עוד על ההנחות

mendelp

New member
עוד על ההנחות

עוד על ההנחות האם יש סיכוי של 0.00001% שההנחות נכונות ? האם היקום אין סופי באפשרויותיו ? מה דעתכם ?

ידידי היקר פרצל

חישבתי ומצאתי שהסיכוי לנכונות ההנחות היא מינוס 0.0000005419054 בחזקת 308,406,874,311.22 עוד משהו שתירצה לדעת? אגב, נהוג לשרשר. ככה יש יותר סיכוי שמישהו יידע על מה אתה מדבר.

mendelp

New member
תגלית מדעית מרעישה

יש הסתברות בגודל שלילי, אתה חייב להמשיך עם זה !

בהחלט

אחלה חומר. אבל הייתי שמח לנסות גם את זה שאתה לקחת. אולי נקים ביחד פרוייקט משותף? מה דעתך על זה: אם אתה פועל בו זמנית באינסוף יקומים מקבילים ובחלקם אתה עושה מעשים חיוביים, תיתכן באותו זמן גם תוצאה חיובית למעשה שלילי שעשית ביקום מקביל אחר, והסבירות היא שתהיה מאושר במרבית היקומים. מצד שני יש גם סבירות לא יותר נמוכה שיבוא גמד ג'ינג'י וידפוק לך על הראש עם פטיש מפלסטיק וישיר לך את "גולני שלי". הההההההה? איך זה אח שלי? פרגן פרגן. אל תתקמצן.

בדרך כלל מישמישים

אבל בעקבותיך עברתי לפרעצל. שמע! זה ממש עושה לי את זה. מה אני יגיד'ך אח'שלי? שיחקת אותה בענק.

ותודה למעודדות החמודות שלנו

ופונפונים למעלה!! ופונפונים למטה!!! יופי! ולהזיז הטוסיק ימינה ושמאלה! נוווו... תזיייייזו כבר ת'טוווווסייייייק!! ככככככככככככככן! ככה! יופי! מצויין!!!

dean4

New member
יש תוכנית כזאת

על מסע ביקומים מקבילים כאשר הדברים שקורים באותו יקום שונים קצת אלו מאלו.. זאת סדרה ממש ישנה "מסע בזמן" והיא היתה פעם בערוץ 6..

../images/Emo3.gif

אז מה אתה אומר, גם הם לקחו פראצל עם ריבת מישמישים?

ehudt

New member
"גולשים בזמן"!

אני מתפלא עליך קצת כבוד לסדרות זולות מהעבר!

יתרה מזאת

ביקום אינסופי כנ"ל כל האפשרויות מתקיימות. וההשלכה ממשפט זה היא עצומה. שער בנפשך, ביקום שכזה יש גם עוד אינסופ פרצלים ופערצלים ופערעצעלים וכו' כל הקומבינציות ועם קבוצות הנחות דומות אך שונות במשהו והנחות אלו נכתבות אינסוף פעמים בפורומים מאין אלו ובכל הצרופים האפשריים. פעם חסר מילה ופעם חסר שתי מילים ופעם עם מילה מיותרת וכו'. ומכיוון שכל האפשרויות מתגשמות ביקום שכזה, לא מן הנמנע (בעצם מחוייב) שאכן ישנו או היה או יהיה באיזה מקום מן פערצל כזה שמשמיע הנחותיו ובדיוק בסיימו בא גמד ג'ינג'י ומכה בו עם פטיש פלסטיק ושר "גולני שלי" וכן פערצעל אחד שמשמיע הנחות אלו ובא גמד ג'ינג'י עם פחות שערה אחת וכו'. וכן גמד ג'ינג'י המכה בו עם פטיש ברזל ושר "ירושלים של זהב". ללא ספק, ביקום אינסופי בזמן ובמרחב הכל קורה וקרה. וגם אם נניח שזה לא נכון. האם לא נכון לשער שיש לפחות 0.00000000000000000000001 אחוז שזה יקרה? ומאידך, אם נניח שכמות החומר מוגבלת ביקום זה, עלולים אנו להגיע חלילה למסקנה שצפויות ליקום זה אינסוף שנות יובש. ובמקרה שכזה זו אכן שאלה אם הנחות פרצלה תיתכנה.

preacher

New member
לא בהכרח

יתכן שיש אינסוף יקומים עם אינסוף אפשרויות אבל לא כל מה שאנחנו יכולים להעלות על הדעת אכן יתקיים. יתכן שאינסוף האפשרויות הן רק אינסוף וריאציות על טווח מוגבל של אפשרויות. בתור משל, גם בין המספרים 0 ו-1 יש אינסוף מספרים - כמו למשל 0.3, 0.456345, 0.99999 וכו'. אבל גם אם יש אינסוף מספרים בין 0 ל-1, זה לא אומר שהמספר 3 או המספר 5 נמצאים ביניהם!

mendelp

New member
למעשה את צודק אבל !

אם באותה סדרת מספרים שתארת נמצא המספר 3 או חמש אזי הוא בוודאי נמצא וגם עשוי לחזור או עלול תלוי איך אתה מרגיש כעת !

אני מסכים אתך בהחלט

ודברי נאמרו בציניות ולהראות את גודל האבסורדיות של התפיסה הפרצלית. ראה, עניין היקום האינסופי בזמן ומרחב ובעל אינסוף אפשרויות, כבר עלה כאן מספר פעמים. לדעתי, המוטיבציה העומדת מאחרי פיתוח תאוריות אלו היא חוסר השלמה עם ההסבר האבולוציוני להתפתחות החיים כי נראה ש 4 מליארד שנים הם זמן קצת מהיר בלשון המעטה למה שהצליחה האבולוציה להשיג. נראה שיותר מדי פעמים זכתה האבולוציה בפרס וכנגד כל ההסתברויות. ולכן, דוחפת הדעת המחפשת הסבר אך אינה מוכנה לקבל את הברור מכל, להמציא מעין הסבר כזה של יקום אינסופי וכו' וממילא מרחב הניסוי גדל ויתכן מימוש הסתברויות נמוכות. וכאן אני מסכים אתך לחלוטין. גם לו היה היקום אינסופי בזמן ובמרחב אינסוף פעמים, לא היו מתרחשות בו אלא תופעות אקראיות חסרות תכלית וחסרות פשר. שום מבנה מאורגן, שום תא, שום ממברנה, שום סליל כפול ושום חלבון. שום חכמה ושום יופי. יקום כזה היה רק חוזר על עצמו אינסוף בריבוע פעמים בשוטטות בריק.

למעלה