עוד פנייה לבג"צ.

odedee

New member
עוד פנייה לבג"צ.

אני מקווה שעוד כמה שבועות נתבשר משהו חיובי ונוכל גם אנחנו לתכנן ביקור בקנדה.

eig

New member
ואני תמיד אומר....

אם באים עד קנדה להתחתן... למה לא להישאר ? ויפה שעה אחת קודם !

TrigATUSA

New member
אני היסקתי את המסקנות!

עוד חודש, והבקשה לתושבות קבע בדואר

CANADA1979

New member
I thought u are going to europe???

did u change your mind and chose Canada instead? what's the story? and where in Canada by the way?​

TrigATUSA

New member
יפה, ציון לשבח על קריאת הפורום

אני אכן עובר לאירופה, אבל הפספורט השני עשה לי תאבון, עכשיו אני רוצה עוד! לפחות חמישה, ואז אוכל להיות סוכן חשאי
אירופה זה לבינתיים, וקנדה זה לטווח הארוך (וגם Plan B) נראה לי שארצה לגור בוונקובר אותה אני מכיר ואוהב, וגם לא קרה מידי, אבל מי יודע? אומרים שמונטריאול יפה

גם אני חשבתי שאני רוצה לגור בונקובר

הסדרתי הניירת, הגעתי וברחתי. אם כבר אז כבר אירופה. אבל אולי בגלל שאתה מגיע מאמריקה אצלך זה יהיה אחרת. מצד שני, אם תגיע לונקובר אחרי חיים באירופה, אתה עלול לגלות שהתרגלת לטוב

TrigATUSA

New member
מה לא אהבת?

(אוף, סוף כל סוף הגיעו המדבקות בעברית למקלדת החדשה ואני יכול לכתוב משפטים עם יותר מ 3 מילים)

בניגוד גמור לתדמית

ולסקרים של האקונומיסט, איכות החיים בכלל לא משהו, בטח לא למי שגר בעבר ויכול לגור בעתיד במערב אירופה.

TrigATUSA

New member
אשמח לקבל דוגמאות

אם לא אכפת לך לפרט יותר... אני סקרן, אולי אילו דברים שגם חסרים בארצות הברית

אני מעדיף שלא לפרט בפורום פומבי

מחשש אאוטינג. באופן כללי יש דברים שאינך יכול לדעת עד שאינך מתגורר במקום בעצמך. יש הרבה אנשים שעברו לשם מהארץ או מארה"ב והם מאושרים ושמחים, אבל אני חויתי כמה חויות שגרמו לי להבין שמקומי איני שם. כמו שכתבתי - בטח לא למי שהתרגל לרמה גבוהה של איכות החיים כמו זו האירופאית. אני אעיר ואומר שבמילים איכות חיים אינני מתכוון לקריטריונים התמוהים של האקונומיסט. את רמת מערכת החינוך לא בדקתי. לא שהיתי שם מספיק כדי לבדוק אותה. איני מבין מדוע מערכת הבריאות הקנדית שבה צריך לחכות 3 חודשים לביקור אצל רופא מומחה גם במקרי חירום (ואין רפואה פרטית כאלטרנטיבה ע"פ חוק) טובה מזו הצרפתית, למשל. איני מבין מדוע ונקובר זוכה לציון גבוה בסעיף "תרבות" יותר מאשר לונדון, פריס או ניו-יורק. יש הרבה דברים שאינני מבין בדירוג האדיוטי הזה.

CANADA1979

New member
trigUSA I am here to defend VAncouv

I have so much to say that I don't even know where to start.... As much as I love Europe, there is one thing that Europe will never make you feel and that's "being belong"... Although I speak 5 languages, I will never have the french, german or Italian accent... I can go forever about all the problems that Europe has with immigrants... CAnada by definition is an immigration country and you do feel belong here. I just became a permanent resident here and everywhere I go or mention it, people just congratulate me. Every government office I've been to, the clerks are happy for me... For some reason I don't believe it would have been the case if it happened in France... Anyhow, I'd like to know where "the little man from the street" live. Maybe I'm mistaken... and I would love to chat with you trigUSA, I can tell you all about Montreal, Toronto, and VAncouver since i lived in all of them... contact me!​

לא צריך להתגונן ולהגן על שום דבר

בטח שלא מפני, משום שלא תקפתי מאום (חוץ מהדירוג של האקונומיסט
) כפי שאמרתי: כל אחד ומה שמתאים לו. מבחינתי המשמעות של לגור בונקובר הפכה להיות נסיגה משמעותית מאוד באיכות החיים לעומת התקופה שגרתי באירופה, למרות שקנדה הינה מדינת הגירה ומדינות אירופה לא. ולכן, למרות שאני מחזיק בססטוס של PR, למרות שסיימתי את כל תהליכי הקליטה הפורמליים בקנדה, העדפתי לצאת משם ולוותר על האשלייה. ואל תקפוץ: העובדה שאני רואה בחיים שם אשליה אינה אומרת שככה הם מבחינתך. כל אחד וחייו הוא.

CANADA1979

New member
I am not attacking, god forbid

we are a peaceful country as you know...
I just need more info in order to understand your point really. First, when were you in Vancouver and for how long? Second, where are you in Europe and how long? One thing I'll give you about Vancovuer is that the job market is not as good as other cities (calgary, Toronto, Montreal) but I am still to judge. I am just in the process of looking for a job now. In two days of looking I got two interviews but not with things that I like and not with things that pay much so I keep on looking. In terms of quality of life, it is really peaceful here and safe, it's something that the big cities in Europe can never guarantee... If I had kids I wouldn't have let them walk around alone at night in London, Berlin or Paris... "tagid ma shetagid"....
And maybe you're not a vancouver person, maybe you are a montreal or toronto person... I know I am a montreal person but I still give Vancovuer a chance for a year...​

ro99

New member
Like the gentleman already said

One man's meat is another man's poison. Montreal is good for you. Leave it at that. Some of us prefer other places: it's not a value judgement but a personal preference...

CANADA1979

New member
and yet I still don't know where he

is from and what was wrong with Vancouver so this discussion can't really continue anywhere... And I am in no position to start "convincing" anyone that one place is better than the other, I just wanted to know what was wrong...​

ברשותך

אני נמנע מלהעלות לפורום פרטים שאיני מעוניין להעלותם. אולי בפגישה אישית אבל לא בפומבי. רק תיקון אחד לגבי פריס (לגבי לונדון וברלין איני יודע): כמו בכל מקום, יש אזורים טובים יותר ופחות טובים. באזור של gastown בונקובר לא הייתי נותן לילדים שלי להסתובב לבד בלילה, וכנראה גם לא ב-saint denis שבסמוך לפריס. אבל במרבית אזורי פריס מסתובבים ילדים ובני נוער ללא חשש. בכלל, מבחינות רבות של השקעה בנוער, פריס מעוררת קנאה.

למעלה