עוד על הליכה סביב

זה מזכיר לי את הויכוח פה

בנוגע להליכה סביב לאחר קנגרו.אני ברמה העקרונית חושב שהליכה סביב לאחר קנגרו היא אפשרות גרועה. תיקון הניחתה כלומר ריסון הקנגרו ומשיכה של הסטיק תוך כדי תיקון לציר מסלול עדיפה בהרבה. הרי ידוע שקנגרו הוא בהכרח נגיעה במהירות גבוהה כאשר המטוס עדיין טס. והמשיכה תחנוק את הפוטנציאל. וגם אם היא תוביל לנחיתה כבדה יחסית, זה עדיין יהיה בטיחותי בהרבה מהליכה סביב.אני חושב שלאחר הקנגרו המטוס נמצא כבר קרוב או בתוך מהירות ההזדקרות. ניסיון הליכה סביב מהקנגרו עלולה להביא למצב שבו טייס צעיר לא יבין את משמעות בניית המהירות והריצה על אפקט הקרקע, והוא לא לגמרי מבין שניסיון לנסוק מייד לאחר פתיחת המנוע כאשר המטוס בתחום ההזדקרות, עלול להוביל להזדקרות מרגע שהוא יצא מאפקט הקרקע ולגרום לתוצאות פתאליות.הדהים אותי שבעניין זה יש מחלוקת גם בין מדריכים.מה דעתכם?

tomerhm

New member
אכן הליכה סביב מגובה ומהירות הצפה היא דבר קצת מסוכן

אם כי אפשרי - הכל עניין של תרגול
גם התשובה אם ללכת סביב או לרכך תלוייה במס גורמים משתנים מסיטואציה לסיטואציה
- אורך המסלול הנותר מלפנים
- גובה צפיפות
- רוח
- משקל המטוס
- מצב המכשולים לאחר המסלול
- וכמובן תחושת הטייס לגבי ביצועיו האישיים

כמו שכתבת, הסכנה שבהליכה סביב מגובה ההצפה היא בהזדקרות לאחר גובה אפקט הקרקע וסיבה מסוכנת לא פחות היא איבוד שליטה על ה P-factor במיוחד במטוסים אנרגטיים בהם המנוע חזק ומהירות ההזדקרות גבוהה. סכנה נוספת עלולה להגרם כתוצאה מקיפול לא נכון של המדפים במיוחד במטוסים בהם המדפים מתקפלים מכאנית - מאוד מהר (הצ'ירוקיים הישנים).

בארץ לצערי היו מס מקרים בהליכה סביב:
- מוני שנחת בהרצליה הלך סביב, וכנראה שה P-factor החזק שלו שתל אותו ליד המגדל
- ססנה 152 אירובטי הלך סביב על 11, הזדקר ונפל על הבניין הנטוש של שחף
- ססנה 152 או 172 לא זוכר, הלכה סביב על 11 ובגלל מדפים (?) נפלה אחרי המסלול
- והמקרה במקדוניה שסיכם את כל הסכנות יחד - הזדקרות, P-factor

כל שכתבתי זו דעתי האישית בלבד, חייבים לתרגל עם מדריך הליכה סביב בגובה הצפה ואת התשובה אם לשכך או ללכת סביב צריך לקבוע בזמן אמתי

עירא10

New member
קרא בבקשה את הודעתי למטה.

אולי תשנה את דעתך ב-"רמה העקרונית".
שבת שלום
עירא

הודעתך למטה

היא בעיני פשוט מסוכנת.אבל מי אני, כולה טייס פרטי עם אלף ומשהו שעות.

עירא10

New member
אלעד,

מסוכנת למי?
החוכמה היא, ללכת סביב לפני שהגישה הופכת למסוכנת. אם הטייס לא יודע שהמצב מסתבך, אנחנו בפני בעיה חמורה מסוג אחר שדורשת פתרונות מסוג אחר לגמרי.
כמדריך זה שנים רבות, אחד הדברים הראשונים שאני מנסה להחדיר לחניך היא שלכולנו יש מגבלות אישיות. ועלינו החובה להכיר בהן ולזהות אותן. לבקש ולקבל הדרכה מבלי לחשוב שהדבר מפחית מערכך כטייס. קשה, אבל חשוב עד כדי כך שהאחראים לבטחון טייס החליטו שיש לבצע רענון תקופתי. ולכל אלה שחושבים שהרענון מיותר אני מציע בכל לב: קנה שעות הדרכה. מתי ההליכה סביב מסוכנת?,,,כשהטייס לא יודע שהוא לא יודע.

בלוץ

New member
חזור למאמר שהציג יהודה ביין.מה שאתה מתאר זה נגיעה במהירות

גבוה עם הגלגלים הראשיים.התיקון שאתה מציעה הוא נכון לדעתי הצנועה,בתנאי שאתה יודע כמה מסלול נשאר לפני האף ומה גובה הקפיצה.עם הגלגלים עוזבים את המסלול ל20-30 סנטימטר זה לא קנגורו.הקנגורו המסוכן זה נגיעה עם הגלגל הקדמי,אחריו בומבה עם הראשיים וקפיצה חזרה לאויר.בדרך כלל זה לא נגמר בקפיצה אחת.אם הטייס מספיק מנוסה,הוא הוא יכול בעזרת סטיק ובמיוחד הוספת מנוע למנוע את הקפיצה השניה.מה שרב המדריכים ממליצים זה לזהות את הסכנה עוד לפני הנגיעה וללכת סביב בזמן.אפילו שאתה יודע שהחברה מיסתכלים עליך.

זה קורה גם להם - ובכל זאת, בסוף נוחתים!

Thu Nov 13, 2014. 1133Z
You think some of your aircraft landings are bouncy? Philae, the washing machine sized lander that weighs in at 0.04 oz. on the surface of comet 67P (the gravity is 1/100,000ths that of earth's), landed yesterday at 15:33Z, then again at 17:26Z, then finally 17:33Z. The first bounce was believed to be over 1km high, and nearly two hours in duration. When it came to a stop it was 2.5km away from the initial landing location. Could be on its side (link). Streaming web media briefing today 13:00 GMT / 14:00 CET (this link). Collecting concrete data that will impact how the next mission is executed. Exciting times!
אריאל אריאלי

עירא10

New member
אין להליכה סביב מתקון מתמטי.

לפני זמן קצר עניתי במסר ולאחר מכן גם בפורום לאחד המשתתפים בהודעה שנמחקה ע'י המנהל בטענה שעברתי על כללי הטקס בפרסום מסר פרטי מבלי קבלת רשות מהמכותב. אני לא מתכוון להכנס לוכוח ביחס בענין הזה.
מה שכן מטריד אותי הוא שדעה שונה מהמקובל זוכה כאן לתגובות מעליבות ובהרבה מקרים לא לענין כמו תגובתו של אבי קורן ששאל בזלזול מופגן האם רשיון המדריך שלי "עדיין בתוקף" ולא טרח להשיב לתשובה שלי ו-או להתנצל . משתתף אחר הרחיק לכת. הודיע לי שלא יקרא הודעה "צהובה" כלשונו ושעלי למחוק מיד את ההודעה. מהיכן ידעת שההודעה היא אכן "צהובה" אם אפילו לא טרחת לקרוא אותה? אתה הבנת את זה,ברוך?
משתתף אחר המליץ לי לא להציע פתרונות משום שמי-שהוא עלול לקחת את המלצתי ללכת סביב ומיד ברצינות, ולההרג.
אז לגופו של ענין: ההודעה שאליה התייחסתי בתשובתי נגעה לחניך טייס בטיסת סולו. ההמלצה שלי היתה "אל תחכה לקנגורו השני. לך סביב ומיד!" כלומר לא היה מדובר בתהליך הגישה או בהצפה, אלא לאחר הנגיעה הראשונה. אני רוצה להוסיף שמן למדורה ולהגיד שההמלצה ללכת סביב בכל קטע מקטעי הגישה שלדעתו של הטייס "משהו לא בסדר כאן!" תופסת. ככל שנצבר יותר נסיון גם ההחלטה תהיה יותר מבוססת. לבקש מחניך ולו גם המוכשר ביותר, עם 30-40 שעות טיסה לנתח את המצב לאשורו, היא דרישה טפשית ולא רק באוויר אלא גם אם היא נשאלת בנוחיות של כיתת הלימוד. הפתרון הצנוע שלי לענין היה תרגול מרבי של הליכות סביב. עוד פעם ועוד פעם. ב"קנגורו" שהיא תנועה מחזורית (סינוסואידלית) בלתי מתרסנת שנגרמת ברוב המקרים כתוצאה מנגיעה במהירות גבוהה מדי ואף נמוך מדי, זמן ההתפתחות ממצב בהחלט נשלט למצב מסוכן יכול היות קצר ביותר. אין שום סיבה בעולם לקחת סיכון מיותר. אם החניך מתורגל היטב בהליכות סביב, הוא ילך עוד פעם. הסיכון האמיתי בהליכה סביב הוא כשאינך יודע איך. כנל' נחיתה, המראה וכל דבר אחר שקשור לטיסה ובעצם לכל דבר אחר בחיים. מסתבר שיש עוד כמה שמסכימים איתי (או יותר נכון אני מסכים איתם) אלעד סלע, שים לב להדגשות. (הן במקור!)
https://www.faasafety.gov/gslac/alc/course_content.aspx?cID=34&sID=170&preview=true

eli3443

New member
תשובה הגיונית-באומני בזמנו בגלגל זנב חינכו להליכה סביב

רמי בר1

New member
באומני חינכו על דריפטר.

אני לא מתערב בענין הזה כי במטוסים שאני מטיס יש מספיק כח ללכת סביב מכל מצב,כולל בסוף ההצפה כשהמדפים למטה מלא,ואין שום כוחות ופקטורים,כלומר יש,אבל לא מורגשים.
כנראה שבמטוסים שהם מדברים עליהם זה הרבה יותר מסובך.

eli3443

New member
נכון

אבל גם בדריפטר התרחשה התופעה אם כי למיטב ידיעתי מסיבות קצת שונות שהן תוצאה של גלגל זנב ולא גלגל אף.

רמי בר1

New member
בדריפטר אין בעיה ללכת סביב בכל מצב,מה שכנראה לא נכון

במטוסים יותר כבדים.

בהחלט!

שאפו על המאמר של חברי מדריך הטיסה יהודה ביין לעניין תופעת הקנגרו והשלכותיו. כבוד לטייסים אלעד סלע ותומר חיים שהשכילו לרשום את מה שרשמו. מומלץ לקרא ולשנן בשקיקה רבתי את מאמרו של יהודה ביין - ולהפנים!

שבת שלום - יוסי

למעלה