עוד על יער יתיר

לא המחקר היה מאוד יסודי,

ומעניין וניסה להראות את כל סוגי היער שניתן לגדל ולטייל בהם בארץ וניסה ללמוד על ציפיות היכן רוצים לבלות. לדעתי יש ויש לגדל יערות גם במדבר למי שחי שם ולא רק בא לבקר שם. יש לגדל עצי חלוץ הגדלים מהר וטוב. יוצרים מיקרו אקלים נוח שמאפשר לגדל מגוון גדול יותר של צמחים וגם לגוון את בית הגידול לחי ולהמשיך עם מצחיה ברת-קיימא שיש וגדל לאט מאוד. בניר -עוז התחלנו עם אורנים, איקליפטוסים(ממינים שונים) ללא השקיה, מכנפים, סיגלונים ואחרים בהשקיה . זאת על מנה לקבל מהר 15-30 שנה !!צל מיקרו אקלים ידידותי לאדם ולחי, ועכשיו אחרי 50 שנה יש זמן לגדל אלות ואלונים ממינים שונים וגם עצים אחרים לבדוק מה יצליח ומה יכשל מה יפריע. שתלנו אלות ואלונים כבר בשנת 1976 ועד היום הם גדלו רק לגובה של 4-5 מ' ובודדים 6 מ' בעוד 50 שנה יהיו עצי ענק. ויחליפו את האורנים שלא מתאימים לנו (תדירי ירק והאבקה מהווה מטרד)והאיקליפטוסים שבגן הם "גנבי מים". בנתיים צריך צל כמו בתמונה. עוד פרט מעניין האלות בניר עוז מתחילות להפוךלעשב רעתופעה ייחודית לניר-עוז שנלמדת עכשיו ע"י מומחי אקולוגיהץ

רוּפֵן

New member
לא מבין דבר אחד.., באמת..

איזה יצר דוחף כל מיני מומחים, להביא לארץ עצים שלא היו פה ?! מדוע ? "מישהו" רוצה להשאיר את חותמו ?! מה שייך אקליפטוסים (לדוגמא) לארצנו ? כתוב עליהם בתנ"ך ?! "..ויטע אברהם אקליפטוס.." ?! לא ראיתי זאת בכתובים. אשל - כן אלון, אלה.. ועוד.. מה השיגעון הזה של ל"נצח את הטבע ואת אלוהים", ולהמציא 'טבע חדש' שלא היה קיים קודם ...?! אני יודע שהמדבר היה פעם ירוק, כל מדבר.. אבל אקליפטוסים.. לא מצליח להבין !

מביאים לארץ שלנו ושל אחרים

צמחים חדשים, כולל עצים, מסיבות אלו (לבטח יש עוד): 1. אוהבי צמחים - יצר אספנות. 2. למטרות פונקציונליות שלצמחים ועצים מקומיים אין תשובה, לדוגמה: א: איקליפטוסים לייבוש ביצות חדרה, והיום לתיקון בעיות מליחות בעמק יזרעאל, לייצור שופע ומהיר של עצה בכל העולם. לצריכת העצה הגדלה והולכת של העולם בו האוכלוסיה גדלה יערות אלון לא יספיקו- עצה טובה אבל לאט לאט. לייצור דבש באיכות מעולה בעונה ובקרקעות העצים אחרים לא גדלים ב, לשוברי רוח דרוש עץ גבוהה וצר עם מערכת שורים צרה שלא יוצר קיר אטום. ג. לפרי שאין בארץ. אגב התמר. ההדר הם יבוא ואקלום לארץ ויש גם הטוענים שכזה גם הזית !!!!! 3. לאזורים בהם אין עצים מקומיים: אצלנו בנגב שאלתי את מיטב הבוטנאים ושומרי הטבע בארץ באלו צמחים מקומיים לנגב לגנן וכולם ציינו צמחים מאזור ים תיכוני של צפון הארץ שום כלום מהנגב שהוא אירנו-טורני. אני מדגיש ליצירת "נווה מדבר חסכוני במים", וראה התיחסותי מהבוקר על צמחי חלוץ הגדלים מהר ויוצרים תנאים טובים למקומיים בני הקימא האיטיים. ובקצרה שוב האם היינו יכולים בנגב לחכות 50 שנה עד שנקבל צל מאלונים ואלות, שתלנו את מה שהיה ידוע לפני 50 שנה - אורן ואיקליפטוס שיגדלו| לא השקיה-לא היו מים ומהר ובהמשך כאשר כבר היה צל ניסינו גם אלות ואלונים, והיום מתברר שאצלנו אלות עלולות להפוך למטרד כמו האילנטה בירושלים 4 למטרות אסטטיות של עצים פורחים והעיקר הגננות והייעור המודרנים בארץ הם בקושי בני 100 שנה. וכולנו היום יודעים יותר ממה שידענו לפני כן, יעבר עוד 100 200 שנה עד שתתבסס כאן תרבות גינון יציבה וגם אז ימשכו חילוקי דעות על הכיצד .

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gif אותו תהליך הקורה כעת באמזונאס

כורתים ומבראים.., ואין יותר עצים שיחזיקו את האדמה.. והאדמה נסחפת לעמקים ולואדיות, וההרים נותרים 'לבנים', חשופים במלוא מערומיהם הלבנים, ורק עצי זית או גפני בר בודדים, מצליחים לשרוד בזכות שורשיהם החזקים והעמוקים...

רוּפֵן

New member
"הקצף שעל שפמו המקובל", יוצא מתוך

הכרה עמוקה ונדירה של הצומח בארצנו.. מוריד בפניו את הכובע, מתוך ידיעותיו העמוקות.. ועל הבירוקראטיה הממסדית, לא אגיב..! עדיף שלא ! סיימתי עם זה. מקווה שהדור החדש, שאתה וחביריך מחנכים ומלמדים, יעשה את המעשה, ויוביל אותנו לארץ ירוקה בהתאם למורפולוגיה הגיאוגרפית, ה'אקוסיסטמה' וכו'.. הרבה ידע נצבר ב 50 השנים האחרונות, ולי, לא נותר אלא להיות אופטימי..

איך אמר צ'רצ'יל "הדמוקרטיה היא

השיטה הפחות גרועה מכולן" זה נכון גם לגבי הביורוקראטיה. קשה אתה ועוד יותר אנרכיה בלעדה.

תודה רופן, אבל

לשמחתי בפורום שמירת טבע אני נוכח פעם אחר פעם שיש בארץ אנשים עם הכרה עמוקה יותר משלי של הצומח בארצנו- ואני שמח שישנם. כך יש לי למה לשאוף וממי ללמוד.

רוּפֵן

New member
נו, טוף..

אני לא 'שם'.. לוידע להשוות... שיבואו למפגשי הפורום, ואז, אחליט מקרוב...

מוטי בר

New member
זה בסדר,אל תצתנע כל כך.אתה ידען לא

קטן, וגם ממך למדתי המון המון דברים שלא ידעתי כל כך טוב. מה שידוע לי שחורש טבעי לעולם אינו מבוסס על צמח מסוג אחד בלבד אלא על שרשרת לא קטנה של צמחים משלימים וגם ביערות בארץ רואים בצפון את הליבנה הרפואי ליד הערבות והאלונים וכל השאר מתחתם. הבעיה ביעור חד גוני וסוגי כמו האורנים זה השרפות האדירות המשתוללות בשל הצפיפות הרבה וסוג החומר שהוא דליק ביותר. בעבר, רעיית העיזים והצאן דיללה את ענפי העצים הנמוכים והעשב היבש ויצרה חיץ במקרה של שרפות וכך לא נוצרו שרפות ענק לפחות. רק לאחרונה, לאחר מספר השרפות הגדול ביערות האורן בירושלים ובכרמל, החלו סוף סוף לשלב גם צמחים אחרים וגם לדלל יותר בין החורשות למניעות התפשטות האש.

drorjs

New member
../images/Emo32.gifרופן קראת את מעריב השבת?

קובי אריאלי הרביץ טור "אפרים קישוני" למהדרין! ממש אותו הומור..

רוּפֵן

New member
לא...../images/Emo4.gif

זוכר באיזה חלק של העיתון ? אוכל להשיג... מקווה שזה לא כמו כל נסיונות ההומור בכתיבה של 'יאיר לפיד', חסר המעוף, המחליף מילים בכתבותיו הישנות של אפריים קישון...

drorjs

New member
זה היה באמצע המוסף.והסיבה

שזה הזכיר לי את אפרים קישון זה כי זה ממש אותה "תבנית" של פעולה כמו בסיפורים שלו על ההרפתקאות עם ארבינקה.

למעלה