עוד סיבוב

גיליה, אני מצטערת על השלילי

זה כל כך מבאס ומייאש אבל הכי חשוב שהצלחת לאסוף את עצמך ולחשוב קדימה. למה את סקפטית לגבי הגברת המינון? לי זה נשמע כמו הדבר המתבקש. את יכולה להזכיר לי (לנו) מה הבעייה אצלכם? שיהיה בהצלחה.

ענת

מצטערת לקרוא על האכזבה שלך. המקרה שלי דומה לשלך, גם אני התחלתי ivf אחרי 40, ולשמחתי ביציותי שוות גם שוות ואני עדיין מנסה גם בגיל 42 - ממש תיכף. מקווה שזה מעודד ולא להיפך. יצא לי חרוז. מחשבת האימוץ חלפה בראשי לא פעם, ועדיין אני בטוחה שאני אצליח עם הגוף שלי - ממש תיכף.
נילה

anatc

New member
תודה,נילה,רק עכשיו ראיתי את תגובתך../images/Emo140.gif

אני שמחה שביציותיך שוות גם שוות, מקווה שב IVF הראשון נגלה שגם לשלי יש עוד כוח במתניים...
הייתי שמחה לדעת מה ערך ה FSH שלך, והאם את עוברת טיפול באותו חודש לפי התוצאה. אצלי הוא מזגזג בין 12 ל 16, ומשום מה, הפרופ´ לא מתייחס לזה. היום אני אדבר איתו על הנושא. מאחלת לך המון הצלחה ושתביאי לנו בשורות טובות בלבד
ענת

א י נ ס

New member
בואו אליי זקנות חמודות

ואגלה לכם את הפטנט. אומרים לביצית: אם את לא תופרי עד (נותנים תאריך יעד) אז אני אקום ואעשה מעשה... ברצינות, מה זה הפסימיזם הלזה??? בגיל 40.5 הריתי ללא טיפול תרופתי כלל, רק הזרעה. לצערי ההריון נפל בשבוע 10. ואחר כך אחרי עוד כ-5 מחזורים עם זריקות והזרעות הריתי בגיל 41.5, ונולדה ילדה מקסימה. לדעתי מתחת לגיל 45 אין מה לדבר על ביציות פגומות, לפחות לא אמירה גורפת. גם FSH מזגזג, לא אומר לי כלום. כמזגזגת ותיקה אני אומרת לכן שלא סוגרים את הבסטה כל כך מהר. בפעם הבאה שאתן יושבות על כסא המלכות עם רגל בדן ורגל באילת תחשבו עליי, הדוגמה המהלכת לכך שהשמיים הם הגבול. והיום, אפילו בגילי הגריאטרי, אני עוד מנסה הזרעות, כשברקע הכנתי תיק עב כרס ובו כל מה שרצית לדעת על תרומת ביצית והתביישת לשאול. ככה, שיהיה. לאלוהים הפתרונים, איך זה יצליח לי בסוף. אני רק יודעת בצורה העמוקה ביותר שזה יצליח. וזאת לא שום ידיעה מיסטית. ברמת הפטנטולוגיה הרפואית הקיימת בארץ, השמים הם הגבול, ואולי אף מעבר לכך. (אתה רואה ל. כבר הפנמתי)

anatc

New member
תגידי, גם כשאת רגל אחת בדן ושניה

באילת את שומרת על עליצות ומצחיקה את הסביבה? (ויש עוד כמה סיטואציות שאני יכולה בגילי המופלג לחשוב עליהן...נכון...גם שפגט על רולרבליידס
) בקיצור, נורא צחקתי, לראשונה מזה 24 שעות. תודה
וביי בינתיים ענת

א י נ ס

New member
איזה כיף שצחקת, אבללל

לא היית רוצה לראות אותי בהזרעה. מה הפנים של הגבר הזר הזה עושים בדיוק מול הXXX שלי??? ולמה זה הוא אומר לי שאני צריכה הכי ארוך? מה הכי ארוך, ספקולום כמובן. והוא הולך ומביא אותו, ודוחף ודוחף, ואומר אני לא מוצא את צוואר הרחם שלך, איפה הוא? השארת אותו בבית היום? בפורום אני גיבורה גדולה, אבל שם, כל פעם מחדש אני תוהה "מה אני בעצם עושה פה בכלל"? אני צריכה לפתור להם את הסוגייה איפה צוואר הרחם? בפעם האחרונה איים עליי הרופא שהוא יתפוס לי את הצוואר עם מכשיר. ווס נוך, שאלתי אותו? טוב, בסוף נמצאה האבידה. אז עכשיו את מבינה למה זה מצחיק כל כך? כל כך עצוב, שמה שנותר לעשות זה רק לצחוק.

נועם@בת

New member
ישר לטאגליין

גם אני הייתי צוחקת אם זה לא היה כל כך עצוב. העיקר שהעובר ימצא את דרכו החוצה, כל היתר כבר לא ממש חשוב |חמסה נועם

אוי ענת, כמה מבאס. אבל חשוב לזכור

שמתוך מאות אלפי הביציות שעדיין נותרו אצלך בגוף יש אולי חלק שכבר "פג תוקפן" אבל יש גם המון טובות שכל אחת מהן טומנת בחובה פוטנציאל לתינוק בריא. החוכמה היא "ליפול" על אחת טובה ולהפגיש אותה עם החברה המצויינים של בעלך בזמן המתאים ובתנאים האופטימליים. איך עושים את זה? מנסים שוב ושוב ושוב, עד שמצליחים. IVF בהחלט מגביר את הסיכויים, גם אם אין בעייה מכנית או בעיית זרע. ועוד משהו בנושא FSH: האם בדקת אותו רק פעם אחת? כבר כתבתי על זה בעבר, שבגילנו יש תנודות רחבות ברמת ה-FSH מחודש לחודש ובמרפאות בארה"ב וקנדה שמתמחות בנשים מעל 40 נוהגים לבדוק אותו בכל חודש ולעשות טיפול רק בחודשים "טובים" (בהתחשב בעלות ההיסטרית של הטיפולים שם, אפשר להבין את זה). יחד עם זאת, יש הרבה דוגמאות של נשים עם בעיית FSH גבוה שהרו וילדו ילדים בריאים. שיהיה בהצלחה בסיבוב החדש.

anatc

New member
תודה, רוצה, על תגובתך המעודדת ../images/Emo70.gif ../images/Emo140.gif

נורא מתסכל שאי אפשר לעשות "בדיקת ביציות" כמו שעושים "בדיקת זרע" ולדעת מראש מי-נגד-מי. גם לפי מה שאת אומרת, צריך לנסות ולנסות, עד שפתאום "נופלים" על ביצית מאיכות סבירה. אי אפשר לעשות "שטיפה", לנפות את הפחות טובות ולהשתמש במצויינות? זה נשמע כמו רולטה רוסית אבל הפוך, בינגו, פייס, לוטו, כל דבר שלא בידינו, השאלה איך מקרבים אלינו את המזל. אני מוותרת על הפייס, תביאו לי כבר ביצית טובה שתעשה ליוסי ולי
. לא עשיתי בדיקת דם, הדימום שלי לא מותיר ספקות. גם אם יש משהו - כבר אין. היום בערב אנחנו אצל הפרופ´, לסיכום שלושת החודשים האחרונים, והכנות לקראת IVF. במקביל להכנות נעשה הזרעה נוספת, שיהיה, ואולי גם יהיה
... תחזיקו לי אצבעות, מאד התבאסתי ואפילו קצת בכיתי, וכשהתעוררתי בבוקר מצאתי פתק מודבק לקומקום שם היה כתוב:"אוהב אותך גם אם הילדים יהיו ברזילאים או רומנים. תתחזקי J." אז בפייס כבר זכיתי, ועכשיו חסר ילד שיזכה באבא כמו יוסי. ענת ד.א. גם אני אמא לא רעה בכלל, יוסי אומר שבגלל זה הוא התחתן אתי (באמת!)

עדיין לא המציאו את הבדיקה הזו

ואת ה"השבחה" הזו. דווקא רעיון לא רע. איזה איש מקסים יש לך וזה אכן נשמע כאילו כבר זכית בפיס. את הרי יודעת שכך או אחרת הילד בוא יבוא ויזכה בזוג הורים מופלאים ואוהבים שמחכים ומצפים להעניק לו את כל הטוב שבעולם.

נועם@בת

New member
אני מסתפקת גם בבשורת ההזרעה השלישית

אחרי גיל 40
בכלל, אנחנו - קשישות הפורום- צריכות להראות דוגמא לכל הצעירות
לגבי IVF, קודם כל הוא מהווה עלית מדרגה, לא הצלחנו בהזרעה, נמשיך הלאה. אבל בגיל מבוגר, הביצית עצמה היא מכשול מכני. לתאי הזרע קשה לחדור לביצית, ולכן כשעוברים לIVF, מתחילים בדרך כלל ישר באיקסי (החדרת הזרע בכוח לתוך הביצית). אף פעם לא מיותר לנסות, ואם להיות קצת צינים- ללכת לתרומה זה לא ישר, כי אין תרומות. גם אימוץ זאת דרך ארוכה ופתפתלה, ואם יש בעיה בביציות, גם הפונדקאות לא תושיע. יש לרפואה כלים לעזור, רק שבשבילנו הדרך מתארכת לפעמים. אני מבינה את תחושת חוסר האונים, והחשש שזאת דרך ללא סוף, אבל זאת דרך שנגמרת עם תינוק ביד, אולי אפילו בהפתעה אדירה היום- הלוואי.
נועם

anatc

New member
תודה נועם ורוצה, אתן מתוקות ביותר../images/Emo25.gif

ולנושא המדובר, הרי בהפריה לא בוחרים ביצית, משתמשים במה שנשאב (אם נשאב..) ואין שליטה על איכות הביציות. איקסי או וואט-אבר, אונסים ביצית ואולי היא בכלל לא משהו, נכון? אוי, כמה קשה לקבל את בגידת הגוף, כמה קשה לקלוט שזה בכלל לא בשליטתנו, במיוחד לי, פריק-קונטרול שכמותי. אולי זה השיעור שלי, לתת אמון בדינמיקה של החיים. להחיות לאלתר את האופטימיות המפורסמת שלי, שהיום קצת נרדמה...
אני יודעת שפונדקאות לא רלוונטית במקרה שלי, רק תרומה ואימוץ, אבל כרגע הם בבחינת תוכנית מגירה, ברירת מחדל, כי אנחנו הולכים הרי להצליח בהזרעה השלישית, מקסימום ב IVF הראשון. נ-כ-ו-ן
הנה היא מתחילה להתעורר... בכל מקרה, אני מציעה למדענים לנסות ולפתח תחום של "השבחת ביציות". האם יהיה מי שירים את הכפפה
טוב, אני חוזרת לעבוד תודה שוב על העידוד, אתן מקסימות ענת

ענת שלום, כאחת שפנתה לפונדקאות

אני אומרת לך: שלא לאבד תקווה! אם יש סיכוי,ואילו הכי קטן,שהביציות שלך תהינה בסדר,וסיכוי שתהיה הפריה תעשי את הכל בשביל להגשים את זה. ודרך אגב,שמעתי על לא מעט בנות שבגיל 40 נקלטו להריון. ענתי,אז למה שזה לא יהיה גם את? בקיצור,אני בעד שלא תחשבי כרגע על אימוץ או פונדקאות או תרומת בייצית. אלא אם כן מיצית את כל האפשרויות ענת יקרה בהצלחה

anatc

New member
תודה, ענת, (שמת לב כמה ענתיות יש?)../images/Emo3.gif

בכל מקרה, אנחנו חוזרים עכשיו מהפרופ´ המקסים, והוא הזכיר את נושא התרומה, כאופציה אחרונה. על הפרק הזרעה שלישית ואח"כ IVF, שיתן אינדיקציה די ברורה לגבי טיב הביציות ומכאן - הסיכויים. אנחנו, בכל מקרה, לא הולכים לוותר; אנחנו נלחם עד אחרונת ביציותי, ובינתיים נעמוד בתור הארוך. מקסימום - לא נצטרך להשתמש בתורנו, ונעביר אותו לבאים אחרינו, בתקווה שגם הם לא יצטרכו להשתמש בשלהם, ויעבירו לאלה שאחריהם וחוזר חלילה, עד שלא יהיה תור ארוך, ובכלל החוק יעבור וכל מי שצריכה ביציות תקבל בלי לחכות שנים (שיהיה פשוט כמו בנק הזרע). אני מבינה שפנית לפונדקאות, וזה קסום בעיני, כי יש לך את האפשרות לגדל ילד שישא את הגנים שלך ושל בן זוגך. וזה צו טבע, הרי, להעביר את הגנים לדור הבא ולשמור על שרידות "הגזע". מאחר והגנים שלי כבר בדור הבא (יש לי ילד בן 20 מנישואים קודמים) - כאילו "עשיתי את שלי", אבל בן זוגי החדש והמתוק טרם הספיק להעביר את שלו, אז אני "משתפת פעולה". סתאאם, אני רוצה ילד איתו. פונדקאות לא רלוונטית במצבי, למרות שהייתי שמחה. אני רכושנית בנושא גנים...לבן זוגי זה לא ממש חשוב, ובמחשבה שניה, אני מאמצת חתולים מהרחוב ואוהבת אותם בכל ליבי, אז מה שחשוב זו האמהות/הורות ולא הגנים, נכון? אם עושים את זה טוב, תמיד עושים את זה טוב, וזה מה שחשוב. בכל מקרה, זה נושא למחשבה. אני הולכת עכשיו להתקלח ולהרגע, לעשות אהבה בלי להתחשב בתאריך, ולחלום על חתולים, ביציות וילדים ברזילאיים שרוצים שאהיה אמא שלהם. ...ואת צודקת, גמרתי את כוס היין השניה. לילה טוב ענת לילה טוב פורום חמוד ענת הולכת לישון (סוף-סוף)

לילה טוב מתוקה../images/Emo1.gif../images/Emo29.gif

ואת צודקת :ההורות זה הדבר הכי חשוב! ענת אל תוותרי! תלחמי להשיג מה שאת רוצה

א י נ ס

New member
גם אני נדחפת עם הלילה טוב

נרדמת על המקלדת. ענת ק. - סיימתי (לא יפה להגיד גמרתי) עכשיו לכתוב לך מסר באורך הגלותתתת לילה טוב מאוד. (אל תשאלו על מה שאני חולמת, איפה פרוייד כשצריך אותו?)

anatc

New member
אין לי המלצות, אני בכללית, רק מאחלת

הצלחה בסיבוב הבא. ה"עזר בעד" (אהבתי את הביטוי) עושה נכון, אין מה להתמהמה ולהתמזמז, ישר לתקוף (אם יש כוחות נפשיים, כמובן) בכל מקרה, אנחנו כאן לידך, חותרות/ים במרץ עד ליעד הנכסף. ענת

למעלה