אין להליכה סביב מתקון מתמטי.
לפני זמן קצר עניתי במסר ולאחר מכן גם בפורום לאחד המשתתפים בהודעה שנמחקה ע'י המנהל בטענה שעברתי על כללי הטקס בפרסום מסר פרטי מבלי קבלת רשות מהמכותב.
אני לא מתכוון להכנס לוכוח ביחס בענין הזה.
מה שכן מטריד אותי הוא שדעה שונה מהמקובל זוכה כאן לתגובות מעליבות ובהרבה מקרים לא לענין כמו תגובתו של אבי קורן ששאל בזלזול מופגן האם רשיון המדריך שלי "עדיין בתוקף" ולא טרח להשיב לתשובה שלי ו-או להתנצל . משתתף אחר הרחיק לכת. הודיע לי שלא יקרא הודעה "צהובה" כלשונו ושעלי למחוק מיד את ההודעה. מהיכן ידעת שההודעה היא אכן "צהובה" אם אפילו לא טרחת לקרוא אותה? אתה הבנת את זה,ברוך?
משתתף אחר המליץ לי לא להציע פתרונות משום שמי-שהוא עלול לקחת את המלצתי ללכת סביב ומיד ברצינות, ולההרג.
אז לגופו של ענין: ההודעה שאליה התייחסתי בתשובתי נגעה לחניך טייס בטיסת סולו. ההמלצה שלי היתה "אל תחכה לקנגורו השני. לך סביב ומיד!" כלומר לא היה מדובר בתהליך הגישה או בהצפה, אלא
לאחר הנגיעה הראשונה. אני רוצה להוסיף שמן למדורה ולהגיד
שההמלצה ללכת סביב בכל קטע מקטעי הגישה שלדעתו של הטייס "משהו לא בסדר כאן!" תופסת. ככל שנצבר יותר נסיון גם ההחלטה תהיה יותר מבוססת. לבקש מחניך ולו גם המוכשר ביותר, עם 30-40 שעות טיסה לנתח את המצב לאשורו, היא דרישה טפשית ולא רק באוויר אלא גם אם היא נשאלת בנוחיות של כיתת הלימוד. הפתרון הצנוע שלי לענין היה תרגול מרבי של הליכות סביב. עוד פעם ועוד פעם. ב"קנגורו" שהיא תנועה מחזורית (סינוסואידלית) בלתי מתרסנת שנגרמת ברוב המקרים כתוצאה מנגיעה במהירות גבוהה מדי ואף נמוך מדי, זמן ההתפתחות ממצב בהחלט נשלט למצב מסוכן יכול היות קצר ביותר. אין שום סיבה בעולם לקחת סיכון מיותר. אם החניך מתורגל היטב בהליכות סביב, הוא ילך עוד פעם. הסיכון האמיתי בהליכה סביב הוא
כשאינך יודע איך. כנל' נחיתה, המראה וכל דבר אחר שקשור לטיסה ובעצם לכל דבר אחר בחיים. מסתבר שיש עוד כמה שמסכימים איתי (או יותר נכון אני מסכים איתם) אלעד סלע, שים לב להדגשות. (הן במקור!)
https://www.faasafety.gov/gslac/alc/course_content.aspx?cID=34&sID=170&preview=true