עוד על אוכל

Mנטה

New member
עוד על אוכל

הנחשים פה נורא הגעילו אותנו, אבל תכלס, אם נוציא את ענין הכשרות מהדיון, הרי אוכל זה רק ענין של הרגל, לא ? בשרשורים אחרים טלל נדמה לי, הזכיר כמה ירקות טריים מזעזעים את הסינים, אנחנו מכירים את הקטע של העמים שלא אוכלים חזיר או סוס או ארבה
אני תוהה אם זה עוד חלק מהמאפיינים האלו שבן תרבות אחת לעולם לא יבין את השניה, או שזה דוקא ענין שעם ראש יותר פתוח (ובלי ענייני כשרות) דוקא כן נותן פתח הצצה שאחרת אי אפשר להבין, לתרבויות אחרות.

giba70

New member
לדעתי אפשר להבין

אם יש ראש פתוח. אני מסתכל לעתים בתכנית "אפקט הפחד" בערוץ AXN, ומה שהם עושים שם תמיד בשלב השני קשור בלאכול או לשתות דברים מגעילים (מן החי כמובן) הם לא עושים את זה בשביל לשרוד אלא בשביל 50,000 דולר, השאלה מה נותן יותר מוטיבציה...

giba70

New member
בטח הזכירו כאן כבר את ה-Cuye

זהו המעדן של בני האינקה וצאצאיהם. מדובר על קביה/חזיר ים/שרקן צלוי.

שרקנים זה עוד מילא

אני מניח שמעבר לעניני כשרות (שלא נובעים מתוך תחושות פנימיות אלא מתוך ציווי חיצוני) אנשים יתקשו יותר לאכול יצורים "מגעילים" מאשר יצורים "חמודים", או במלים אחרות: יהיו יותר אנשים שיסכימו לאכול שרקנים וארנבונים מאשר כאלה שיאכלו תולעים ועכבישים.

Mנטה

New member
זה מזכיר לי שאחרי דיסקציות באונ'

דיסקציות = ניתוחי גופות, הבנות* אצלנו היו הולכות וטוחנות ארוחות שחיתות. *אני אחרי שהתעלפתי בפעם הראשונה קיבלתי פטור מהענין.

giba70

New member
אולי תגיד לי משהו

בארגנטינה אחד מחלקי בשר הבקר שאוכלים זה "שילשולינס" - מעיים. טעמת? טעים? טועים?
קטעים...

מה-זה-טעים

אבל צריך לדעת איך להכין את זה קודם כל זה חייב להיות טרי טרי ונקי נקי, כלומר לקנות את זה אצל קצב שיודע מה שהוא עושה כי לנקות מעיים זה עניין שדורש מקצועיות עכשיו לעניין ההכנה: לוקחים את המקטע ומגלגלים אותו סביב עצמו במתכונת של שבלול, כלומר שנוצר מעין דיסקוס (אם כבר אולימפיאדה) ואותו מקבעים בעזרת קיסמים שנועצים מסביב את הדיסקוס הזה מניחים על הפריז'ה (בסדר, מנגל) והופכים מצד לצד עד שנהיה קריספי. לא אוכלים את זה בתור מנה עיקרית אלא ראשונה כחלק ממבחר של מיני בשר יחודיים לפני האסדו או הביפה. ולשאלתך: טעים ברמה

בפסטיבל בצילה היו קערות ע נ ק י ו ת

של שרקנים צלויים פשוטי עור, ועוד כל מיני חלקים מוזרים שלא היה ברור מה הם היו בחיים. יש דברים שאפילו אני לא העזתי לאכול...

Mנטה

New member
מה אתו ?

בהרבה תרבויות, בעיקר בארצות קרות, היה או יש מנהג של אכילת דם. הסיבה היחידה שנראה לך שזה דבר מוזר או מגעיל או מה שזה לא נראה לך, היא בגלל שדם הוא לא כשר. למה זה יותר הגיוני לאכול כבד של בעל חיים ופחות הגיוני לאכול את הדם שלו ? רק ענין של הרגל.

אלי ו.

New member
ברור שזה ענין של תרבות

זה כל השרשור. אותך יגעיל לאכול עכברושים או ג'וקים כי גם אצלך זה ענין של הרגל. אשתי שהיא ממוצא אמריקאי נחרדה בזמנו לשמוע שהברברים בישראל אוכלים סלט בארוחת הבוקר ותהתה איך בכלל אפשר לאכול סלט על הבוקר. (היום "ארוחת בוקר ישראלית" היא הארוחה החביבה עליה) בנושא הכשרות את צודקת ב 100%. יש, לפחות אצלי, התניה חזקה בנושא. עצם הידיעה שהאוכל אינו כשר גורם לי לבחילה.

Mנטה

New member
איך אני אוהבת את הסטינגות האלו !

מותק שלי, גם אני אוכלת כשר. אבל מה שניסיתי להגיד בשרשור הזה, הוא בדיוק זה: אם נשים את ענין הכשרות בצד ונסתכל על הדברים כשלעצמם, אפשר לראות שאין שום הגיון בענייני האוכל והכל ענין של תרבות, הרגלים וכו'. ודוקא זה פתח שמאפשר אולי להבין תרבויות אחרות, אם מתגברים על זה. זה יותר קל מלהסתכל באופן שונה על מין או על מוסר, זה בסך הכל לטעום משהו שלא רגילים לאכול. אני מניחה שבזמן שטועמים אוכל יפני מבינים הרבה יותר על תרבות יפן מאשר אם מנסים להבין את מערך הנימוסים המסובך שלהם. ויש גם בונוס: אפשר לעשות את זה חלקית במגבלות הכשרות.

אלי ו.

New member
מסכים במאה אחוז

אכן אין בכך הגיון, רק התניות תרבותיות. אגב, בתור חובב סושי מתברר שאני מומחה לתרבות יפן ואפילו לא ידעתי שאני כזה

Tonjin

New member
אני לא בטוח שאני מסכים להנחה הספצ'

הזו שלך, ואני דווקא די 'מוכוון-אוכל' בד"כ... דווקא ההתעמקות במערך-הנימוסים (שמובנה גם בשפה ובהיסטורייה) יכולה ללמד אותך על תרבות-יפן הרבה יותר מאשר יאקיטורי, אגהדופו, סוקיאיקו, מיסושירו אוניגירי או דאשי... את מוכנה לתת דוגמא למה התכוונת?

Mנטה

New member
בטח בטח ../images/Emo13.gif

הנה הגענו לאחד הנושאים האהובים עלי
האוכל היפני מבוסס גם על חוקי אסתטיקה שכפופים כמובן לאידיאולוגיה (ממש כמו סידור פרחים) וגם מבחינת הרכב המזון לכל ענין היין-יאנג. כשאתה אוכל אתה אוכל מצלחת שמסודרת באופן מסוים, מטעמים שמשתלבים לפי חוקיות מסוימת וכך גם המרקמים, הגדלים, הצבעים וכו'. אתה בעצם טועם את התרבות היפנית על כל הצד הפילוסופי שלה אבל דרך חוויה חושית.

Mנטה

New member
ודוגמה קונקרטית

שמתם לב שבמזרח נהוג לחתוך את הגזר בצורה של גפרורים ? אז מלבד האסתטיקה וכל זה, זה גם ענין של אופן חיתוך מסוים שמשאיר את החתיכה של הגזר שווה ומאוזנת מבחינת יין-יאנג.

מקומות ומאכלים

ניתן לראות באוכל את הרקע והתנאים שהביאו לו בסין למשל שלא היתה משופעת באמצעי הסקה בניגוד לאירופה המיוערת התפתחה שיטת ההקפצה שבה עיקר העיבוד של האוכל הוא בחיתוך שלו לפיסות קטנות, מה שדורש פחות זמן בישול באירופה המרכזית והצפונית שבהן החורף ממושך התפתחו סוגי הכנת אוכל שהמקור שלהם הוא שימור המזון מהקיץ כך שישרוד את החורף: שימור בשר ודגים על ידי עישון או המלחה, שימור פירות קיץ על ידי בישול בסוכר והכנת מרקחת או ריבה בארגנטינה משופעת העשב שבה התנאים נוחים יותר למשק חי מאשר גידולי שדה התפתח מטבח על טהרת בשר הבקר במזרח התיכון שסובל מקיץ חם במיוחד התפתחו סוגי שימור מזון שמונעים קלקול בחום כמו גבינות מלוחות, שימוש בתבלינים חריפים ולעומת זאת מיעוט בשימור של הבשר, הבשר במזרח התיכון נאכל בעיקר טרי ולא משומר כמו באיזורים קרים יותר

Mנטה

New member
ניתוח בדיעבד הוא תמיד לוקה בחסר

ויש כאלו שיגידו שהאוכל בסין חתוך קטן כדי שיהיה נוח לאכול עם מקלות האכילה שלהם

למעלה