עוד קומיקס

mulon1984

New member
מדהים

מתנגד לכל חוק פרספקטיבה אפשרי. אגב, למה יש אזהרה בתחילת העמוד? אתם מפחדים שמישהו ייקח את זה ברצינות?

comicsyehoudi

New member
אתה פיספסת...

אתה פיספסת משהו קטן. האזהרה אומרת שכל העמוד הזה אינו נכון. וזה כולל את האזהרה => זה לא נכון שכל העמוד הזה אינו נכון => האזהרה נכונה =>כל העמוד הזה אינו נכון => .... זה כמו פרדוקס השקרן המפורסם: אני שקרן => מה שאני אומר אינו נכון => אני לא שקרן => מה שאני אומר הוא נכון => אני שקרן => ... הדרך היחידה לדעת אם חז"ל אמרו את זה או לא היא לעיין במקורות המצוטטים בראש העמוד...

mulon1984

New member
כי...

זה רעיון שלגילאים נמוכים יהיה קשה עד בלתי אפשרי לעלות עליו. מצד שני, הרמה והאומנות בקומיקס די מתאימים לגילאים עד 13.

ailag

New member
זה לא ממש ברור

גם בקריאות חוזרות. לדעתי אם מישהו יעלה על זה שזה פרדוקס השקרן, הוא יחשוב שזו פשלה שלך ש"נפלת" לפרדוקס כי לא חשבת על מה שאתה כותב. (זה לא מה שקרה, זה מה שהוא יחשוב)

AmirPerc

New member
זה נראה כאילו הפסקת לפני שסיימת

הנה כמה טיפים: כשאתה צובע, תעשה קצת זום-אין, ותשתמש במברשת לא-מטושטשת, הטשטוש לא עוזר לכלום, במיוחד כשאתה יוצא מהקווים. תנסה לעבות קצת את האינק, או לפחות שיראה פחות כמו סקיצה בעפרון ויותר כמו אינקינג, תנסה לעבוד פשוט הרבה יותר נקי כי כל הפקשושים באינק ובצביעה נורא בולטים לעין. אני לא יודע אם הglow הזה מסביב לדמויות הוא בכוונה או שזה בגלל המברשת, אבל הוא לא נראה טוב. וכמו שמישהו חכם אמר לפני - הפרספקטיבה שלך זוועה. תעבוד יותר על הקומפוזיציה לפני שאתה מצייר כל ריבוע, ולנסות לגרום לדמויות להיראות פחות כמו ילדים שנדרסו, כי בזווית הזו הם ממש מרוחים על השביל. חבל כי כל הדברים האלה ממש בולטים, ובמיוחד כשאתה פונה לילדים הם שמים לב ואם משהו לא מוצא חן בעיניהם הם פשוט מפסיקים לקרוא. בעניין התוכן אין לי מה לומר, מעולם לא הייתי ילד דתי ואנקדוטות על חז"ל לא משעשעות אותי במיוחד.

comicsyehoudi

New member
תודה על ביקורותיך

האמת שזה אחד הציורים הראשוניים שלי... מאז השתפרתי (אני מקווה) ראה לדוגמה הציור המצורף... בקשר לסיפור עצמו, לא צריך לאהוב את חז"ל כדי להנות... באותה מידה יכולתי לכתוב: "לפי הפילוסופים המודרניים". הנקודה של הסיפור היא שהילד הרשע עובד על הילד שאינו יודע לשאול בצורה מצחיקה ולכן (לפי חז"ל או לפי הפילוסופים המודרניים איך שתרצה!!!!) הוא מתעלה מעל הגבולות של החשיבה: זהו סוג של autoreference!

mulon1984

New member
אתה לא יודע?

מי שמבלה את כל יום כיפור על שפת הנהר במקום לענות את נפשו, סופו שאלוהים ישרוף אותו.

AmirPerc

New member
אז זה סתם לא הצחיק אותי

אבל אי אפשר להתווכח על הומור החדש באמת יותר טוב, במיוחד הפרספקטיבה, אבל אתה חייב לשפר את הצביעה הקטע הזה של כהה בפנים ומברשת מטושטשת ובהירה יותר על הקונטור הוא ממש בעייתי זה לא נעים לעין ובאמת נראה כאילו הדמויות נשרפו בשמש. בכלל הבחירת צבעים שלך קצת משעממת, תנסה לעבוד על זה ותראה איך הקומיקס ישתפר ויזואלית.

gewitter

New member
רק העמוד הזה לבדו מצחיק

"אני יכול!!". אתה תראה, עוד תהפוך לקאלט.

ailag

New member
הפאוזה בזה שצירפת פה ממש במקום ../images/Emo13.gif

אבל לא הבנתי את הבדיחה..

comicsyehoudi

New member
אין פה בדיחה...

זהו העמוד ראשון מסיפור קומיקס בן 6 עמודים... שלחתי אותו על מנת לשאול את השאלה: "האם הציורים שלי השתפרו?" זה לשיפוטכם...

ailag

New member
שוב הכתב מפריע לקריאה

אם אנחנו לא אמורים לקרוא את החולצה בזמן ההתרחשות, הסר את הכיתוב או שתבחר בשילוב צבעים שיגרום לנו לא להתמקד בה. כמו כן, עדיף להסביר את עצמך כמה שפחות; אם כבר הבנו שזה הרשע, ואם אתה משתדל ליצור לו חזות של רשע ע"י הגבות, אל תכתוב עליו "אני רשע". הקוראים לא צריכים כתוביות/תרגום בגוף הסרט, זה צורם. כמו כן, כותבים "רציונליסטית" (אלא אם זה היה בכוונה) בפאנל האחרון הראש שלו מסובב בזווית לא אנושית. חוץ מזה, הסטריפ בסדר.. אני מבינה בערך מה הסגנון שאתה מכוון אליו (למרות שאני חילונית) וזה נראה בכיוון, אם כי לא קראתי יותר מדי דברים בז'אנר הזה. רק חבל לי שאתה לא משקיע יותר זמן (ספציפית זמן) בציור עצמו, כי רואים שעם עוד למידה של התאוריות ועם עוד זמן תכלס של פנסילינג בעיקר, צביעה בנוסף, תהיה קפיצת מדרגה כלשהי. מה שמביא למשהו דומה למה שאמיר אמר, נראה קצת כמו עבודה באמצע. וחבל, כי רואים שאתה אוהב ליצור במדיום הזה - אפילו אם רק קוראים את הקומיקסים שלך בלי לפגוש אותך בפורום.

comicsyehoudi

New member
הסיבה שבגגלה כתבתי...

הסיבה שבגגלה כתבתי על החולצה של הילד הרשע "אני שקרן", זה לא בכדי לעזור לקורא להבין שהוא רשע אלא כדי לרמוז על פרדוקס השקרן שסטריפ זה מבוסס עליו. פרדוקס השקרן (למי שלא מכיר): אני שקרן => כל מה שאני אומר הוא שקרי => גם המשפט "אני שקרן" הוא שקרי => אני דובר אמת =>המשפט "אני שקרן" הוא אמיתי => כל מה שאני אומר הוא שקרי => ... -------------- פרדוקס הבדרן (בסטריפ שלי): הילד הרשע מספר לילד שאינו יודע לשאול: "לפי חז"ל, זה טוב להתבדח" -- ומיד הוא מתבדח על חשבונו ולכן הקורא נכנס במין "פרדוקס השקרן" ולא יכול לדעת אם הציטוט הזה הוא אמיתי או לא. כמו כן האזהרה שבראש העמוד "כל הכצוב בעמוד זה אינו נכון" הוא גם מין "פרדוקס השקרן" ואני בעצמי יותא עם כאב ראש גדול מכל הסיפור הזה!?! ?!?!?!?!!?

למעלה