עוד על קפה

אבו זקן

New member
עוד על קפה

בניגוד להתעקשותם של נטורופתים ומומחים אחרים מטעם עצמם, עוד ועוד מחקרים מצביעים על סגולותיו הטובות של הקפה (הותיקים זוכרים אולי שהיו לי כמה ויכוחים בנושא, למשל כאן ובעוד כמה וכמה שרשורים)).

כרגיל, ד"ר אתי גל, כותב הכתבה בוווינט לא טורח לתת קישור למחקר עצמו אבל טרחתי ומצאתי. המחקר הנוכחי מתבסס כל כחצי מליון אנשים, והראה מתאם שלילי בין שתיית קפה לתחלואה ומוות גם במקרי קצה של שתיה מרובה מאד (8 ספלי קפה ביום, ואפילו יותר) וגם לאנשים עם גנטיקה שמשפיעה על המטבוליזם של הקפה, כלומר גם עבור אוכלוסיות שעד כה היו חששות בקשר אליהן.

אני קורא לכולכם להצטרף אלי להרמת כוס קפה לחיי החוקרים, ואני קורא לתעשיית הקפה לתת לי תמלוגים על הפרסום שאני עושה למוצר שלהם.

אבי519

New member
סבבה. אני שותה קפה עד 12 בצהריים בלבד

שתי כוסות בדרך כלל - אבל אני אוהב קפה חזק מאד, (כל כוס עם שלוש- ארבע כפיות קפה) ( אני שותה גם שחור וגם נמס) .
בגלל שאם אני שותה קפה אחרי שעה 12 בצהריים הקפה גורם לי להפרעה בשינה .
מה שאני בטוח בו מנסיון על עצמי זה שהקפה לא משפיע על לחץ דם בכלל , לא זמנית ולא לטווח ארוך. לא לחיוב ולא לשלילה .
&nbsp
מה שמפריע לי במחקרים כאלה שלא ברור מה בקפה עושה את זה, ולא ברור אם סיננו כל מיני גורמים אחרים , למשל כמו שכתוב בכתבה ( בעיברית) שלא ברור אם אלה שמשתתפים במחקרים כאלה הם מן הסתם גם כאלה שמודעים לבריאותם .
לא ברור גם מה רמת הקפאין שאלה שלא שותים קפה מקבלים . אולי הם שותים קוקה קולה או משקאות אנרגיה או תה שגם מכילים קפאין ואולי הם דווקא מקבלים עוד יותר קפאין מאלה ששותים קפה.
לא ברור אם הם מעשנים או לא , בנוסף גם כולם אנגלים , מה עם תה ? מה עם אלכהול ? אולי אלה ששותים קפה שותים פחות אלכהול וזאת הסיבה ? וכן הלאה.
ולכן אני חושב שהדבר היחיד שאפשר להסיק מזה זה רק שהקפה לא מזיק לבריאות כמו שחשבו קודם , ותו לא.
&nbsp

אבי519

New member
נב- אף פעם לא האמנתי לרופאים שקפה מזיק לבריאות

כמו שלא האמנתי לרופאים שאמרו לי שביצים מזיקים לבריאות .
ולרופאים שהמליצו לי (בגלל כולסטרול ולחץ דם) לא לשתות קפה ולא לאכול ביצים אמרתי תמיד שאת זה אני לא מוכן לעשות.
מצד שני אני מאמין שאלכוהול כן מזיק ואפילו כמות קטנה .

trilliane

Well-known member
מנהל
לבריאות! אני לא שותה קפה כלל...
לא מתחברת למשקה

אבי519

New member
המחקרים הסטטיסטיים האלה שבהם לא נמצאת סיבת השורש או המנגנון

מזכירים לי את הדוגמה שנכתבה בספר שקראתי פעם. (לא זוכר בדיוק).
אבל זה ככה:
אם עושים סקר סטטיסטי על אנשים שמתקשים להשתמש במקלות אכילה מסתבר כי כל אלה שיש להם את הגן של עיניים כחולות מתקשים יותר בשימוש במקלות מאלה שיש להם עיניים חומות.
ואז אפשר להסיק מכך שהגן שגורם לעניים כחולות הוא גם הגן אחראי על השימוש במקלות אכילה...
ועוד משהו, אולי האנגלים האלה שהשתתפו במחקר הזה שלא שותים קפה, שותים תה, והמסקנה הנכונה היא דווקא שהתה מזיק לבריאות.

אבי519

New member
עוד על קפה - כתבה שמנסה לתת גם הסבר על המנגנונים והסיבות

לכן ששתיית קפה מקטין תמותה מסיבה כל שהיא. ( אגב על זה אין ויכוח )
http://www.tevalife.com/article.asp?id=4299
המנגונים המוצעים - מעורר ומפחית דכאון , מגביר זרימת דם, הגברת קצב חילוף חומרים והפחתת השמנה, הרחבת דרכי נשימה, הגנה מסויימת מסרטן , והגנה מזהומים.
התוצאות הכי טובות הם של 100-200 מ"ג ליום שזה כמו כוס אחת עד 2 כוסות קפה .

למעלה