עוד על דו"ח דוברת

אלדורית

New member
עוד על דו"ח דוברת

והפעם מאמר של נמרוד אלוני ב"הארץ": על ההיבט החינוכי המוזנח של הדו"ח הכלכלי-מנהלי הזה.

../images/Emo4.gif../images/Emo46.gif

רק התחלתי לקרא. אין לי סבלנות בימים אלה לטקסטים ארוכים. אבל הנה דוגמה למחיר שנשלם, כהורים, על מדידת השגים. כדי למדוד השגים ולהסיק מכך על רמת המורה כדי לתגמל אותה צריכים כלי מדידה אחידים. אז הנה, קיבלנו מהמפקחת ערמת טבלאות להן מצורפים דפי הסבר למדידת השגים. כנראה שרוח הדו"ח מתחילה לנשוב... כדי לאבחן את כל 38 תלמידי ולהגיש את התוצאות במועד עלי לאבחן אותם אחד אחד ברצף עד לסוף השבוע הזה. הזמן קצר מאד. כדי שאהיה פנויה רק לצורך הזה, הכתה מקבלת משימות שמרטפות סיזיפיות ופשוטות. כל משימה אחרת "תאלץ" אותי "להתפנות" אליהם כדי לתווך, ליעץ, לתמוך, לבדוק, ללוות. ממש מיותר, נכון? עד כאן מחיר התלמיד-הורה. והמחיר שאני, כמורה, משלמת? תסכול ותבכול ועוד תסכול.

אפרתש

New member
את יכולה להרחיב?

(אם יש לך זמן בין 38 טפסים) - איזה סוג של אינפורמציה את צריכה למלא שם? דברים ממש מדידים, או גם התרשמות אישית? זה משהו שאת ממלאת תוך כדי ישיבה עם התלמיד עצמו? ומה בדיוק עושים עם זה? זה ישפיע איכשהו עליך, או על בית הספר?

יכולה../images/Emo6.gif

מודעות פונולוגית הכרת אותיות צופן אלפבתי קריאת מילים קריאה ברצף הבנת הנקרה כתב כתיב כתיבה הכל ממש מדיד, יושבת עם כל ילד בנפרד וממלאה תוך כדי- אחרת אני לא אזכור. מה עושים עם זה? לא ממש יודעת. אני מניחה שאם יגלו פתאום שכתה שלמה מורכבת מילדים שלא יודעים לקרא-יעשו משהו.

חני ב

New member
גם את? ../images/Emo6.gif

האמת שדוקא את הטבלה הזו מילאתי יחסית מהר. הטבלה הזו יחסית קטנה עלינו אחרי כל האבחונים שאנו מעבירות את הילדים הקטנים האלה כבר בכתה א'. ושמעת שצריך לשלוח למפקחת במייל את התוצאות??????????????

עד יום שני

אבל איך מהר? אני יושבת עכשו עם כל ילד. לא סומכת על מה שאני כבר יודעת. וכמובן שבסופו של דבר, אילו הייתי ממלאה את הטבלאות ללא בדיקה- הייתי מגיעה לאותן התוצאות...

חני ב

New member
כמובן ../images/Emo13.gif, וזה מכיון

שאנו כל הזמן עם יד על הדופק וכל הזמן עושות להם מבדקים ואבחונים. כשבוע לפני ההנחתה הזו עשינו להם מבדק גדול, לכן לא עשיתי שוב. רק לגבי ילדים שעוד היו לי ספקות, בדקתי כדי להיות בטוחה.

למעלה