עוד סיפור על ירח

perhay

New member
עוד סיפור על ירח

מהמיתולוגיה המצרית. הבנים של נות תרגמה מספרדית: פנינה פלמן לפני הרבה שנים, רע, אל השמש עדיין מלך על הארץ כאחד הפרעונים. הוא התגורר בארמון ענקי בשפת הנילוס וכל תושבי מצרים מאד העריצו אותו. אנשי המלוכה דאגו לכבד את רצונו והוא בילה את זמנו בצייד, במשחקים ובמסיבות. אלה היו חיים מהנים בהחלט! יום אחד הגיע לארמון מישהו ששתף אותו בשיחה ששמע. מהשיחה התברר שתחות, אל החכמה אמר לאלת נות, אלת השמיים שיום אחד בנה יהיה פרעון במצרים. כששמע את הדברים האלה, רע התפרץ בכעס: "אף אחד מלבדי אינו ראוי להיות פרעון". הוא התהלך מצד לצד וצעק: איך מעז תחות להגיד זאת! אף אחד מבניו של נות יוריד אותי מהמלוכה! הוא הרהר על כך זמן רב ולבסוף בעזרת כוחות מגיים שחרר קללה: "נות לא תלד בנים באף יום ובאף לילה של השנה!" דבר הקללה נפוץ בין האלים. כשנות שמעה את הקללה, היא התמלאה עצב. היא השתוקקה לבן, וידעה שאין דרך לבטל את הכישוף של רע. היחיד שיכול היה לסייע לה היה האל תחות, החכם ביותר בין האלים היא החליטה לבקר אצלו. תחות אהב את נות ובראותה בוכה, ניסה לסייע לה. אינני יכול לבטל את הקללה של רע,אבל אני יכול למנוע אותה. חכי - בקש מנות. תחות ידע שחונסו, אל הירח אהב מאד משחקי שולחן. הוא הזמין אותו למשחק. חונסו לא יכול היה לסרב להזמנה הזאת ונענה ברצון. הו, תחות, אמר לו. אולי אתה החכם ביותר בין האלים אבל אני אלוף במשחק הסאנט. עוד לא הפסדתי אפילו פעם אחת. ודאי גם אותך אנצח. שניהם התיישבו לשחק, וידו של תחות היתה על העליונה. היה לך מזל, תחות - אמר חונסו - אני מתערב על שעת אור שלי שאנצח אותך במשחק הבא. אבל גם הפסיד! תחות המשיך לנצח וחונסו המשיך להתערב עד שתחות השיג אור שווה ערך לחמישה ימים. אז, תחות הודה לחונסו ולקח איתו את האור. הוא ממש מוג לב! - רטן חונסו. דווקא מזלי התחיל להשתנות. בטוח הייתי מנצח אותו במשחק הבא. תחות הוסיף חמישה ימים בין סוף השנה ההיא ותחילת השנה שבאה לאחריה. באותה תקופה לשנה היו 12 חודשים של שלושים יום כל אחד. מכיוון שחמשת הימים לא היו שייכים לאף שנה, בניה של נות יכלו להוולד בימים אלה בלי שיהיה צורך לבטל את הכישוף של רע. ואכן נות ילדה חמישה בנים בטווח הזמן הזה. ומה קרה לאל חונסו? הוא כל כך התעייף אחרי המשחק שכבר לא היה מסוגל להאיר בעוצמה כל הזמן. אפילו היום, הירח זורח במלואו רק כמה ימים בחודש, וביתר הזמן נח וצובר כוחות חדשים.

סיפור יפה יפה ובקשה../images/Emo22.gif

אחד הדברים המקשים עלי ואולי גם על אחרים כשאני קוראת סיפור בן תרבות אחרת, הוא ביטוי שמות הדמויות והמקומות. אם איני בטוחה באופן הגייתם זה חוסם אותי פעמים רבות מלספר את הסיפור כי אני מרגישה שאיני מספיק מצוייה בו. אז בקשה קטנה לי אליכם: בכל פעם כשמופיעה דמות חדשה בסיפור, הביאו את שמה בכיתוב אנגלי לפחות, בסוגריים. רק בפעם הראשונה, כדי שנדע. בברכה,

perhay

New member
לגבי הבקשה

הענין הוא כזה. אני חפשתי בכל מיני מקורות כיצד נקראות הדמויות האלה בעברית, אבל במקורות שמצאתי לא מופיע ניקוד, לכן לא יכולה לדעת כיצד מבטאים, ובלועזית השמות הם לא בדיוק אותו דבר. האם את רוצה שאני אכתוב לך את השמות כפי שמופיעים במקור בספרדית?

perhay

New member
היגוי שמות הדמויות

רע - RA נות - NUT תחות - TOT חונסו - JONSU סאנט (המשחק ששחקו בו האלים) SENET

guyscrown

New member
טיפ: איך לנקד במחשב ../images/Emo13.gif

יש אפשרות לנקד דרך המחשב: - צריך לוודא שלחצן הcaps lock דולק - לאחר מכן עומדים על האות שרוצים לנקד - לוחצים shift+מספר - כל מספר נותן ניקוד אחר. גמר חתימה טובה

ירח ממיתולוגיה מצרית-יפה.../images/Emo29.gif|בלון

היי פרהיי. כל הכבוד! נהיניתי. חן חן פרי גן העדן

סיפור ירח שלי,שמבוסס על פסיטבל

בולעי אש שנערך כל שנה בגרמניה. אגב-הסיפור המיצרי,חשבתי על פתרון אחר מתחכם-זמן שהוא לא יום ולא לילה,ליקוי חמה... אולי זה יתן לי רעיון לאגדה דומה,שבה בעזרת ליקוי חמה,מתגברים על קללה של יום-לילה.נראה...
באש ובמים` לפני שנים רבות,נחטפה נסיכת דנמרק על-ידי המלך האכזר שמלך אותם שנים על גרמניה. הוא רצה לכפות עליה נישואין עימו. הנסיכה,בירגיט,הייתה יפהפיה עדינה.כשהבהיר לה המלך את כוונתו,השיבה,בעוז לב שרק אהבה יכולה לתת,שלעולם לא תנשא לו-טוב לה מותה,מחיים ללא אהובה,דוכס צעיר מארצה,ננמרק.המלך האכזר,השליך אותה לצינוק.מקווה בזאת לשבור את רוחה. דבר לא היה לה באותו כוך קטן.רק חלון צר מאוד,דרכו יכלה לראות,אך ורק את הירח. היא יישבה אומללה ובוכה,והביטה דרך הצוהר על הלבנה.מאות של קילומטרים מפרידים בינה לבין אהובה. אבל את אותו ירח שרואה היא,רואה גם הוא.ואותו לילה,היה הירח במילואו. "לבנה,לא יכולת לדבר,הייתי מבקשת ממך שתמסרי לאהובי הנסן את אהבתי אליו,ואימרי לו,שהעדפתי להירקב כבכלא זה,ואפילו למות,על פניי חיים בלעדיו". הלבנה,שמעה ושתקה.אין זה מתפקידה,לדבר.תפקידה להאיר את הליל,מעט,למי שנמצא בחשיכה מוחלטת... הרי היא כפיסה של תקווה ,המזכירה לאדם שהשמש עוד תזרח. וממש באותה שעה,ייצא הדוכס הצעיר הנסן לרכב,בגנים המקיפים את הארמון.הוא קיווה למצוא שם את אהובתו הנסיכה,שנעדרה כבר מספר ימים. הלבנה האירה מעט את דרכו,וגם הוא פנה אליה:"לבנה טובה,המאירה לי את הדרך.לו רק יכולת לספר לי הייכן אהובתי כעת". יסורייהם של האוהבים,הם דבר הנוגע ללב.הלבנה פנתה אליו,ואמרה:"הנסן,אהובתך מוחזקת בצינק,בארמונו של מלך גרמניה." -"אם כך,אצא מיד לשחרר אותה!".אמר הנסן והתחיל לדהור דרומה,לכוון גרמניה. "לאט לך,השמירה על הארמון הדוקה.אהבה אומנם היא כח חזק ונחוש,אך תזדקק בכל זאת לעזרה.אני ארתום את השמש לעזרתך.מחר עם לילה,אסביר לך ". ואכן,בערב שאחר-כך,אמרה לו הלבנה:"אחותי השמש נותנת בידיך את השלטון על האש. במשך השבוע הקרוב,האש תהיה שפחתך.אתה תשלוט בה,והיא לא תוכל להזיק לך. זה יהיה לך לעזר בדרכך,וגם כשתגיע לארמון.ואני,שיש בידי השליטה על גיאות ושפל,אעזור לך לחצות בבטחה ובמהירות את הים הבלטי". הנסן ייצא מייד לדרכו.לפניו הייתה דרך של כמה ימים.הוא לא עצר כמעט.הפעם היחידה שעצר,הייתה כדי לחמם לו במדורה דבר מה לאכול.הוא ציווה על האש להדלק,וכשסיים ציווה עליה לכבות. את הים,חצה,כמובטח,בתנאים אידאליים לשייט.הרוח הייתה בכווונו.הוא ניחש,שהלבנה נשפה בעננים,כדי שהסירה תשוט בכוון המתאים... כשהגיעה לחומת ארמון גרמניה,ציווה על האש לאחוז בחומה.בהלה גדולה נוצרה-ואיש לא הצליח לכבות את השריפה. במקום בו עבר,ציווה על האש שתתן לו לעבור בבטחה. כשהגיע לכניסה לארמון,הציג עצמו כלהטוטן-בולע אש.מלך גרמניה,כשם שהיה ידוע לשמצה כשליט אכזר,ידועה הייתה התפעלותו מלהטוטנים ועושי קסמים למינהם. הוא הוכנס מייד אל תוך הארמון.הלילה יירד,והלבנה הנחתה אותו אל הצינוק. כשהגיע אל פתח הכלא,ציווה על האש שתתיך את הסוריגים הסוגרים אותו. כך הצליח להכנס עד למקומה של אהובתו.הוא חילץ אותה משם,משאיר אחריהם שובל של אש,שלא איפשר לאיש לרדוף אחריהם בבטחה.המלך,ירד אותה שעה אל הכלא כדי לראות אם הנסיכה נכנעה ושינתה דעתה. כשהבין שהיא נמלטת,רדף אחריה-ונשרף בלהבות האש. אותו לילה,היה לילה של שמחה לא רק לנסיכה ואהובה,כי אם לכל גרמניה,שנפטרה מעריץ אכזר. כמובן,שבירגיט והנסן נישאו-הוא הוכיח שיילך אחריה באש ובמים... לבתם הבכורה קראו `חמה`.ולצעירה `סהר`.כאות תודה לשמש ולירח. ומאז אותה שנה,בחודש יולי-מהלילה בו מתמלא הירח,וכל השבוע שאחריו,נערך בגרמניה פסטיבל בולעי אש מרהיב.

../images/Emo45.gifבעקבות הסיפור שיר:קשר הירח.-

כתב:אהוד מנור. אנלא יכולה לראות אותו מפריד בינינו ים אבל עליי וגם עליו אותו ירח קם. אחוז ירח בידו ושים בתוך ידי. אמץ את שנינו אל ליבך עכשיו ועד עלות השחר רק היה נא טוב אלי כי בא לילי קשר הירח שלי. חבק ירח את כתפו,נשק לצוארי, אמץ את שנינו אל ליבך עכשיו ועד עלות השחר רק היה נא טוב אלי,כי בא לילי,קשר הירח שלי.

אני אוהבת את השיר הזה.

קורין אלאל שרה.נדמה לי שהרעיון של להסתכל באותו הירח הוא עתיק יומין.כמובן-אהוד מנור עשה ממנו יופי של שיר,ובעברית...

למעלה