עוד פעם בנושא ר"ס

אייקו1

New member
עוד פעם בנושא ר"ס

ואני מתנצלת מראש אם שאלותי נשמעות בורות או טיפשיות. מישהי שאני מאבחנת כאחת שיש בה המון אדמה וגם אש (דואגת לכולם כ-ל הזמן ולא יושבת ונחה דקה מלבד בלילה) לאחרונה התחילה לסבול מבצקת/נפיחות וכאבים בברך ימין ומידי פעם דופק מוגבר שמבהיל אותה ויורד לרגלים בצורת חולשה שמכריחה אותה להתיישב ולנוח. לפעמים היא פורצת בבכי מיד אחרי זה. הלחץ מתחיל בחזה ויורד למטה לרגלים. בלילות היה שבוע שבו היא סבלה מחלומות רעים גם כן. הקומבינציה שלי היא שהאדמה מייבשת את המים ולכן הפגיעה בברכיים בנוסף, אין מספיק מים שיבקרו את האש וגם האש יצאה משליטה/איזון א. האם זה נראה לכם נכון ב. מה זה אומר מבחינת טיפול לפי האלמנטים - מה כדאי לחזק ג. אני צריכה תזכורת לגבי מה זה אומר כשיש בצקת - אם זה עודף נוזלים או תקיעות נוזלים, איך זה מסתדר עם האדמה והאש שבעודף?

נעמי66

New member
בצקת נוצרת כתוצאה מבריחת נוזלים...

מהדם אל אזורים שמחוץ לכלי-הדם. בדרך-כלל זה קורה ברגליים, כשכוח-הכובד הוא גורם מסייע. סיבה לבצקת - בעיות בכלי-הדם ובמשק-המים של הגוף. מומלץ טיפול תזונתי - להוריד מהתפריט כל מה שמכיל קפאין ומלח, וכן בשר. שכיבה עם הרגליים למעלה עשויה לעזור.

אייקו1

New member
ותודה גם לך נעמי כמובן ../images/Emo13.gif

הדגש מבחינתי הוא אכן על השכיבה במנוחה - הלוואי והיא תאפשר לעצמה את זה. היא גם אמא, גם אדמה וגם חיה בתרבות כזאת שמצופה ממנה שתשרת את כולם.

נעמי66

New member
גם אם היא לא תנוח עם הרגליים למעלה

בגלל חוסר זמן ואפשרות - אם יוסבר לה הנושא של מזונות שגורמים לבצקת, ומזונות שמונעים אותה, והיא תקלוט את המידע ותרצה ליישם את הכללים, זה יהיה הרבה מאוד.

אדמה רכה מידי.

לאלמנט האדמה שייכים שני איברים, הטחול והקיבה. חולשת אדמה יכולה להתבטא בכמה אופנים: 1. אחד מבני הזוג בעודף או בחסר. 2. שני בני הזוג בחסר. 3. אחד מהאיברים בחסר ובן זוגו בעודף= חוסר איזון בתוך האלמנט 4. המצב הרביעי שהוא יותר נדיר [בשל הנטיה של הטחול, להיכנס בד"כ, למצבי חסר ופחות לעודף]- שני בני הזוג בעודף. במקרה שתיארת, נראה שהטחול בחסר באספקט ה Yang או ה Qi שלו, וכאשר המצב מתקיים לאורך זמן, העניין משפיע גם על יאנג הכליות [הכח והאנרגיה המחממת והמניעה]. שני אלה יחד, יביאו להופעת סימפטומים כגון, בצקת וכאבים בעצמות בעיקר בפלג הגוף התחתון. כאשר אין לגוף אנרגיה להחזיק וליצור סירקולציה [תנועה] תקינה של נוזלי הגוף, הם צונחים ומצטברים כלחות [בצקות, נפיחות] באזור התחתון של הגוף. המפרקים הם הצמתים שבהם נוטה הלחות הזאת להצטבר- ברכיים, קרסוליים.. כדי להבין האם במקביל לחולשת הטחול, קיימת גם אש עקב כילוי נוזלים, יש לבחון עוד פרמטרים בנוסף לאלו שהזכרת ולנסות להבין מתוך המידע שעולה בתשאול ומאבחנת הדופק והלשון, מאין מגיעה האש הזאת ללב [אם אכן קיימת ברמה עודפת], שכן יתכן מאוד, שגם אלמנט העץ מעורב בעניין [חלומות רעים, פלפיטציות, לחץ בחזה..] ואולי אפילו אלמנט המתכת, מכאן שה"קומבינציה" שבנית, לא בהכרך תשקף את המציאות. לשאלתך- בצקת אם כן, נוצרת מבעיה בהנעת הנוזלים. כל זה, על קצה המזלג, כיוון שקיימות עוד כמה פרשנויות למצב ולא, שאלותייך כלל אינן טפשיות. שבת נעימה וחג שמח. שירי.

אייקו1

New member
ווי שירי המון תודה ../images/Emo24.gif

אני ממש בחיתולים עם העניין ונהנית "לשחק" איתו. מדובר בחברה יקרה ואלה הסימנים שראיתי בלי לעשות תישאול. ובלי לראות את הלשון. תודה גם על הקישור לפורום. הנושא מעניין אותי מאוד ועל כן סביר מאוד שנתראה שם. תודה וחג שמח גם לך מיכל

למעלה