עוד על משחק D&D

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
עוד על משחק D&D

עוד נקודות ודעות בקשר למשחק: עזרים ומונחים: שחקן/PLAYER: מי ששולט בדמות אחת (נדיר שיותר), והוא משתתף במשחק, שולט על הדמות שלו וצריך לקדם אותה בחיים. שליט מבוך/DUNGEON MASTER(DM): מנחה המשחק, מי ששולט בכל מי שהשחקנים לו. האחריות ליצירת העלילות, הפאזלים בהם יתקלו השחקנים, למשחק המפלצות וכל מי שהדמויות יתקלו בהן היא עליו. מתפקידו להיות הוגן, הגון, ישר ואובייקטיבי. הבהרה של דבר אחד ועיקרי: השחקנים אינם משחקים נגד שליט המבוך והוא אינו משחק נגד השחקנים. הDM לא צריך לקחת את זה באופן אישי כשהשחקנים הורגים את המפלצות שלו, והם לא צריכים לקחת אישית את מה שהDM עושה. כולם בסופו של דבר משחקים בשביל מטרה אחת - ליהנות, מי שמשחק כדי "לנצח" נמצא במקום הלא נכון ושילך מיד לשחק במשחקי ספורט או מחשב (זה יותר בשבילו, ליצר תחרות אין מקום במשחק תפקידים טוב) עוד דבר לזכור - יש להפריד בין השחקנים והדמויות שלהם. השחקן הוא מישהו אמיתי, בשר ודם. הדמות, עושה דברים לפי רצונו של השחקן, אבל היא אינה השחקן! השחקן עלול לשחק דמות רעה, אבל זה לא אומר שהשחקן בן אדם רע! חייבים לעשות את ההפרדה הזאת! משחק איתי מישהו, שהדמות שלו מתנכלת לאחרות וגונבת מהם חפצים קסומים שאני מפזר להם. הם הולכים מול התמודדות קשה, והממזר היה לוקח את כל החפצים (אפילו בלי שהשחקנים יודעים) ומה שהוא לא היה צריך הוא היה מוכר! מה עשיתי? העמדתי NPC (על NPC בהמשך) שנאמנה לחבורה כדי "לתפוס אותו על חם", והדמויות האחרות ראו, והתחילו להתווכח איתו. שחקנית אחת אפילו די יצאה מהדמות בויכוח. בכל מקרה, כשהכל נגמר, הוא אומר לי שהוא הולך להתנקם בNPC שתפסה אותו (לגיטימי), בדמות של השחקנית ההיא (גם לגיטימי), ובי על זה שאני מתנכל לו (ממש לא לגיטימי, הוא לא עושה הפרדה בין הDM לבין הNPC שהוא משחק). שחקנים אחדים רוצים להוציא אותו מהקבוצה בגלל זה. פריט עזר חשוב: המסך לשליט המבוך: זהו קרטון, שיוצר מחיצה בין הDM והשחקנים. למה הוא משמש המסך? קודם כל רשומות עליו המון טבלאות שחוסכות את השימוש בספרים בזמן המשחק, דבר שני, הוא מסתיר את כל החומר הסודי של הDM, דבר שלישי והכי חשוב - הוא מסתיר את גלגולי הקוביות של הDM. ועכשיו לעובדה במשחק - 95% מהDMים מרמים בהטלות קוביות (ואני מודה שאני ביניהם), גם השחקנים מנצלים את המסך כדי לרמות בקוביות (ויש שיטה ממש פשוטה לשחקנים לרמות - שמים קוביה עם התוצאה הרצויה על השולחן, ומגלגלים לידה את אותו סוג קובייה, ואז, כביכול מראים לDM את הקוביה עם התוצאה אותה הניחו מראש). בכל מקרה, מחובת הDM (לדעתי) לרמות בגלגול הקוביות. למה? בתור DM צריך תמיד להפעיל שיקול דעת והגיון. לפעמים התוצאות בקוביות עלולות להזיק לתכנון הכללי, ואז פשוט צריך להתעלם מהם. (אני לא אתן לאורק הפושט תוצאה של 20 נגד הקוסם של החבורה, במכה שתהרוג אותו, כשיש להם דרקון חדר ליד, והם צריכים את הקוסם הזה, לא?) דמויות ללא שחקן (NON PLAYER CHARACTERS) (ביחיד מקוצר דב"ש או NPC) האספקט האהוב עליי במשחק (יש לציין, אני DM 13 שנים) כל מי שהDM משחק, היא דמות ללא שחקן, אבל הכוונה כאן היא יותר לדמויות שהDM בונה כדי לקדם את העלילה, לצרף לחבורה, ולהשתמש ככלי שלו. האהבה שלי היא ליצור NPC, ואני עד היום אוהב אהבת אמת את 2 הNPC הגדולות שלי (עם הכי הרבה רקע ושימוש): קלי ודאריוס (שזוכים לעיבוד מחדש ושימוש בעולם החדש שאני כותב). בNPC טוב, הDM צריך להשקיע המון המון מחשבה, וזמן. צריך להיות לה עומק, אופי וממש, היא כמו דמות שחקן (PLAYER CHARACTER - PC), רק שלDM עלולות להיות הרבה כאלה. כמובן, היות שהDM שולט בכל מה שהשחקנים לא, חיי הNPC יכולים להיות מאוד קלים. . . .. .

DDN

New member
תגובה

ב"טיפים ודעות" כבר יש יותר מדי בלגאן והוא נהייה לא נוח להוספת נושא חדש (וזה נושא חדש). במידה ושואלים שם על גזעים, מקצועות, נטיות, אז לדעתי נושא רביעי יהיה אקסטרה בלגאן. ב"מונחים" הת´רד הפך לדיון על קוביות, אז לא נראה לי ששמה המקום. תסתכל ב"טיפים" ותראה שכן ריכזתי שמה את כל הנושאים, עד שהוא נהייה מבולגן. אני לא עושה את זה כדי להוריד ת´רדים אחרים אם לזו הייתה כוונתך. בכל מקרה, אם גורבש או סניפט יחילטו שאין יותר מדי בלגאן תחת "טיפים ודעות" אני בטוח שהם יעבירו בעצם את הת´רד הזה לשם, תחת ההודעה הראשית ולא כתת הודעה.

Catty

New member
חחח תודה! ../images/Emo13.gif ../images/Emo51.gif

נהנתי מאוד לקרוא את הודעתך

למעלה