עוד על יער יתיר

טסונמי1

New member
מהיום שאני בפורום אני מכריזה

שוב ושוב- בארץ שהחום שולט בה 9 חודשים בשנה - עצים עצים ושוב עצים זו התשובה-והאמת? לא מענין אותי סוג העץ העיקר שיעשה צל

gitta

New member
האקליפטוס הוא צמח מרפא

בשכונה סמוכה לשכונתנו יש חורשה קטנה בת 50 שנה של אקליפטוסים, המשמשת מקום מיפלט מהחום לפעוטות ולמטפלות בחודשי הקיץ. האוויר בחורשה זו מבורך בניחוח נעים ו"נקי" של צמח מרפא, שהרי משתמשים בתרכיז אקליפטוס לאינהלציות. אז מה אם לא צומח מתחתם שום דבר אחר? אדרבא, כך המקום נקי מחרקים ורמשים, והרבה יותר נעים לשהות בו.

drorjs

New member
אתה יודע כמה יערות היו כאן פעם?!!

יש מספיק שטח חשוף....ואם הזכרת את הרומאים הרי הם בנו את כל האימפריה שלהם על.... כריתת יערות!!!! וזה היה מקור האנרגיה וחומרי הבנייה של כל העסק. אני מסכים איתך שלמדבר חן ויופי משלו אבל עדיין חסר צל בארץ הזו ויערות שיהיו מפלט לעוד בעלי חיים וצמחים אחרים.

איזה יערות?

מדבר של אורנים, איילנטוס, אקליפטוס, ושאר עצים שלא שייכים לכאן? המשותף לקק"ל ולרומאים היא גישת "קודם כל נשנה מה שיש כאן, כדי שיראו את החותם שלנו". צל לא חסר. מי שרוצה צל ימצא אותו. טבע אמיתי חסר- בין השאר בגלל שמה שלא כוסה בשלמת בטון ומלט מכוסה על ידי הקק"ל בעצים זרים.

drorjs

New member
שפם יקר תקשיב רגע...

אני מתכוון ליערות די קדומים של אלונים ואלות דווקא שהיו פה ממש מזמן לפני התורכים אפילו. המלחמות הרבות שהיו כאן כולל מסעי הצלב גמרו על היערות האלה.היו פה פעם דובים ואיפה הם חיו? ביערות. אני מסכים איתך. חורשות אורנים הן עקרות מבחינה אקולוגית ולמחטים של אורן יש תכונות אלולופטיות.אקליפטוסים הם זוללי מים ואללופטיים לא פחות. צריך עצים. אולי לא בכל מקום ,אולי לא אורנים ואקליפטוסים אבל אני אומר שבחלקים גדולים של הארץ היה יער טבעי וצריך להיות בשאיפה להחזיר לפחות חלק מתפארת העבר.עד כמה מהנגב היה מיוער פעם? אני לא יודע וזאת שאלה טובה.

Mנטה

New member
מה זה אללופטים ?

גם אורן ירושלים לא ארץ-ישראלי במקורו ? ומה עם הארזים ? והברושים ? כל המחטניים לא מכאן ?

drorjs

New member
אללופטים

זה אומר שבמחטים ובעלים יש חומרים המונעים נביטה של צמחים אחרים ברדיוס מסוים מהצמח. זה בא למנוע התחרות של צמחים אחרים על מזון ומים. אני די בטוח שהמחטניים בחלקם לפחות כן היו פה מאז ומעולם אבל אני חושש שאי אפשר לבנות אקוסיסטמה (מערכת אקולוגית) שמבוססת עליהם בלבד...

reuven4u

New member
לא יכול להיות באותה התקופה

שהיו כאן יערות האקלים היה קצת שונה - אולי יותר רטוב אולי פחות חם? מה שנאמר שדוקה העצים המקוריים לא כ"כ מצליחים בשתילה.. זה אולי הסימן לזה- לא?

רוּפֵן

New member
מהצפון ועד לשרון .. הכל היה מכוסה ב

יערות של אלונים ואלות.., שהושמדו ונכרתו בשיטתיות, ע"י הרומאים ושאר הכובשים מהעת העתיקה, ועד לטורקים ש"ניקו" את השארייות.. אפשר להיווכח בבית הגידול הרחב שלהם, לפי עצי אלון עתיקים מאוד - היחידים שהגרזן לא עלה עליהם, ליד קברי שייך למיניהם, אחוזות קבר ובתי קברות, הם היחידים שנשארו מכל היערות העבותים.

לא בדיוק.

יערות אלונים בעיקר היו מצפון לקו ה-200 מ"מ גשם. הקק"ל לא אוהבת אלונים מפני שהם צומחים לאט מדי- אבל העצים המקוריים בהחלט גדלים היטב בכל מקום. לפני כ-10000 שנה היתה תקופת קרח, ואז האקלים כאן היה קר ורטוב בהרבה. יערות כיסו אז את כל הארץ כמעט.

רוּפֵן

New member
לפמי שבועיים, ראיתי סרט, אהוב עלי..

..מאוד סלאח שבתי כן, אני מעריץ את מורי ורבי בכתיבה - אפרים קישון זצ"ל....
כל מה שכתב, ומה שצילם וביים, לפני 20 ו 30 שנה, עדיין רלוונטי ואותנטי... והמבין, יבין

היו תקופות שהחל מדרם הר חברון

השפלה, הגליל, הגולן היו מכוסים בכרמי גפן וזית, ראו את שפע הגתות ובתי בד עתיקים שמוצאים הם לא נבנו לצורך הארכיאולוגים של ימינו. אגב גם זה נכון גם באזורים שמאוחר יותר היו אלונים שאחר כך התורכים עקרו. אגב גם האורן הירושלמי, כמו האלון, האלה ואחרים בין-בית בארץ.

היער האהוב על 80% מהישראלים

(מעדות ורמות סיציואקונמיות שונות) הוא יער אורנים ו-או מטעי זיתים. ולא יער פארק כמו זה שמדרום לגן הנדיב שבזכרון יעקב !!!!!!!!!!!!!! ולמי יש לטעת את היערות ??!!!!!!!!!! ע"פ מחקר מאוד מענין שנערך בטכניון.

רוּפֵן

New member
היער האהוב, הוא היער שישנו.

חושב שזו משימה חינוכית ממדרגה ראשונה, לתת ל"ישראלים" את העצים המתאימים מבחינה היסטורית, סביבתית וכו', למקום מסויים מה התועלת בביקור ב'שמורת דן' או בכל שמורה אחרת, ולראות אקליפטוסים אוסטרליים, במקום ערבות..?!או... אקליפטוסים, מתאימים ל"גן-גורו" או לכל גן בוטני המציג עצים מרחבי העולם וכו' אורנים, שיהיו בהר הגבוה, היכן שמקומם של מחטניים.. טוב, נו..., ב'גילגול הבא'...

../images/Emo45.gif אז אם היה יער של שיטת המשוכות

אז הישראלים היו אוהבים את שיטת המשוכות... מי שלומד להכיר את המדבר, אוהב את המדבר. אני מציע לכולם, כולל האשכנזים שבינינו (וזה כולל גם חצי מהורי) להפנים: אנחנו לא בשווארצואלד של גרמניה, או ביערות פולין. אנחנו בישראל.

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gifחחחחח.... הו, נאשה פולסקה...

טיילתי בעבר באפריקה... ולמדתי ש 90% מהעצים, הם מספר סוגים של 'אקציה' - שיטה עם קוצים כמו "מסמרי 10" שמפנצ'רים חופשי את הגלגלים.. אז מה ? שיחליפו אותם באקליפטוסים ? מחליפים גלגל. אוהב מדבר במדבר אוהב יערות בצפון ואוהב דשא טבעי, בכל מקום נרדם חופשי, גם על עלי שלכת, וגם על חול מדברי.. (ב'גולני', הייתי נרדם גם על 'חצץ'..
..)

אם אני כבר בשוונג.

אולי כדאי שבמערכת החינוך כאן יתחילו ללמד שהגודל אינו המדד היחיד ליופי. מי שהולך לגן הנדיב בזכרון לראות ורדים גדולים ומרשימים כדאי לו להסתכל גם בבריכת המים ולראות את פרחי הנימפאואידס הקטנים והצנועים, או את המרגניות בעלות הפרחים הזעירים והכחולים. כאשר אתה רואה יער של עצים, אולי כדאי לך להשפיל את מבטך ולראות את יערות הטחבים עליהם אתה דורך. אולי אם אנשים היו טורחים להביט בעולם הזעיר שתחת רגליהם ולהבין כמה הוא יפה ומגוון, לא היו רוצים כל כך לכסות אותו ביערות אורנים ואקליפטוסים חדגוניים? אבל מה אני מצפה ממערכת החינוך. קודם שיתחילו ללמד שם.

רוּפֵן

New member
לוידע אם ראית, בשנה שעברה...

בתי הגדולה, עשתה 'ביוטופ' במסגרת הבגרויות.. השטח המדובר, היה 'משבצת' יער מאחורי בי"ס אורט, מתחת ל'עין צור'.. המורה המנחה, רגילה "להנחות" באופן קבוע, על אותו חומר.., כל שנה.. בתי, הדגישה ותיעדה את נושא ה'אללופטיה' באורנים, עם צילומים ברורים (.אני הייתי הצלם..
..) של ה"חיטוי" שמסביב לאורנים וכו'.. מתוך התענינות בנושא, קירבתי את האף לאדמה, והבטתי מקרוב קרוב, ואחר, הצטרפה גם בתי.. ושמחה לגלות עולם חדש.., עולם שהמורה לא הראתה לה קודם.. נו, המורה לא כל כך אהבה את זה.. אבל בסוף "נכנעה" כן, הציון היה 100

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gif.....

גם אני מודה להרבה מורים שהפכוני לאוטודידאקט.... הציון, לבת (והפרחים לצה"ל) אני רק נתתי לה כמה כיווני השקפה, כהרגלי בקודש, פקחתי את עיניה.. השאר, עבודת שטח + מחשב, שלה פרופר..! בחיי..!

למעלה