עוד צעד אחד קדימה?

עוד צעד אחד קדימה?

לפני מספר חודשים אולי שנים לא היה ניתן לראות אף לא דגל אחד של ישראל בהפגנות שמאל, הדגל היה סימן "ימני" השמאל החכים והבין שפטריוטויות היא לא דבר ימני והראה לימין שגם הוא פטריוט והתחיל, סוף סוך להרים בגאווה את דגלי ישראל בהפגנותיו. הימין לא הפסיק במאבק לדהלגיטימציה של השמאל, כל משמרת מחאה בכ"ס בה עומדים מולינו אנשי הימין אני חושב לעצמי איזה שלטים מטומטמים הם לא אומרים כלום גם אנ ייכול להרים אותם, האמנם? אני מדבר על שלטים כמו: "אנחנו עם צה"ל" "צה"ל חזק ואמץ" וכו´... מדובר בעיקר על תשבוחות לצה"ל ולחיילו. מאחר וצה"ל אינו גוף פוליטי, עדין, תודה לאל, תמיכה בו היא כתמיכה במדינה. האם אנו יכולים לעצור את עידוד האנטיגוניזם כלפינו שהימין מעודד ע"י הרמת שלטים כאלה? מה אתם חושבים? הארה: אני מבקש מאנשי ימין לא להגיב להודעה זו מאחר והיא אינה נוגעת להם, מנהלי הפורום אנא דאגו לזה, תודה.

ניתוח המצב מנקודת מבטי...

מיליטריזם הוא ערך ימני. מובן שגם השמאל (ברובו) תומך בקיום צבא, אך הימין בעד חיזוק והפעלה מרבית שלו, שכן לטענתו את הפתרון לסכסוך (אם זה טרנספר, "הרתעה" או ג´נוסייד) יביא צה"ל. השמאל לא יכול לקרוא בהפגנות קריאות תמיכה בצה"ל, מאחר שצה"ל הוא הזרוע המבצעת של מדיניות הכיבוש וההתעמרות בעם הפלסטיני, שלה השמאל מתנגד. המצב אותו אתה מתאר נוצר מתמיכה רחבה בממשלה הימנית. אנגטוניזם קיים תמיד נגד הדעה שאיננה בקונצנזוס, ועל כן מעבר להנפת דגלי ישראל בהפגנות וקריאות בגנות הכיבוש והמלחמה, איננו יכולים לעשות כלום על מנת למנעו.

הגינגי

New member
הפגנה זה לא מצעד הזדהות

בצמתים אננו מוחים על משהו, אנחנו לא עומדים שם כי אין לנו מה לעשות וזה נורא נחמד לעמוג בשמש ולהחזיק שלטים לכיף. אם הימין נהנה להחזיק שלטים שלא אומרים כלום, שיהנה לו. אנחנו יותר חכמים מזה ואנחנו לא נכנע לדה-לגימציות של חברנו הפשיסטים. בקשר לטענת בועז זעירא כי אתה גזען, אז אני פשוט יגיד שבענייני תנועה פנימיים, התגובה של הימין, לא ממש מעניינת אף אחד.

למעלה