עוד פרס נובל

masorti

New member
יש פצצות פלשתיניות...

שמשמשות בכוונה להרג נשים וילדים, ויש פצצות ישראליות שמשמשות למלחמה נגד חמושים. לא בדיוק אותו הדבר.

sela v

New member
כלי נשק הוא

כלי נשק הוא כלי נשק. למי כן מותר לבנות נשק? מי למשל בעיניך יותר טוב שיפתח נשק. הסינים, הרוסים, הצרפתים, האמריקאים או האנגלים? נשק נועד להרוג, ולא משנה איזה כוונות יש. הוא הורג. איך בדיוק טיל לטווח של 1000 ק"מ משמש למלחמה נגד חמושים?

מתי בכלל השתמשנו בטיל של 1000 ק"מ

נגד טרור?, משתמשים בטילים קצרי טווח ופצצות. מה הקשר לכלי נשק הוא כלי נשק הוא כליע נשק, מה אתה אומר בזה שמהנדס הוא מהנדה בין אם הוא חלאה כמו יחיא עייש או מהנדס מרפא"ל, שוב השוואות נבזיות?

sela v

New member
מהנדס שבונה פצצות

יודע שהנשק שהשימוש של הנשק שלא הוא בסופו של דבר להרוס ולהרוג, והוא יתמם אם זו לא המטרה. אתה אף פעם לא יודע איפה בסופו של דבר הנשק יהיה. איך הרוסים היו אויבים כאלה גדולים לפני כמה שנים, פתאום הם לא אויבים? כנ"ל הסינים שישראל פתאום רוצה למכור להם נשק, ורק לפני כמה שנים הם היו תומכי הערבים?

sela v

New member
יובל

רוב מי שמנהל את המלחמה אצל הפלסטינאים אלה צעירים, שלא מבינים למה הישראלים באים ומפציצים אותם? מה תגיד לילד בן 10, שכל הזמן שומע פיצוצים? אתה חושב שההורים שלו יאשימו את עצמם? או את היהודים (ולפעמים זה יכול להיות חייל מולסמי בדואי שבכלל היה שם) האם שישראל נכנסה למלחמות מול מדינות (לא מול פלסטינאים) האם הרוב לא תמכו במלחמה? אני זוכר את מלחמת המפרץ איך כולם היו מאוחדים, וכמה היה מפחיד שטילים שלא גרמו כמעט להרס עפו באזור חודש, ואותם ילדים בעזה מרגישים את זה שנים. עכשיו גם לפלסטינאים יש מהנדסים אמיתים. אתה חושב שכל הפלסטינאים טיפשים וכל היהודים חכמים? ולמה בדיוק אתה חושב שמשמש הנשק שמפתחים מהנדס רפא"ל שחלקם אפילו נשים (מכיר אחת), שמאמינה שמה שהיא מפתחת (לא יודע מה זה), זה להגנת המדינה. אני לא אומר שאלה יותר טובים או אלה פחות טובים, אבל מי שמפתח נשק יודע למה זה משמש, וזה לא משנה אם זה פצצונת או פצצה גדולה. פצצה נודדה להרתעה, וגם שבמקרה הצורך ישתמשו בה. למה מה שעושים הפלסטינאים אתה חושב שהם לא מאמינים שזה גם להגנת האינטרסים שלהם מול הישראלים?

אתה משווה עוד פעם

מה מעניין אותי מה הפלשתינים חושבים, מעניין אותי כמו שמעניינים אותי המניעים של ההמון הגרמני לבחור בנאצים ב33', הנקודה היא שאני כאזרח לא חייל, אזרח נפגע מהפצצות שלהם, אנחנו מכוונים את הנשק הכי יקר ומשוכלל על טרוריסטים, לא מעניין אותי שהם רואים בהם "לוחמי חופש", אמת אובייקטיבית, להתפוצץ בכוונה לחלוטין על אזרחים זו לא לוחמה, זו שנאה, אכזריות, חוסר צלם אנוש ופחדנות. אז אני לא אשווה את הפצצה של רפאל נגיד למוהנדסים של אירגוני הטרור, זה נראה לי מאד נבזי ומאד מחריד לעשות את זה, אפילו לרמוז את זה. מי שמנהל את המלחמה הם לא ילדים, חלקם שותפים, מי שמנהל אותה אלה אנשים ברובן בני 18-40, מפקדי טרור, מבצעי טרור, מארגני טרור. מה מרגיש הילד?, רע מאד אני מניח, אני גם בטוח שהוא לא שואל את עצמו למה, הוא מקבל את התשובות מהחמאס והמחנכים, הם דואגים שהוא יחלום על פלשתין הגדולה, על "הנצחון" לא על שלום או שני מדינות לשני העמים, הם דואגים ל0 פרגמטיות ומאה אחוז "צדק היסטורי" מבחינתם.

sela v

New member
זה הדו קיום שאני מאמין

שכל צד ידע מה הצד השני חושב. אנו עוצמים את העיניים, ורק רואים את ההסתה. אני בטוח שאם תשאל ערבי שצופה בערוצים ישראלים הוא גם ימצא הסתה. לא מעניין אותך שהם רואים בהם לוחמי חופש, וגם להם לא אכפת ממך. יש הרבה הדדיות בין האי אכפתיות הישראלית, לאי אכפתיות שלהם. רק שהישראלים חיים חיים הרבה יותר טובים מאשר הפלסטינאים.

הרווחנו את זה, בהרבה דם יזע ודמעות!

הגענו לכאן כאשר היתה פה שממה, לא היה לנו צבא ולא היה לנו כלום. אנ יודע מה הצד השני חושב, לנסות להבין החמאס הוא מבחינתם "לוחמי חופש", זה לא דו קיום, זה מעוות, לגמרי, בשם הדו קיום אני צריך להבין רוצחי אזרחים??, זה נורמלי?, אין מה להשוות, אמת אובייקטיבית, רמת עובדות אין מה להשוות, אני לא מתווכח עם הרגשות שלהם, אבל מה, אלה הרגשות שלהם, לא שלי.

sela v

New member
הרווחנו את זה תמורת כסף

ואנו ממשיכים לשלם תשלומים, אבל אף אחד לא יודע מתי תגמר ההלוואה הזו.

בכיפור אני צם

וחוץ מלהרגיז אותך אין לי ממש חטאים אז כנראה תהליך הסליחות יעבור בקלות

5EDEN50

New member
בלי הכללות !!! אתה לא נותן דוגמא.

אם אתה רוצה להתגאות על כך שהעם היהודי זוכי בפרסי נובל , אומר לך: אדוני שהפרס מגיע רק לעילוי שבנינו. ואתה צריך לתת דוגמא בעצמך !!! כיוון שלא נראה לי מתאים להשמיץ ולעשות הכללות , למרות הכל יש טובים ורעים בכל עם ובנוסף זה פורום לדו קיום שבו אנשים טובים מנסים למצוא דרך לאחוות עמים הן נגזר עלינו לחיות יחד ,אז למה לא בשכנות טובה ובכייף? וזהו. זו דעתי. עדן

למעלה