עוד על משפחת FREY ושאלה

golnil

New member
עוד על משפחת FREY ושאלה

ברשימת יהודים נרצחים מאוסטריה (ביד ושם) מופיעה EVELYN FREY כמספר 620 בשילוח 17 מ - Wien, Vienna, Austria ל - Izbica, Krasnystaw, Lublin, Poland ב- 09/04/1942,
כמי ששהתה בוינה באותה העת בכתובת WIEN 2, REMBRANDTSTRASSE 21/2. באותה כתובת ומספר 619 באותו שילוח מופיעה AMALIE FREY.

EVELYN נולדה ב-11/3/1886. שמות ההורים ומקום הלידה אינם מופיעים ברישום.
לא מצאתי את שמן ברשימת יהודי וינה ואני מניחה שהן לא ילידות המקום.

אחת מאחיותיה של LUCJA FREY מהשרשור הקודם נקראה EWELINA FREY והיא נולדה בלבוב באותה שנה, 1886, באפריל.

האם יהיה מופרך לחשוב שמדובר באותה אוולין/אוולינה?
כיצד לדעתכם אפשר לאתר רישומים מגטו Izbica ואלי למצוא שם מי היו הוריה?
אילו דרכים נוספות יקרבו אותי לפרטים נוספים על EVELYN FREY ?

שרי סילבר

Active member
אוולין ואמלי שתיהן ילידות צ'רנוביץ לא התעמקתי בפרטים, אך לאור הקרבה בשנות-הלידה (1886 ו-1884) לא מן הנמנע שהן אחיות. מכיוון שרבים מיהודי בוקובינה, ובכלל זה צ'רנוביץ, היו במוצאם מגליציה המזרחית בכלל ולבוב בפרט, בהחלט יתכן שהן קשורות למשפחת FREY מלבוב. גם אם אוולין שלך נולדה בוודאות בלבוב וזו לא אותה אחת, זו עשויה להיות בת-דוד.

ברשימת-הטרנספורטים מאוסטריה יש לא מעט אנשים ששמם Frey. אני מציעה לך לעבור על כולם, אולי משהו יצלצל מוכר. את יכולה להיכנס ולראות את הפרטים במלואם ביחס לכל אחד מהם.

למרבה הצער, מאיזביצה אין רשימות מסודרות. במקום מנסים לאתר שמות, ומבקשים מהציבור להעביר אליהם מידע ופרטים אודות נספים.

שרי סילבר

Active member
מהחיפוש בבסיס-הנתונים של צ'רנוביץ' עולה ששם-אביהם של אוולינה ואמלי הוא מורדכה מרכוס (ראי בצילום-המסך שצירפתי), כך שנראה שזו לא אוולין "שלך".

שרי סילבר

Active member
מנפלאות התפוז... אני רואה כעת שבסופו של דבר הקובץ "החליט" לעלות בכל זאת גם בפעם הראשונה, למרות שבהתחלה לא נראה שהתחשק לו...

golnil

New member
הצליח גם בנסיון הראשון

מעניין. לאביה של לוציה פריי היה אח בשם מרדכי מרקוס. מאחר שגם אחת האחיות שלו קראה לבתה אוולינה אני מניחה שאכן יש קשר משפחתי.

שרי סילבר

Active member
מרכוס פריי בבסיס-הנתונים של בתי-הקברות בג'ואישג'ן מופה, בין השאר, בית-הקברות בצ'רנוביץ' (כולל צילומי-מצבות), אולם לא מצאתי שם את מורדכה מרכוס פריי, אביהן של אבלינה ואמלי או כל אדם אחר בשם פריי.

בהנחה שאבלינה ואמלי חיו בווינה, סברתי שאולי גם אביהן קבור בווינה. אכן, יש במאגר מישהו בשם מרכוס פריי, שנפטר בשנת 1937 בהיותו בן 80. זה אומר שנולד בשנת 1857 לערך, ואם אבלינה, אמלי ולוציה נולדו כולן בשנות ה-80 של המאה ה-19, הוא עשוי להיות אביהן של אבלינה ואמלי. כדי לדעת עוד פרטים על מרקוס עדיף לראות את תעודת-הפטירה עצמה, כי היא עשויה לגלות אם נולד בלבוב ואולי עוד אי אילו רמזים.

מכיוון שנפטר בשנת 1937, התעודה לא תהיה ברשת, והדרך היחידה היא לפנות אל בית-הקהילה היהודית ע"מ לבקש פרטים.

למעלה