עוד ספור לאוסף...

רחלי*

New member
עוד ספור לאוסף...../images/Emo63.gif

וואו, כבר כמה חודשים שאני משתדלת לא לכתוב ורק לקרוא (קצת מרחק עוזר לי לא לשקוע) אבל עכשיו יש התפתחות חדשה שממש לא מובנת ואני מנסה למצוא מידע על העניין. אז עלינו לפיוריגון- היה זוועה- ועברנו הזרעה. התוצאות של ההשבחה היו בירידה דרסטית מהפעם הקודמת ואנו נלחצנו. בשיחת טלפון עם הרופא נאמר לי שירידה כזאת לא קוראת סתם ומבדיקת חצי השנה האחרונה ראתה שבעלי היקר סבל מכאבים באשך אבל לא נמצאה הבעיה לכאבים אלו. אני ובעלי יודעים שהכאבים הם כבר מעל לשנה רק שכל פעם לא נמצאה הבעיה.עכשיו היא טוענת שכל הזמן הזה הוא סבל מזהום וכמובן שגם אני. נתנה לנו לקחת אנטביוטיקה מהמחזור החדש. האם ידוע משהו על זהום שכזה ? האם יתכן זהום כרוני בין בני זוג ? האם יתכן וזו הבעיה שלנו? אוף כבר נמאס לי מכל הבלאגן הזה . כבר שנתיים שאנו סובבים ועכשיו לגלות שבמשך הזמן יתכן ובכלל לא היה סכוי להריון בגלל הזהום הזה אז בשביל מה עברנו את כל החודשים המייגעים של ההורמונים וכו´????? אם כבר פתחתי הודעה אנצל לשאול - מה ההבדל בין פיוריגון לפרגונל? _כמה זמן בדרך כלל לוקח עד שמאשרים הפריות? אנחנו מתקרבים -עוד חודש כנראה... ושיהיה לכולנו שבוע טוב , חודש טוב ושהחודש יהיה מרובה רק בשמחות...

מיכל ק-ש

New member
רחלי

גם אנחנו מנסים כבר שנתיים ורק בנובמבר האחרון- שנה ו-9 חודשים אחרי שהתחלנו לנסות- גילינו בצילום רחם מה הבעיה. אז האם כל התקופה הזו הייתה לשווא? - אני ממש לא חושבת ולא מתכוונת לייסר את עצמי בשאלה הזו ואני מציעה גם לך לעשות כך. מה שהיה היה. עכשיו מסתכלים הלאה לעתיד. הנבירה הזו לא מקדמת אותך לשום מקום. לגבי פיוריגון ופרגונל אין לי מושג, אבל לגבי שאלתך השניה- הפריות אמורים לאשר לך די במהירות. מהרגע שהעברתי את המכתב ועד לקבלת האישור מהוועדה, עברו פחות מ-3 שבועות (אני בקופ"ח כללית). שיהיה בהצלחה, מיכל.

תשובה

ככה, ההבדל בין פיוריגון לפרגונל: פרגונל מיוצר משתן של נשים בגיל הבלות HMG והוא מורכב גם מהורמון ה FSH (הורמון מגרה זקיקים) וגם מהורמון ה LH (הורמון ההצהבה), כיום הוא קיים בשם מסחרי נוסף (מיוצר פשוט על ידי יצרן אחר) בשם מנוגון. פיוריגון הוא הורמון ריקומבננטי (מסונתז) בהנדסה גנטית, שם מסחרי נוסף הוא גונל אף. הוא מכיל רק FSH הפריות לוקח לאשר בדרך כלל עד חודש, לפעמים פחות. שתהיה הצלחה גדולה גדולה זוהרה

@ריטה

New member
תשובה..

גם לנו התגלה זיהום פעמיים בשתי הזרעות, קיבלנו אנטיביוטיקה וזה עבר. הרופא הסביר את זה בכך שאולי היתה דלקת במקום אחר בגוף וזה התבטא גם בזרע. אצלנו היו ירידות ועליות ברמת הזרע בצורה מוזרה ביותר, היו פעמים שהכמות הייתה 0.5 והיו פעמים שהיה 30 ויותר (לא יודעת איך קוראים ליח´ המדידה) בכל אופן אישור להפריה קיבלנו אחרי שבועיים, אבל כל הפרוטוקול של הטיפול לוקח קצת זמן, קצת יותר מחודש. אבל אולי זה יעודד אותך לדעת שאחרי הפריה אחת בלבד, עם 2 ביציות מוחזרות אני עכשיו מחכה בכליון עיניים לפשושית הקטנה שלי שתגיח לאויר העולם בעוד 3 חודשים. אז, לא להתייאש, אומרים שבעיות זרע הן בעיות יחסית קלות ופתירות. שיהיה בהצלחה!!!

רחלי*

New member
ריטה יקרה,

וואו, תודה !!!! כמה שהרגעת אותי . כל הזהום היה נשמע לי מוזר אבל אני רואה שזה קורה. כל כך כיף וטוב לשמוע על הצלחות כאלה שיהיה לך המתנה נעימה עד שהפשושית שלך תצא לעולם וכמובן לידה קלה .

למעלה