עוד רגע ליל הסדר :] כל המשפחה מתאספת.. ואתם?

avitano

New member
עוד רגע ליל הסדר :] כל המשפחה מתאספת.. ואתם?

איך אתם?
אוהבים את זה? סובלים?
שואלים אתכם מתי חתונה? מניחים לכם?

כל חג במימונה סבתא שלי אומרת שנה הבאה בחתונה שלך...
חוץ מזה אין הצקות משמעותיות
מה גם שהשנה ההורים כבר יודעים P:

ספר יקר

New member
28, מי יודע?

28 אנשים יסעדו בליל הסדר הקרוב בבית משפחתי.

השיא מבחינתי.
יהיה בסדר. עם בת-הדודה בעלת הפיגור הקל (ובעיות אחרות), בן הדוד שנמצא במרד נעורים (מתבטא בשיער מוארך, הברזה כרונית מהלימודים), ועוד בת-דודה שנורא נהנית לספר על עצמה, ועוד כל מיני..
אף אחד לא עסוק בזה.
וגם אם עסוקים-שומרים לעצמם.חוץ מזה, הם לא יודעים ממי להתחיל אצלנו במשפחה בתחקיר

וחוץ מזה, שיש במשפחה (היא אומנם לא תגיע לליל-הסדר, אבל היא במודעות) את הבת-דודה הרווקה, שכל אחיותה הבוגרות (גם זו שקטנה ממנה) כבר התחתנו והביאו ילדים. אז עסוקים בלחתן אותה. וגם היא עסוקה בדייטים האין-סופיים האלה.

בקיצור-אינשאללה יהיה בסדר.

רiאיש

New member
סבל אינסופי

אני הבכור כך שכל העיניים נשואות אליי, מה גם שהשנה סדר מצומצם מה שאומר שאני כנראה אהיה מתחת לזכוכית מגדלת.

בעוד עם חברים אפשר תמיד להשתמש ב"תודה, אבל כרגע זה לא רלוונטי" עם חיוך צופן סוד על השפתיים, על משפחה זה לא עובד. גם אם אני אנסה את זה על הדודות שלי הן כנראה יתקשרו מיד לאמא כדי לשמוע את הרכילות האחרונה ולאמא אני לא באמת יכול לשקר (לא שאני לא רוצה, היא פשוט יודעת מתי אני משקר...), ובכל מקרה זה לא יכול לעבוד כשהמשפחה כולה מתכנסת.

אבל נראה לי שהבעיה האמיתית היא התגובה שלי - בשנה האחרונה די אימצתי מדיניות של "אפס סובלנות" כלפי שאלות כאלה, מה שמתבטא בעיקר בהמון ציניות וחוסר נחמדות כללית.

זה הגיע למצב שסבתא שלי אמרה לי שהם רק רוצים בטובתי ושאני לא חייב להיות כל כך מרושע וציני - אז הבנתי שכנראה אני עובר יותר מדי את הגבול ופוגע בהם, כך שנראה לי שהחג יהיה בסימן סובלנות, חיוכים והרבה נשיכת לשון.

avitano

New member
תחייך ותגיד "בעזרת ה' " אולי זה הכי טוב...

כי תגובה לחברים ותגובה למשפחה זה באמת לא אותו הדבר

פשוט תנסה להעביר נושא
או שתגיד "זה לא נעים לי כל השאלות האלה"
זה לא אומר שומדבר...

במקרה הכי גרוע תעמוד ותגיד "יש לי משהו לספר לכם"

רiאיש

New member
אצלי "בעזרת ה' " לא יעזור

"בעזרת ה' " עוזר כששואלים מתי תהיה חתונה, אצלי זה אף פעם לא ככה, זה תמיד מגיע עם הצעות קונקרטיות (סבתא שלי שדכנית, ודי מוצלחת למען האמת), או ששואלים למה דחיתי הצעות "ותגיד לי למה לא %@%@ היא ממש בחורה מקסימה, בדיוק הטעם שלך".

אז יש את הטריק של "אני אבדוק בפייסבוק ועם חברים שאולי מכירים ואחזיר לך תשובה" שדוחה את זה לעוד שבועיים שלושה (בתקווה שהן ישכחו. אל דאגה, הן לא שוכחות), או "יש פשוט המון לחץ בלימודים אין לי זמן לזה עכשיו"

הבעיה היא שלפעמים יש הצעות שעל הניר שהן ממש מוצלחות, בדיוק ה"טעם" וה"סגנון" שלי, ומיד אחריהן יגיע ה"מה אכפת לך, תנסה" ו"מה כבר יקרה זה רק דייט", וכשדוחקים לפינה כבר אין כל כך מה להגיד, ולצערי זה מגיע לציניות וסתם חוסר נחמדות.

אז כמו שאמרתי, השנה זה יהיה בעיקר חיוכים והנהונים ונחמדות כללית, מתוך הבנה שאת הבעיות שלי אני לא צריך להוציא על אחרים, במיוחד לא על האנשים שאני אוהב.

ובתכל'ס אני סתם מגזים, חוץ מאי הנעימויות האלה ליל הסדר עובר בכיף, עם הרבה שטויות, בדיחות (ממוחזרות) אוכל (ממוחזר?) וגם כמה דברי תורה (ממוחזרים)

ספר יקר

New member
מותר לך לא להסכים

אבל אני חושב שאו שתמצא מישהי (לסבית דתיה, מן הסתם) שמוכנה לפברק איתך קשר רק בשביל שיעזבו אותך (ויהיה לך את השקט הנפשי שלך לחשוב מה אתה רוצה מהחיים שלך), או שתצא מהארון.

כל אופציה אחרת מחריבה את הנפש שלך. כמה זמן אפשר למשוך כזה סוד מול כזו אינטנסיביות של שידוכים?? אני מעריץ אותך על זה שאתה מחזיק מעמד, אבל זו פצצה מתקתקת, וחבל.

רiאיש

New member
מסכים (לפחות חלקית)

אני בשלבי יציאה מהארון, אבל עד שאני אספר להורים אני אכן במצב די מסובך, לא הכי בריא לי ולסביבה.

לגבי פיברוק קשר (אני לא מדבר כרגע על נישואין ללסבית - פתרון לגיטימי למי שמעוניין בו) בשום פנים ואופן לא! זה כדור שלג מתגלגל וסוג של פצצה מתקתקת בפני עצמה

avitano

New member
ההודעה הזו שלך...

שימחה אותי :]
לא יודע למה...

זה עושה לי טוב לראות בן אדם שיודע ומבין שצריך להתמודד עם החיים
ולא מחפש פתרונות קסם זמניים

שיהיה לך חג שמח וכשר

רiאיש

New member
טוב, הייתי קצת מלודרמטי

לא "סבל אינסופי" ולא מקצתיה.

היה סדר נחמד, אם כי מצומצם במקצת. בתחילת הסדר הצעתי שלא ניפול לקלישאות של בדיחות על ביצים במלח ושאלות על חתונה\שידוכים - וזה עבד. סה"כ עבר סדר רגוע וחביב.

ספר יקר

New member
במקום ביצים במלח וגברים משודכים לנשים...

הגברים קיבלו בערב הזה ביצים והנשים נותרו עם דמעות מלוחות

לילה הסדר ו"מתי חתונה"...איך היה אתמול

זה היה ליל סדר ציבורי במרכז יהודי בטורונטו. עורך הסדר החב"דניק לא חסך בהסברים, שירה, בדיחות וסיפורים. האוכל היה יהודי אשכנזי, היין שפע והיה מתוק, הצבעונים הלבנים בעציצים היו אמיתיים, הפילפינים והפיליפיניות הצעירות והחביבות הגישו את המנות ואפילו החזיקו בספל המים לנטילת ידיים.
בשולחן שלנו ישבה משפחה ישראלית תיירית, משפחה פולנית/קנדית, וגם זוג ישראלי-קנדית.

בזמן "שולחן עורך" הרב הצעיר עורך הסדר, איש חב"ד נאה, ניגש אלי ושאל לשמי ולעיסוקי ולמצבי המשפחתי.
"...ומעולם לא התחתנת?!" הוא שאל.
שמעת על GAY PEOPLE ?, שאלתי
הוא הנהן, גם אני הנהתי, לא היה צורך בהסבר.
ובכל זאת לא חשבת להתחתן? הוא התעקש.
הנהנתי לכיוון בן זוגי שיש לידי ואמרתי , הייתי איתו כל השנים, 35 שנים.
הוא יהודי? הוא שאל.
נדתי "לא" בראשי.
אבל אתה יהודי, הוא אמר, בוא אלינו לתפילות בבית חב"ד בMIDTOWN .
אמרתי, אולי.
הוא אמר, אם אראה אותך שם, אדע שאתה באמת אוהב אותנו.
חייכתי.

---
זה זמן רב שלא הייתי בליל סדר מחוץ לישראל. בשנה הבאה, שוב בציון (כנראה), אבל אין לדעת.

למעלה