עוד עובדה מעניינת

ירח21

New member
עוד עובדה מעניינת

מישהו יודע למה מלים תינוקות בגיל 8 ימים????

StaffordshirE

New member
סיבה דתית ובריאותית

זאת ברית בין עם ישראל לה', זה מה שמבדיל אותנו מהגויים, למרות שיש גויים שגם מבצעים את זה אבל מסיבות בריאותיות ולא דתיות. מחקרים גם הוכיחו שהעורלה מעלה את הסיכויים לחטוף סרטן.

Blackpanter1י

New member
אומרים שאחוזי הקרישה בדם או משהו

הכי גבוהים ביום השמיני, יותר מכל החיים.

ירח21

New member
כול הכבוד לפנתר השחור...

קרישת הדם מתחילה לאחר היום השביעי וביום השמיני עושים, פרשת וירא ספר בראשית''בן שמונת ימים ימול לכם כול זכר''מדהים איך בדיעבד הרפואה גילתה שזאת הסיבה ...זה רק מראה עד כמה הרפואה ''מפגרת'' בזמן הגילוי שלה..!!!!

צפנתי

New member
אני מאמינה לזה כי עשיתי סקר

ספרות אקדמית (ירחונים רפואיים מקצועיים שכל מוסד אקדמי עם פקולטה לרפואה מנוי עליהם, מפרסם בהם ומשתמש בהם ככלי למחקר וקבלת נתונים ממחקרים קודמים) ולא מצאתי אף תימוך לנתון האגדתי של קרישת הדם. בתור בוגרת תואר שני במדעי החיים זה גם לא מסתדר לי עם שום הגיון ביולוגי שיש גורם שהוא קובע בכל הילודים בדיוק של יום, וגם לא בדיוק של ימים ספורים...

ירח21

New member
אז אם את מאמינה לספרים ...

אם את מאמינה לספרים שקראת למה שלא תאמיני לספר הספרים ????

צפנתי

New member
אני מאמינה רק לניסויים שניתן לחזור

עליהם, התנ"ך לא נכלל. אם את דתית אגב בתנ"ך אז לצערי אין לנו יסוד משותף לדיון.אגב, בתנ"ך לא נכללה העובדה ה"מדעית" המדהימה על שיא בגורמי קרישה ביום השמיני, והמצווה לא למול ביום השמיני לא מוסברת בתנ"ך בגלל שיא שלא קיים בגורמי קרישה. אגב בענייני רפואה לא רק אני כזו, גם כל רופא שתלך/י אליו מתעדכן בספרות ומאמרים מדעיים ולא על התנ"ך לאורך כל לימודיו למד ומתעדכן ע"י מחקרים חדשים (ולא קורא בתנ"ך בעניין בעיות רפואיות או גורמי קרישה). כנ"ל מדענים מכל תחום. אגב, כשנכתב "המול לכם כל בן זכר" וכו', לא כתוב מה זה בדיוק "למול". אחת ההשערות (של חוקר דתי אגב) שהמילה היהודית עד לתקופה ההלנסטית הייתה קלה הרבה יותר (ללא פריעה). ממליצה לקרוא על כך או לשאול בפורום ברית מילה. לא כאן המקום לדיון הזה...לכל שאלה או הערה נוספת, נא לפנות לפורום ברית מילה.

למעלה