עוד קצת שאלות... 13H

sapirk

New member
עוד קצת שאלות... 13H

הישרים A,B,C יוצרים משולש. בין הישרים A ו-B יש זוית בת 30 מעלות. בין הישרית B ו-C יש זוית בת 110 מעלות. בין הישרים A ו-C יש זוית בת 140 מעלות. אחת מהזוויות הנ"ל אינה זוית פנימית של המשולש. נסמן ב-X,Y ו-Z את הזויות הפנימיות במשלוש. x>y>z x-y-z=? 1. 60 מעלות. 2. 20 מעלות. 3. 50 מעלות. 4. 40 מעלות. הצלחתי לפתור את זה אבל לקח לי קצת זמן.. אז אם יש איזה שיטה מהירה אני אשמח לשמוע אותה.... עוד שאלה: נתון מספקר תלת ספרתי שלגביו ידוע כי ספרת האחדות שלו גדולה ב-1 מהסכום של ספרת העשרות וספרת המאות שלו. איזה מהמשפטים הבאים נכון בהכרח בנוגע למספר זה? 1. המספר זוגי. 2. סכום הספרות שלו מתחלק ב-3 ללא שארית. 3. סכום הספרות שלו הוא מספר אי -זוגי. 4. הספרות שלו שונות זו מזו. התשובה היא 3. אבל נראה לי שגם 4 נכונה... יכול להיות? ושאלה אחרונה במילולי.... ריפה ידיו:נכונות - (1) חירף נפשו: הקרבה (2) נטשו [עם נק' בלמעלה של הו'..] : בדידות (3) הדריך מנוחתו: שלווה (4) חירפו:עלבון תודה למי שיענה [=

אור 200

New member
אמממממ....

לשאלה השניה זה לא 4 , מה עם 113 ? 225? לאנלוגיה--3? ריפה ידיו-הפסיק את נכונותו, הדריך מנוחתו-הפסיק את שלוותו?

nate2000

New member
תשובות

1. זה 40 (110-70) אני בניתי משולש והצבתי זויות (סכום זויות פנימיות= זוית חיצונית) 2. זאת תשובה 3 4 לא נכונה לדוגמא המספר 113 גם מתאימה לכלל. 3. לדעתי זה 3 אבל יכול להיות שאני טועה כי אנלוגיות הן לא הצד החזק שלי

Pearle River

New member
תשובות.

שאלה אחת: יוצרים משולש חיש מהר ... יש לנו 3 זוויות: 30 ; 110 ; 140 ושתיים מהן הן בתוך המשולש. 30 בטוח בתוך המשולש כי אם היא מחוץ אז בתוך המשולש יש 150 מעלות ועוד 110/140 > 180. נשארנו לנו להתחליט בין 110 / 140 (מומלץ לשים את הקטנה בניסיון הראשון)... כשהזוית הפנימית היא 110, אז הזווית השנייה היא המשלימה של 140 שהיא 40 ועוד 30 ... יצא לנו 180. לכן ההפרש:
110 - 40 - 30 = 40​
שאלה שתיים: מדובר כאן על כללי חלוקה, אז נבדוק את סכום הספרות:
A+B+C = a+b+a+b+1 =2a+2b+1 = מספר אי זוגי !​
אין ספק שהתשובה היא 3. מדוע לא 4? למה A ו-B לא יכולים להיות שווים ל-1/2/3/4 למשל? זה לא בהכרח נכון. שאלה שלוש: ריפה ידיו זה - ניסה לפגוע בנכונות של מישהו. כמו ש..: הדריך מנוחתו - ניסה לפגוע בשלווה של מישהו. אני לא יודע מה זה הדריך מנוחתו אבל זה מה שמקיים את מה שמצאתי .... נ.ב: בטוח שזה לא "רפה ידיו" ?

למעלה