עוד סיפור מוזר בסין

diegok

New member
עוד סיפור מוזר בסין

טוב היום חיכיתי למעלית לעלות למשרד ואז בעודי מחכה ראיתי פתק בכתב יד מודבק ליד המעלית. שאלתי את הסיני מה כתוב שם,ובכן מסתבר שאיזה בחור סיני שהתחיל לעבוד בתור משלוחן של אוכל למשרדים בבניין לא ידע איזה משרד נמצא באיזה קומה לכן לחץ על כל הקומות (סיני) מה שהסיני שכח שהאח הגדול צופה דרך מצלמות הביטחון שנמצאות במעלית , בקיצור אנשי הביטחון תפסו אותו ובתור עונש הוא היה צריך לכתוב את הפתק הנ"ל שבו כל הסיפור+התנצלות מאנשי הביניין+מס ת.ז סינים.....

אMור

New member
שיגעון המצלמות

לסינים יש ג'וק של מצלמות בכל חור, בכל מעלית, בכל מזדרון ובכל איפה שיש מקום לתקוע מצלמה. בעולם - גורם הרתעה. בסין? עוד חידוש טכנולוגי שאף אחד לא מבין את עצם נוכחותו... לפני מספר שבועות פרצו אלינו 4 ילדים סינים מחוצ'קנים הביתה, כשלא היינו. שברו את הדלת בכל רעש מחריד (כך זעקו הסימנים והשברים) ורוקנו לנו את מה שהיה לרוקן. לא רק שהיו מצלמות במעלית (ולא שהן מוסוות או משהו), נכנסו הארבעה למעלית במשך כמה שעות, עלו וירדו ובסוף - גם ירדו עם התיק והלפטופ שלי - מצולם יופי, אז מה? מישהו שם לב בזמן אמת? מישהו עשה עם זה משהו לאחר מכן? אנחנו היינו צריכים לשמור את הצילומים על USB ולהעביר למשטרה, אחרת, לא הסקיוריטי של הבנין ולא המשטרה היו עושים את זה. אז? מישהו איכפת לו? הגנבים נתפסו? מישהו טרח לתלות שלט? אזהרה? אפילו השכנים שממול, שאין מצב שלא שמעו וראו את הפריצה אם מישהו שובר דלת בברוטאליות ב- 21:00 בערב... (ראה תמונה) בקיצור ולענין, כמה מסקנות: סינים, לא רק שאין להם כלום בראש, הם גם @#$%^#. אף פעם אל תצפה לעזרה או שיתוף פעולה מכיוונם של הסינים. הם יראו גניבה לאור יום ולא ינקפו אצבע, אפילו לא יצלצלו למשטרה... שמור על דבריך ואל תשאיר פירצה מיותרת - ובטח ובטח - אל תסמוך על אמצעי ה"אבטחה" הסינים. כמו כל דבר במדינה הזו, גם האבטחה והשומרים הם בכאילו... דייגו, אתה עדין בסין? היו שמועות של חזרה לארץ בזמנו...

renjintso

New member
לא רק מצלמות

אנשים בשר ודם הם לא יותר יעילים. בחצר הבניין שלנו נגנבו לא מזמן 20(!) זוגות אופנים ועוד כמה קטנועים באמצע היום, כשיושבים שם שלושה שומרים. וכמה ימים אחר כך גיליתי באיזו סמטה תיק זרוק סתם. הוא נגנב בטח כמה שעות קודם, הגנב לקח מה שרצה וזרק את השאר. עברו שם בטח כמה עשרות אנשים בזמן הזה ואף אחד לא טרח להרים אותו, עד שאני לקחתי אותו למשטרה. ככשאלתי אנשים שידעתי שעברו שם למה הם ענו שהמשטרה היתה מאשימה אותם בגניבה אם הם היו מביאים לה את התיק. חוסר מוחלט של איזשהו חוש אחריות קהילתי או חברתי זאת אחת הבעיות הכי חמורות של סין בעיני.

cruiser

New member
אני מתחיל לחשוש

האם גם בחדר שלי בבית מלון הסתירו לי מצלמה ? איזה פחד , מכל מלון אני גונב משהו :) לפני שאני עוזב פעם היה חסר לי כבל של האינטרנט אז לקחתי איתי פעם החלטתי להצטייד בבטריות של השלט ל MP3 שלי וכן הלאה והלאה שלא לדבר על לראות אותי עירום (דווקא מחזה מלבב - חחחחחח) אחרי הכל מגיע לי לשתות להם את הציוד בתמורה לסכומים המטורפים שהם גובים ללילה

Mei11

New member
ואיכשהו תמיד יש מי שילשין...

כמו על סטודנט אחד (זר) שהחברה שלו (גם זרה) היתה אצלו בדירה כל הזמן, בניגוד לנהלים. אתם שניכם צריכים קצת חופשת מולדת...

diegok

New member
ומה שעצוב שאני התחלתי את השמועות

בכל אופן אני עדיין פה ואפילו כבר סיכמתי עם זוגתך שתחייה שניפגש,אני אתם ועוד זוג חברים שבאים לבקר ביום חמישי... וסופ"ש בהונג קונג

למעלה