עוד פעם יום הולדת

דבורי

New member
עוד פעם יום הולדת

כל שנה אני נעזרת בכם לרעיונות ליום הולדת, והנה הגיע הזמן גם השנה: אביחי יהיה בן 6 בשבוע הבא (התחלנו כתה א'!). אני מחפשת רעיונות למשחקים ופעילויות ליום ההולדת. אני מניחה שנזמין כ-7-8 ילדים בגילו (כנראה רק בנים). אביחי רוצה משהו בסימן יו-גי-הו. אני לא מתמצאת במיוחד בעניין ולא יודעת מה לעשות סביב הנושא הזה. בשנה שעברה הנושא הכללי היה שודדי ים. חילקתי לילדים בנדנות, רטיות לעין, חרבות ואקדחים. היו לנו משחקי חיפוש אוצר בתיבות מטמון וכו'. אני מניחה שליו-גי-הו צריך לעשות משהו בענייני מפלצות. אולי גם משהו קשור לקלפים. אשמח לשמוע רעיונות על משחקים ופעילויות מתאימים לגיל באופן כללי, וגם רעיונות איך לקשר ליו-גי-הו. תודה!

לאה_מ

New member
אין לי מושג לגבי יו-גי-הו

אבל אם אביחי יודע לספר לך את סיפור המסגרת של יו-גי-הו, אפשר אולי לעשות משחק מחפשים את המטמון, שמבוסס על סיפור המסגרת הזה. בנוסף אפשר לתת להם להתחפש לדמויות של יו-גי-הו (או להגיד לבוא מהבית מחופשים), לעשות חידון יו-גי-הו, וגם משחקי חברה שונים שאת משלבת בהם אלמנטים קשורים (כמו מרוץ שליחים שמעבירים קלף של יו-גי-הו או איזה אביזר שקשור לזה, לנשוף בערימת קמח ולמצוא את הקלף המתחבא, משהו כמו "הדבק את הזנב לפרה" - להדביק בעיניים מכוסות אביזר מסויים לדמות מסויימת, וכו'). אגב, מסיבת הפיראטים שלכם נשמעת פשוט מדליקה!!

יסמין@

New member
דבורי, האם את ובנך

ראיתם את הסרט "יוגיהו" בקולנוע? אולי זה יתן לך רעיונות. עצה נוספת: היכנסי למנוע החיפוש גוגל וכתבי יוגיהו בעברית ואחר באנגלית ותוכלי לראות ולקרוא בעצמך, ואולי זה יתן לך רעיונות. אני מתארת לעצמי שזה הסיפור הישן-נושן של הטובים נגד הרעים, אז אולי אפשר לעשות משחק שבו חלק מהילדים יהיו הטובים וחלק מהילדים יהיו הרעים והם יוכלו להילחם וכו'. רעיון נוסף: לקנות קלפים של יוגיהו וכל ילד יקבל מתנה קלף או כמה קלפים. ואפשר לעשות תחרויות שונות שהזוכה בהן מקבל קלף יוגיהו.

דבורי

New member
תודה על ההצעות

יש ליו-גי-הו סיפור מסגרת מסובך. אני צריכה לברר עם אביחי עד כמה הוא וחבריו מכירים את הסיפור. לא ראינו את הסרט, נדמה לי שאביחי צפה בכמה פרקים בטלוויזיה (אין לנו טלוויזיה, רק וידיאו). נראה לי שבאמת אנסה לקשר כמה משחקי חברה לנושא (יש לכם משחקי חברה מומלצים?). רעיון נוסף שאצטרך לבדוק עם אביחי הוא לתת לילדים להמציא ולקשט קלפי יוגיהו משלהם, כלומר להמציא מפלצות חדשות, ואולי להציג אותן בפני כולם. אני לא בטוחה שאביחי מוכן להיות מספיק גמיש ולקבל המצאות כאלו, נראה. כמובן שאתן גם כמה זמן למשחק יוגיהו "רגיל". אצטרך לחשוב גם איך להכין עוגה מתאימה (אני ממש לא מוכשרת בזה).

דורית++

New member
מסע הרפתקאות עם קומזיץ

לפני חודש נערכה מסיבת יום הולדת לאחד הילדים בגן של ליאור (גיל 5). ליאור דיווח שהיה מדהים. זה התחיל במסע הרפתקאות דרך חורשה, בשעות הערב, שם בעזרת פנסים שחולקו לילדים הם גילו חיות שהסתתרו (שפוזרו קודם ע"י אבי הילד החוגג). הם חיפשו רמזים למציאת החיות הבאות, ובסוף החיפושים הגיעו לקומזיץ שם אכלו תפוחי אדמה אפויים ומרשמלו. נראה לי שאפשר לשלב את זה עם דמויות מיוגיהו במקום חיות לדוגמא. ברור שזה אפשרי רק אם יש בסביבה חורשה או גינה גדולה מתאימה, אבל זה מתאים במיוחד למספר לא גדול של בנים כמו שדבורי מתכננת להזמין.

אלדורית

New member
פיניאטה יו-גי-הו

ואני לא מאמינה שתפוז מחק לי את ההודעה ששלחתי קודם! פיניאטה היא מיכל מעיסת נייר שבתוכו יש סוכריות ושבמסיבה מעמידים את הילדים במעגל רחב מסביבה (היא תלויה על ענף או משהו דומה גבוה או אפילו על קצה של מטאטא שהורה בריון מחזיק באויר) ולפי תור כל ילד חובט בה שתי חבטות במקל (או מערוך), עד שהיא נקרעת והממתקים נשפכים החוצה. אפשר לעצב אותה לפי איזו דמות שרוצים. (למשל, אנחנו עשינו מסיבת הארי פוטר, אז הפיניאטה עוצבה על ידי הילדות כראש של וולדמורט). אתם יכולים להכין בדמות ה"רעים" מיו-גי-הו (לא שאני מתמצאת בזה, אמא של בנות שכמותי). והנה איך: מצרכים: רצועות עיתון רצועות נייר אחר (רגיל, רק לא מבריק, ולא משנה אם כתוב עליו או מודפס, זה רק לצורך הבחנה בין השכבות בתהליך העבודה) כוס של דבק פלסטי מדולל ביחס של 1 דבק ל-2 מים בתוך קערה בלון (מנופח כמובן) צבעי גואש/אקריליק ואפשר גם נייר קרפ לקישוט חבל סוכריות עם עטיפה הכנה: 1. מרטיבים את רצועות העיתון בתמיסת הדבק ומניחים על הבלון: ממשיכים עד שמכסים בשכבה אחת. 2. חוזרים על הפעולה עם הנייר האחר עד שמכסים שכבה שניה, ולשכבה השלישית חוזרים לעיתון. 3. מניחים לכמה ימים בצד להתייבש. 4. כשיבש: צובעים ומקשטים לפי הדמות הרצויה. 5. מנקבים חורים גדולים למעלה. דרכם משחילים את הסוכריות. 6. משחילים חבל דרך החורים כדי לקשור ואפשר אח"כ להסוות את החורים עם נייר הקרפ. אפשר להוסיף אפים ואוזניים בולטים ממיכלי יוגורט או עיתון מעוך ומוצמד במסקינגטייפ (ולצבוע להסוואה את התוספת).

דבורי

New member
זה רעיון מעניין

אני אמנם "מאותגרת אומנותית", אבל אולי אנסה לעשות משהו. נשמע כיף! תודה!

putmusicon

New member
כאם לילד בן 9 ותרפיסטית במוסיקה

אז קודם כל תקליטי את שיר הפתיחה של התכנית כמה פעמים על קלטת ברצף שתוכלי להשמיע בתחילת היומהולדת עד שכולם באים. כמובן שהצלחות - מפיות וכוסות יהיו יוגיהו - כמו גם התמונה על העוגה (הכל במסגרת התקציב - אני אגב עשיתי כזו עוגה בעצמי - אשלח לך תמונה) בעניין הפעילות: התכנית עצמה בנויה על משחק קלפים בין הדמויות - יוגיהו הוא אחד הדמויות היותר טובות במשחק כי צריך להפעיל חשיבה כדי לנצח. עד כאן התקציר של הסדרה. ביום ההולדת את יכולה ליצור קלפי משחק משלך - כשאת הכללים תמציאי בעצמך - למשך לפי מספרים וג'וקרים שמנצחים כל מספר - כל ילד מקבל חבילת קלפים על כל קלף דמות מהסדרה ומספר - כל פעם באים שני ילדים במרכז שולפים את הקלפים - מי שמנצח צריך לבצע משימה - כמו לקלוע לסל - אם הוא הצליח הוא מקבל נקודה על בריסטול מרכזי - בסוף מכתירים את אלוף היוגיהו של היום הולדת. - אני נגד פרסים למנצחים - כי זה מאוד מתסכל לאחרים - מספיק הכבוד! בסוף - כולם יכולים לקבל פרסים על ההשתתפות או אפילו תעודת השתתפות בתחרות יוגיו.... מקווה שעזרתי בהצלחה

למעלה