עוד משהו

עוד משהו

מישהו יכול להגיד לי מה זה החפץ הזה? איך משתמשים בו, מתי והאם אפשר למצוע כאלה בארץ?

raisingod

New member
הסבר

אני לא יודע את השם בעברית, בעקרון זה סוג של sacpter (ה C שקטה) זה מקל תפילה שבתוכו שמים קטורת ומסובבים אותו שמתפללים :)- החפץ במקור הוא לא יפני או לצורך זה מזרח אסייתי הוא במקור דווקא טמפלרי (נ.ב.- הדבר מפיץ ריחות מסריחים ואני ממש לא ממליץ לקנות מקורי{ הם יקרים} בשביל היופי אשפר לקנות sacpter פשוט וזהו)

לדעתי זה מקל תפילה

יש בפנים ניר מגולגל עם מנטרה (למשל "אום מאני פאדמי אום") והמכסה המקושט (אני לא מצליחה לראות אם גם עליו חקוקה מנטרה) מסתובב וכאילו משנן את המנטרה בשביל המתפלל (או יחד אתו). כך המתפלל מרוויח גם את המנטרות שהוא אומר בעצמו וגם את אלה שהמקל משנן בשבילו. אולי אפשר למצוא כאלה בארץ במקומות שמוכרים חפצי קדושה טיבטיים (כמו דגלים וכד') או בחנויות "ניו אייג'".

רגע

זה מפיץ ריח או שיש בזה ניר מגולגל? או שניהם ביחד? מה זה בעצם מנטרה? והאם נהוג להשתמש בזה ביפן? ואם כבר מדברים על חפצים כאלה, איזה חפצים בעלי אופי דתי משתמשים הנזירים ביפן?

raisingod

New member
זה תלוי

אם החפץ יפני---> זה מקל תפילה ויש בפנים גליל נייר אם ברכה משאר המקומות בעולם------> ספטר שמפיץ ריחשל קתורת למען הרקע ההיסטורי צריך לומר שהמקור הוא הרעשן הבבלי שהפך אחרי זה לראשן היהודי( היי אימצנו הרבה דברים מהבבלים בסדר!!)

../images/Emo70.gif זה לא חפץ יפני

אף פעם לא ראיתי כזה ביפן, וגם כל מה שמצאתי ברשת משייך את מקל התפילה או גלגל התפילה שבתמונה לטיבט או למקומות בהם נפוץ הבודהיזם הטיבטי.

GnomeBubble

New member
סתם שאלה

המנטרות כתובות בסמלים סיניים מקבילים, או בדוונאגארי (סנסקריט)?

raisingod

New member
אממ

אני חושב שבסמלים סינים מקבילים, סנסקריט מעולם לא היוותה שפת כתיבה מרכזית לכתבים דתיים

GnomeBubble

New member
דווקא כן

סנסקריט (וגם פאלית, עד כמה שאני יודע) היא השפה המקורית של הכתבים הבודהיסטים, ולמרות שהעיקריים מביניהם עברו תרגום לסינית ובהמשך ליפנית הרבה נזירים הכירו את השפה (לפחות בימיו הראשונים של הבודהיזם ביפן). דרך אגב, ההירגאנה עצמה כנראה מבוססת על הדוונגארי (הכתב שמשמש לכתיבת סנסקריט ועוד מספר שפות הודיות) או אולי גרסה קדומה יותר שלו. מי שהמציא את ההירגאנה היה נזיר שהתרשם מאוד מהכתב הברהמיני, אם אני זוכר נכון.

GnomeBubble

New member
מעניין

מייחסים לו גם את השיר iroha שבעצם שימש בתור הסדר האלפביתי הקדום של הקאנה.

raisingod

New member
טוב

טוב לדעת... עד כמה שאני ידעתי שום עביזר תפילה לה הכיל כתב סנקסריט :)

למעלה