עוד סיפור גן

n o a p

New member
עוד סיפור גן

תשמעו מה קרה לי בגן, לפני כמה ימים גילינו בזמן האמבטיה שאיתי ננשך בכתף! נשיכה אמיתית ועמוקה (איתי בן שנתים וקצת ועוד לא מרחיב בדיבור..) בדרך כלל המדיניות אצלנו (בארה"ב) היא לקבל "דוח תאונה" ברגע שהילד ננשך או מקבל מכה כלשהיא. והפעם כנראה אף אחד בכלל לא שם לב לזה! פניתי לגננת והראתי לה את הנשיכה והיא אמרה שהיא מאוד מצטערת שזה קרה אבל "אין לה שום דרך לדעת שהוא מקבל מכה, ושהוא צריך לבוא אליה ולהגיד לה שהוא קיבל מכה ולהראות לה איפה" ?????!!!!!! הייתי בהלם, כמובן שלא התחלתי לצעוק (כי אחרי הכל לא צועקים פה...) אבל זה ממש עקום נכון? הם בגן של גילאי 2-3, 30 ילדים עם 5 גננות, היחס בסדר אבל זה כנראה יותר מידי ילדים. אני מסכימה שזה לא רק אשמתה, היא באמת לא יכולה לעקוב אחרי כל כך הרבה ילדים...אבל מצד שני מה נעשה שהוא עוד לא מדבר כל כך ברור. מסתבר גם לפי מה שהיא טרחה לספר לי שהוא מתבכין הרבה ולא מסביר את דבריו, שזה גם עצבן אותי, זאת נראית לי בעיה מספיק גדולה בשביל ליזום שיחה מצידה ולהגיד לי את הבעיה ולראות איך אנחנו יכולות לפתור אותה. בקיצור, נכנסו לרשימת המתנה לגן אחר, אבל זאת רשימה ארוכה מאוד, ובעוד משפחתון אני מחכה לתשובה בתחילת חודש הבא... איזה באסה מצד אחד ומצד שני עדיף שזה קרה עכשיו ולא עוד יותר מאוחר...למרות שאיתי מאוד נהנה ללכת לגן, אני מסתובבת עכשיו עם הרגשת פספוס שהיה יכול להיות לו הרבה יותר טוב בגן אחר עם חצי מכמות הילדים.

../images/Emo24.gif

כמה דברים שהעלית: דבר ראשון שאני רוצה להתייחס אליו הוא שגם אם ילד מתבכיין הרבה זו לא דרך להתייחס אליו. גם ילד שמתבכיין אפשר ללמד להסביר את עצמו בצורה יותר ברורה, אך בשביל זה כמובן את צריכה לדעת שזה המצב. דבר שני: נשיכה כזו, כמו שאת מתארת ילד בוכה ממנה (אם אין לו איזהשהי בעיה של סף כאב כמובן), והרבה פעמים גם בגנים עם פחות ילדים הגננת לא תמיד יכולה לראות את הנשיכה עצמה, אבל היא כן אמורה לשים לב לזה שיש בכי ומשהו קרה. בכי מכזו נשיכה, הוא לא סתם יללה, הוא בכי של כאב ורואים אותו עם עוד ילד לידו, והמינימום שהייתי מצפה שהיא תגיד לך זה שנראה לה שהוא קיבל מכה או משהוא כזה כי הוא מאוד בכה, אבל היא לא הצליחה לראות איפה. דבר אחרון: את מחפשת גן רק לשנה הקרובה? או שהגן שאת רוצה לעבור אליו הוא גם לשנה הבאה? כי זה גם שיקול בעיני, האם להעביר ילד (בהנחה שזה לא יקרה מחר, כי אמרת שיש רשימת המתנה) רק לכמה חודשים... אני הייתי תופסת את הגננת לשיחה ומסבירה לה (בנימוס, כמובן...) שאת מבקשת שדברים כאלה יובאו לתשומת לבך (אם הילד לא ברור וכו'). גם בבית הוא מגיב ככה? את יכולה לנסות בבית קצת פחות להתאמץ להבין אותו (לא כשהוא ממש במצוקה כמובן) ולנסות בהדרגה יותר ויותר לדובב אותו... את מבינה למה אני מתכוונת? (סליחה שיצא ארוך
)

בוליפלג

New member
../images/Emo24.gif

נשמע לי שמספיק שאת אינך מרוצה מהיחס...בכדי להעבירו למקום טוב יותר... החלמה לנשוך
זה לא נעים...

n o a p

New member
תודה על ההתיחסות

באמת שלא הייתי שקטה והלכתי לדבר עם המנהלת. המנהלת אמרה לי שהיא כבר שמעה על המקרה כי הגננות (שכנראה המקרה בכל זאת הטריד אותם) הלכו וסיפרו לה מה קרה ואמרו שהרגישו לא נעים. אז לפחות אני יודעת שהמקרה הציק להם גם ושזה לא נראה להם טריוויאלי. אני מחפשת גן שבו הוא ימשיך גם לשנים הבאות (פה זה עד לקינדרגרטן שזה גיל 5). לבנתים הגננות הולכות לידי כמו על ביצים, ואתמול אפילו התקשרו ליידע אותי שלאיתי יש קצת אדום בטוסיק והם שמו לו משחה...(עכשיו הם בקיצוניות השניה, כי אם הכל בשליטה אני ממש לא צריכה לדעת שהם שמו לו מישחה, אבל נו טוב לא נתלונן על הכל
בקשר לדיבור שלו, בבית אנחנו מתעקשים שאנחנו לא מבינים אותו והוא צריך להתאמץ ולהסביר את עצמו, וזה בדיוק מה שאני מצפה בגן לעשות איתו, רק שיש להם כנראה כל כך הרבה ילדים שאין להם זמן לדברים האלה (זאת ההרגשה שלי לפחות).

בוליפלג

New member
באופן טבעי בגן יש פחות יכולת לשים דגש

כמו בבית... כמו שאמרת יש המון ילדים וכד'. נשמע לי שהם 'התיישרו' והבינו את חומרת המעשה, ויפה מאוד שהחלו לעדכן אותך. תגובה הפוכה גם יכולה הייתה להתרחש 'להקטין' אותך ולהפוך אותך לאם היסטרית... כך שנראה לי שבכל זאת מדובר במקום עם אנשים טובים..

למעלה