עוד סיפור טרגי

עוד סיפור טרגי

ה
כרגע התקשר ובישר לנו שאחד החיילים שנמצא איתו באוהל, ממש ישן מיטה מולו חזר היום לסביב אחרי החופשה, נכנס לשירותים ו.... התאבד. חבר אחר מצא אותו שם. אני פשוט המומה. לפי הבן, הבחור שהוא ממוצא אתיופי, לא הראה שופ סימני מצוקה בכלל. ההפך, הוא היה הבדרן, הליצן, תמיד סיפר בדיחות ועודד את החברה. הוא אומר ממש תותח, עשה את הכל בקלות יחסית. בני סיפר שאין עליהם ולא היה עליהם בשום שלב לחץ נפשי או פיזי מצד המפקדים. הוא סיפר לנו שמידי פעם הוא היה זורק כל מיני הערות או משפטים אבל רק עכשיו הם מקשרים שאולי זה הראה על איזה מתח פנימי שהבחור היה שרוי בו - אולי משהו שקרה בבית. הוא גם אמר שהמפקדים הרוסים מזה, כולם בהלם. כ"כ עצוב...... יהי זכרו ברוך
.

oshiko

New member
../images/Emo16.gifנורא

לפי הנסיבות זה נראה שהוא הסתיר בעיות בבית או משהו בכיוון. כנראה שהצבא נתן לבחור מפלט זמני מן העניין; אולי זאת הסיבה שהוא לא רצה לדווח על הבעיה, כי זה היה מחזיר אותו לתדמית נחותה יותר. מקרים טרגיים קודמים בפורום לימדו להעיר את תשומת לב המפקדים והחיילים לכל סימן מצוקה, ולדווח לגורמים המתאימים שיטפלו בכך.

מאקי

New member
איום ונורא. מסכנים ההורים..

ליבי ליבי על החברים שלו..... זה הלם... וזה שראה.... אוי שתיה... שיהיה לך כוח והרבה בשבילו. יהי זכרו ברוך.

עצוב מאוד../images/Emo16.gif

משהו לא ברור לי. האם חייל מגיע לצה"ל טבולראסה? אין דיווח על מצב סוציואקונומי (ולא במספרים) ? מדוע לא מחייבים את כל המ"מים בטירונות לעשות ביקורי בית כפי שנעשה בחלק מהחטיבות. אולי אז היו מאתרים חלק מהבעיות. לא יתכן שכל תקופה קצרה נשמע על אירועים כאלה. צריך איזה בדק בית ,כמו גם ניסיון לאיתור. יהי זכרו ברוך.

אימשל2

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo16.gif

מצטרפת לשאלתך, למה לא יודעים על החייל יותר? עם כל מערכת המיונים המקיפה שהם עוברים, לא יכולים שלב גם את הנושא של זיהוי בעיות בבית מראש? זה ודאי לא יכסה את כל הבעיות אבל יקדם את התהליך ד=צעד אחד קדימה.

KOOPER10

New member
כואב הלב . ליבי עם המשפחה

השילוב של משברי הגיל הקשה הזה עם הלחץ של המסגרת הצבאית[שלא נשכח כל אחד לוקח את הלחץ בצורה אחרת] ונשק ביד והתוצאה הרסנית. עם זאת אני חושבת שזו תוצאה של דיכאון עמוק יותר שקורה הרבה פעמים דווקא למוצלחים שבחבורה.חשוב מאוד שהחייל הפרטי שלך יידע את זה לחזק אותו עד כמה שאפשר.ושנהיה חזקים.

מזעזע.../images/Emo16.gif יהי זכרו ברוך. אני מניחה

שגם המפקדים וגם החיילים מרגישים אשמים איך לא זיהו ולא ידעו. מקווה שמטפלים בהם ועוזרים להם להתגבר, וכמו שכבר נאמר כאן - חשוב לבדוק כמה שיותר מהר לגבי החיילים החדשים מהם הדברים שעלולים לגרום להם ללחץ ולתחושה שאין פתרון אחר. נורא.

אורניקי

New member
נורא ביותר

תמיד מזעזע אותי לשמוע ש"לא ראו שום סימני מצוקה". זה הכי מפחיד אותי. אם אין סימנים מקדימים אנחנו כה חסרי אונים?

סמדר בנ

New member
עצוב ../images/Emo16.gif

איך בנך מגיב? זה ממש שוק לחייל שחבר שלו מתאבד, ועוד מאותו אוהל. זו לא פעם ראשונה שאני קוראת על חייל שהתאבד והיה נחשב למצליח מאוד במסלול שלו. זה מפחיד שבעתיים כי מאוד קל להסין מדוע חייל שקשה לו, שמתעמרים בו וכו' מתאבד, וקשה להבין למה זה התותח מתאבד. אני לא מכירה כמובן את המקרה, אבל זה לא מחויב שזה דוקא בעקבות מצב משפחתי. יכולות להיות אינספור סיבות אחרות לכך. המפקדים גם כן מסכנים כאן, הם מן הסתם מרגישים אשמים שלא הצליחו למנוע את ההתאבדות.

הפיה 1

New member
../images/Emo16.gifיהי זכרו ברוך../images/Emo16.gif

ספור עצוב נורא. כמה טרגי ומזעזע. תנחומים למשפחה.

למעלה