצור ברמזור האדום שיש לה. בטח שיש לה אדום, ברמזור שלי יש ירוק! מיישר את האופנוע ובולם, הרוצחת הזקנה עוברת לפני הגלגל הקדמי שלי... ואני עדיין פה, לספר לכם על זה.

למה לספר? כדי שתיזהרו ותזכרו שרמזור ירוק אומר שמותר להכנס לצומת. לא שבטוח להכנס, לא שצריך להכנס, אפילו לא שאפשר להכנס, רק שמותר להכנס לצומת. וכדאי מאד לעשות את זה בתשומת לב מלאה לכל מה שקורה מסביב.

Aricc

New member
המבחן לחציית צומת צריך להיות, האם פנוי כולל נתיבי ההזנה

אם יש רמזור, המבחן נשאר זהה, אבל אם אתה חושש לעבור באדום אז תעשה את המבחן בירוק.
הצבע ברמזור לא יציל אותך, להיפך הוא יהרוג אותך, או שתיחס לו משמעות שאין לו [תניח שפנוי בירוק] או שתעצר בקו עצירה ומישהו כבר יעביר אותך את הצומת [כשאתה בסל"ד סרק עם מצמד לחוץ].
עדיף כמובן להמעיט ברמזורים ולתת פתרון תשתיתי אחר וכמובן לבטל כליל את שלטי העצור ולהציב רק שלטי זכות קדימה.
יש גם "ארבע כיווים ירוק" שזה עובד בצפון אמריקה [מיותר במזרח הרחוק, דרום אמריקה ומצריים] אך לפי דפוסי ההצבעה פה והסקרים האחרונים, לא הייתי ממליץ להנהיג את זה במקום בו "מגיע לי" ו "סבלתי מספיק" הוא המפתח להבנת ההתנהגות התוקפנית.

xfwind

New member
טוב לא ממש נולדת אתמול. ריטואל קבוע של כל רוכב.

ודווקא בצומת הנ"ל יש מלכודת מובנית שפעם אחר פעם נהגים נכשלים בה:
אם אתה יוצא ממרגלית ימינה למוריה (ואפשרי גם אחה"כ שמאלה לשמשון) - שים לב שאלה שבאים משמאל ממוריה אמורים לעמוד באדום. אז זהו שזה לא תמיד קורה והרבה טועים עם הרמזור הירוק (שמאלה לשמשון).

noy fb 22

New member
איפה..איפה הזמנים שמרגלית היה חד סיטרי כלפי מטה ובקפה קרוק

היתה הפיתה-עם-בצל הכי טובה בעולם...?

xfwind

New member
מרק בצל. אבל אם אתה הולך אחורה

בוא נדבר על הכיכרות במרכז הכרמל....

איך אבא שלי אומר? רמזור ירוק זה התמרור הכי מסוכן בכביש!

וגם: בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם.
טוב שאתה פה איתנו!

creth11

New member
מורה הנהיגה שלימד אותי לעבור טסט אופנוע שינן לנו תמיד

ברמזור - אדום ברכה, ירוק סכנה.
המישפט הזה הציל אותי כבר אין ספור פעמים גם על דו"ג וגם בפחית

למעלה