עוד קצת שאלות :)

בל א

New member
עוד קצת שאלות :)

שלום לכולם למישהו יש קצת מידע אולי על הגירה לספרד ? עלות מחייה בערים אל מול שכר מינימום ? איכות חיים ? אנטישמיות ? ואולי על איטליה כנ"ל ? אנחנו ממש בהתלבטות רצינית לאן להגר וכל מיני כתבות באינטרנט על הכלכלה בספרד ואיטליה ועל אנטישמיות וכו' ממש מלחיצות אותנו הייתי ממש ממש רותה לשמוע ממישהו שהיגר לשם ויכול לתת מידע מהשטח ולא כל מיני כתבות ... תודה רבה רבה

gatissima

New member
זה לא הזמן להגר לספרד

אם תשאלי אותי המצב בארץ כרגע יותר טוב האבטלה מאוד מאוד גבוהה, ככה שעל כל משרה פנוייה יש המון קופצים מה שהביא לירידה משמעותית של המשכורות ובואי נגיד שלמקומיים בכל מקרה תהיה עדיפות על מהגרים. מעבר לזה השאלה שלך מאוד כללית, כי אני לא יודעת מה המקצוע שלכם, אם אתם דוברים את השפה, אם יש לכם אזרחות אירופאית מה שאת רואה בחדשות על הכלכלה נכון, על האנטישמיות בדרך כלל לא.

בל א

New member
ספרד

תודה רבה על התשובה אין לנו ממש מקצוע לצערי ... אני למדתי קונדיטוריה וחבר שלי נהג משאית אבל מוכנים לעבוד בכל דבר לתקופה ... דוברים את השפה ויש לנו אזרחות אירופאית

gatissima

New member
לא רציתי לבאס

אבל המצב הוא כזה, וזאת האמת אני לא יכולה להגיד לך שלא תמצאו עבודה את בקונדטוריה והחבר שלך במה שהוא עושה, אבל קחי בחשבון למשל שרשיון הנהיגה הישראלי לא תקף בספרד, בתור תייר כן אבל בשביל לחיות בספרד ויותר מזה בשביל לעבוד כנהג למשל צריך להמיר את רשיון הנהיגה (שיעורי נהיגה, תיאוריה וטסט) וזה עסק לא זול. אני לא אשקר ואומר שספרד מקסימה ולמי שיש עבודה בספרד חי טוב ואפילו טוב מאוד, אבל קשה מאוד למצוא עבודה עכשיו. אני לא יודעת מה המניעים שלכם להגירה אבל כשאת אומרת לעבוד בכל דבר, את באמת היית רוצה לעבוד בנקיון או בטיפול בקשישים? אם המטרה היא לשפר את איכות החיים אז לא נראה לי שלזה התכוון המשורר, בעבודות האלה מרוויחים בסביבות ה 800 יורו לחודש וזה לדעתי לא מספיק לכלום.

בל א

New member
לא ביאסת בכלל

תודה רבה על המידע זה ממש עוזר השאלה היא אם העובדה שיש אבטלה גבוהה בספרד הכוונה היא לכך שהמצב די דומה למצב בארץ שהאבטלה קשה וכו' אבל אם באמת רוצים לעבוד יש זיליארד עבודות ( אולי לא בהייטק וכאלה אבל יש ) שהן לא כאלה נוראיות...ואז זה בסדר. או שהמצב שם ממש ממש גרוע ? המניעים שלנו להגירה הם חיפוש מקום עם אנרגיות קצת אחרות מאשר בארץ, איכות חיים יוצר טובה ורגועה.....ויש אזרחות שזה לא מזיק. ההתלבטות היא בין איטליה לספרד כי עדיין מעדיפים את האזור הים תיכוני. יש מושג מה קורה באיטליה מבחינה כלכלית ? כי הבנתי שאין להם שכר מינימום קבוע והכל פרוץ, אבל מצד שני הייתי שם שנה שעברה אצל בת דודה שלי שהיא סטודנטית וגרה בפירנצה וממה שהתרשמתי אפשר לחיות הרבה יותר טוב מאשר בארץ. היא מרוויחה 6 יורו לשעה בעבודה באינטרנט קפה וב-6 יורו אפשר לקנות שם הרבה יותר ממה שאפשר לקנות פה עם שכר של 20 שקל לשעה ושכירות של בתים מהממים היא נמוכה יחסית למשכורת וזה ממש מפתה. פה אנחנו עובדים בשכר מינימום, שלושת רבעי מהמשכורת הולכת על שכירות (ולא במרכז ת"א ::) ולא נשאר כלום... התלבטויות ...

gatissima

New member
די דומה למצב בארץ?

בישראל שיעור האבטלה הוא 6% (בערך) בספרד 20% (בערך) זה עונה לך על השאלה?

בל א

New member
כן תודה רבה

עכשיו התבאסתי :) ולמישהו יש מושג בנוגע לאיטליה

Incertidumbre

New member
מוסיף מידע בקשר לנהג משאית

מעבר לזה שצריך לעשות רישיון לרכב פרטי ותאוריה חובה אח"כ לעשות רישיון למשאית שכולל תיאוריה וטסט ואז מי שרוצה לעבוד כנהג משאית מקצועי חייב לעשות קורס מיוחד שנקרא CAP שראשי התיבות שלו הן CERTIFICADO DE APTITUD PROFESIONAL הקורס עולה בסביבות 1500 אירו נמשך 6 חודשים ויש מבחן בסופו

pichinan

New member
הערה

את הקורס אפשר לעשות גם לפני הרשיון, או תוך כדי. כמו בכל אירופה, החל מ2010, בסופו מתקבל אישור תעבורה, שבספרד מכונה CAP, המאפשר לנהוג מ/ל כל מדינות האיחוד. הוא מכיל 130 שעות + 10 מעשי, ויש שעושים אותו מרוכז בחודש אחד. הבעיה היא שהמבחן, שניתן ע"י הDGT לא נערך האופן שוטף, מה שיכול להאריך את זמן קבלת התעודה. המחיר תלוי במקום, יש מקומות בהם הקורס המלא עולה 1150 אירו. בכל אופן, זה כסף וזה מאמץ. אבל למי שנהג משאית עם נסיון ויש לו את האמצעים, זו התחלה לא רעה בכלל.

pichinan

New member
נהג

דווקא נהג משאית הוא מקצוע שיש לו ביקוש, הבעיה היא שמדובר ברשיון ישראלי. המסלול לקבלת רשיון נהג משאית בספרד כולל, מלבד הרשיון שאותו צריך לעשות מהתחלה, אישור תעבורה אירופאי ו boletín שמאפשר לך לעבוד בפועל במקצוע. למרות שזה הליך לא קצר, אם בכל זאת תעברו לגור בספרד באמצעות הדרכון האירופאי, מדובר במקצוע שבהחלט ניתן לקחת בחשבון. רבים עושים קווים בינלאומיים, עבודה לא קלה אבל הכסף די טוב.

בל א

New member
תודה רבה

לא היה לי מושג שרשיון ישראלי לא תקף בספרד. תודה תודה

למעלה