עוד סיבה למסיבה

perhay

New member
עוד סיבה למסיבה

ב-23 באפריל, מציינים ברחבי העולם את יום הספר הבינלאומי. על סיבות קביעת מועד זה, תוכלו לקרוא באתר המצורף. הבנתי שהשנה מתכוונים לציין את התאריך הזה גם בארץ. חשבתי שמספרי סיפורים יכולים לתרום בנידון על ידי תכנית מבוססת על יצירות סופרים (לא סיפורי עם). לדעתי, בארץ כדי שהתכנית תהיה סביב סופרים ישראלים. זו הזדמנות לאפשר לציבור להוודע לקלסיקה או לסופרים טובים שבהעדר יחצ"נות לא זוכים להגיע לרשימות רבי-המכר. תכנית כזאת ניתן להציע לספריות ולמוסדות תרבות. מה דעתכם?

דווקא יש הרבה מספרים שמספרים

סיפורי סופרים. הם בהחלט יכולים לעשות "שידוך" עם ספריות או מרכזי תרבות. פשוט לפנות למוסד מקומי ולהציע.

אפרופו רבי מכר:

סיפר לי אחד מהתחום של המולו"ת שניתן לקנות מעמד של רב מכר בכסף ברשת סטימצקי כלומר אתה קונה את המקום על המדפים שבחלון הראווה וגם דואגים להצמיד שלט קטן "רב מכר" והבריות רואים וקונים כי כמו שאמר שלוך חנוך: הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם

י מ י ת 2

New member
כספרנית, אני מודעת מזמן לנושא "קנית

חלונות בחנויות סטימצקי. כאשר עוקבים אחרי חלונות הראוה שלהם, אפשר בקלות להוכח בכך. בענין מספרי סיפורים מהספרות. אני עושה זאת שנים רבות,למבוגרים אך להתקשר לספריות זה לא כל כך פשוט. כי הם מעסיקים בעיקר מספרים לילדים. בכל אופן אם יש מי שמוכן לעשות משהו בנידון אשמח לשתף פעולה.

perhay

New member
"שעת סיפור" למבוגרים

כשהתחלתי לחשוב על האפשרויות של ציון יום זה, עלה בדמיוני האפשרות לציין אותו במתכונת של "שעת סיפור" למבוגרים, וכך אני חושבת שכדאי לפרסם את המופע. דווקא כי אנשים רגילים ל"שעת סיפור" לילדים, שלט שיהיה כתוב בו "שעת סיפור למבוגרים בלבד", יכול לדעתי למשוך תשומת לב.

בהחלט../images/Emo45.gif

הביטוי "למבוגרים בלבד" עושה עבודה טובה של עירור סקרנות בנוגע לאירוע. חוץ מזה "שעת סיפור" הוא ביטוי שיש בו נועם ואני סבורה שמבוגרים רבים יודעים כיום שגם להם מגיע להתפנק. בברכה,

י מ י ת 2

New member
שעת סיפור למבוגרים

מנסיוני, אני מספרת בעיקר למבוגרים, "שעת סיפור" למבוגרים מרתיע . יש לזה קונוטציה של סיפור לילדים, כי מרבית האנשים לא מכירים סיפורים למבוגרים. אני קוראת לזה "מפגש סיפורים" , כי בעיני זה באמת מפגש בין מספר לקהל בין הקהל לסיפורים בין הקהל בינו לבין עצמו. זה מפגש. במפגש מאזינים לסיפורים. קורה משהו במפגש הזה, הסיפורים עומדים לעצמם אבל הם גם טריגר למשהו נוסף, לזכרונות לרגשות, לחויה מסוג אחר. יש מקומות כמו בתי אבות, או מועדונים לקשישים שהמארגנים קוראים לי הנה המרצה באה. ואני צריכה כל פעם מחדש להגיד להם אני מספרת סיפורים. בסדר יום שלהם צריכה להיות הרצאה. אני מנסה "לחנך" את המארגנים ואת הקהל, להתיחס למספר הסיפורים, כאל ישות אחרת, נפרדת, עומדת לעצמה. לכן מפגש נשמע לי יותר מתאים.

perhay

New member
הצעתי את הרעיון הזה בפורום

"מידענות וספרנות" בתפוז. אולי מישהו יפנה אלינו.

הומינר

New member
נפל לי האסימון

למקרא השרשור בנושא סיפורים למבוגרים, ניתן לי חומר למחשבה ולעבור למעשה, לנו במועדון יש הרגל שבאים אם יש מרצה או מאורע כגון טו בשבט, חנוכה , פורים וכו' למפגשים שבועיים אשר אין בהם משהו מיוחד, כי אם מפגש חברים, מגיעים מעטים, רובם ככולם רוצים שיציגו לפניהם, והנה ההצעה של סיפורים למבוגרים, יכול להיות הזרז של הפעלת החברים. רובנו אנשים מבוגרים, אנחנו נקראים אמנם - מועדון 50+ - אבל עברנו מזמן את החמישים וגם את ה - + , ולכל אחד מעמנו יש את סיפור חייו, ואת החוויות אשר הוא סוחב עימו, הטובות והפחות טובות, סיפרתי לכם כבר בעבר כי אני החילותי לספר במועדון שלנו את הסיפורים אשר אני מקבל באימיילים, ואני רואה כי הסיפורים שובים את ליבם, ועכשיו אני אעשה שהציבור יביא ויספר לחברים את מה שנצבר אצלו, ומי שרוצה שישמעו את דבריו יבוא לשמוע גם את דברי חבריו. תודה על הרעיון,

רעיון גדול, לפי נושאים

למשל שדים ורוחות, נשואין ואהבות. מכשפות, שטנים ועוד בלי סוף אפשרויות

למעלה