עוד קצת על מרגוליס

dashar

New member
עוד קצת על מרגוליס

במשפחתי יש מרגוליס מירל שהייתה נשואה לישעיהו קירשנבוים. והם עלו לארץ ככהראה בסביבות 1880-1890 מרוזדאו גליציה פולין. היה להם בן בשם שבתאי קירשנבוים (עוד שתי בנות) שבתאי קירשנבוים הוא סב סבי. שעלה אף הוא לארץ בתחילת 1900 והיה ממקימי מחניים המושבה, ולאחר מכן התגורר בצפת ובירושלים. ישעיהו קירשנבוים אבי סב סבי, נפטר ונקבר בטבריה. אישתו מירל מרגוליס כנראה חיה כמה שנים בצפת, קצת במחניים. ולאחר שנפטרה אף היא נקברה בטבריה. האם מישהו מכיר ויודע על מקורותיה של אותה מירל מרגוליס? הכוונה שלי היא למצוא את הקשר הגנאולוגי המתקיים בין משפחתי לרב שך (שבתי כהן- שפתי הכהן) מבדיקת ההשתלשלות, ראיתי שאחת מצאצאיו היא מרגוליס אך אין פירוט לגביה. ואני תוהה האם אותה מרגוליס קשורה למירל מרגוליס במשפחתי. תודה רבה על העזרה. שירה

wow1

New member
רשימת המייסדים המושבה מחניים, היכן?

איל.

dashar

New member
מייסדי מחניים

הספר מחניים מושבה קצרת ימים מאת שמשון שטיין בהוצאת יד בן צבי שנת 1978. הספר בידי, אשמח לעזור באיתור שמות ופרטים.

dashar

New member
צר לי אייל

אבל לא לפי שם הישוב שציינת, האם ישנו שם נוסף של האיזור? האם ישנם שמות ספציפיים של אנשים שאתה יודע שהיו ממתיישבי המושבה מחניים. רק כדי לוודא שאנחנו מדברים על אותה מחניים. המדוסר בספר על המושבה (ולא הקיבוץ) שהוקמה בסוף המאה הקודמת והתקיימה מס' שנים בודדות. המושבה התפרקה ויושביה עזבו אותה. שירה

dashar

New member
תיקון טעות

מאחר ובמשפחתי יש לא מעט ישעיהו קירשנבוים, טעיתי בפרטים שמסרתי והקשר הוא לא דרך משפחת מרגוליס איתה החיבור היה מאוחר יותר (דרך צאצאו של שבתאי קירשנבוים) האם מישהו מכיר או יודע על עץ שורשים של צאצאיו של אותו הרב שבתי כהן שכתב את הספר שפתי הכהן, ועוד ספרים נוספים. תודה, שירה

tomsonb

New member
ספר "כתר כהנה"

מאת חיים דב פרידברג. תרנ"ח. נמצא בספריות האוניברסיטאיות וגם במהדורות צילום מהשנים האחרונות. מכיל פרטים רבים על משפחת השפתי כהן, אך בעיקר על הדורות המוקדמים. סבתא של סבתא של סבתי, בילא טייכער (אשת הרב יוסף משה טייכער מזאלין ופרעמישלא), שנפטרה סביב 1854, היתה בתו של הרב יעקב, מצאצאי הש"ך, אך לא ידועים לי פרטים נוספים שבת שלום, תומר

Ohle74

New member
מרגוליס, מרגלית....

מה שכתבת מעניין. דודו של סבי (ר' פנחס מרגלית יליד טבריה) שינה את שמו למרגלית (מרגוליס) והתגורר בצפת בתחילת המאה ה-20. אף שיש גרסאות שונות באשר לשינוי השם, אני לא "סגור" על אף אחת מהן. דודתו של ר' פנחס (ושל אבי-סבי) הייתה מירל גיטל אשת ר' א"י העשל חרי"ב (טבריה וצפת). צירופי מקרים (השמות הדומים?) איני יודע בכל מקרה אם יהיה לך מידע נוסף על מרגוליסים מטבריה אשמח לשמוע ע"כ ואולי משהו יתחבר.

למעלה