עוד משהו

• פותח הנושא parw
  • פורסם בתאריך

parw

New member
עוד משהו

אני הגעתי למסקנה שאת המקצוע שאני רוצה ללמוד זה מקצוע אשר כולל בתוכו פיסיקה מתמטיקה וכימיה (אורגנית אנליטית ופיסיקלית וכו..) וטיפה ממדעי החיים גם לא יזיק .אך אני רוצה גם מקצוע שיש לו ביקוש. המממ מישהו יודע על איזה מקצוע אני מדבר?כי האמת אני לא

parw

New member
אבל בזה אין פיסיקה ../images/Emo13.gif

אני רוצה גם מקצוע שכולל קורסי פיסיקה מורחבים יחסית

H20

New member
נכון. קורסים הנדסיים כדוגמת

"עקרונות הנדסה כימית" "תרמודינמיקה" ובטח יש עוד הם בעלי אופי פיזיקלי-יישומי.

H20

New member
אולי פשוט תלמד לתואר כפול (או דו

חוגי) בפיזיקה וכימיה? ויש בבר-אילן משהו שנקרא "ביופיזיקה". שווה לבדוק מה זה.

parw

New member
אני יודע שיש בזה פיסיקה

אני גם יודע שיש בכל מקצועות ההנדסה פיסיקה כי כול מקצוע הנדסי דורש פיסיקה בסיסית.מה בנוגע לביואנפורמטיקה או הנדסה ביורפואית אלה לא מתאימים או שאין להם ביקוש?

ביואינפורמטיקה הוא מעין שילוב

של ביולוגיה-כימיה-מדעי המחשב, בדגש על תכנות הקשור לביולוגיה....עבודה מול מחשב-לא מעבדתית, בעיקרה.. הנדסה ביו רפואית- אומרים שזה אחד התחומים הכי חמים יחד עם ביוטק, ובהחלט יש שם ביולוגיה כימיה פיסיקה... לגבי תעסוקה תכל'ס-לא יודע..

parw

New member
לאיזה משני המקצועות יש ביקוש יותר

לגבי תואר ראשון אני מתכוון. הנדסה ביורפואית או הנדסת ביוטכנולוגיה?

H20

New member
אני מציעה לך להסתכל בתכניות

הלימודים בהן אתה מתעניין, ולהתרשם אם יש שם מספיק פיזיקה\ביולוגיה\כימיה . שוב, לעתים קרובות קורסים פקולטיים בפקולטות הנדסיות שונות הם בעלי אופי פיזיקלי. כמובן,הריכוז הגדול ביותר של קורסי פיזיקה עיוניים וברמה גבוהה יימצא במסלולי הפיזיקה למינהם. אתה יכול להתרשם מתכניות הלימודיפ של הטכניון בלינק הבא (יש כפתור ירוק גדול שכתוב עליו "קטלוג...". שם יש רשימה של כל הפקולטות והמחלקות) . נזכרתי עכשיו שבתל-אביב יש אופציה ללמוד פיזיקה-ביולוגיה.

אבל אם כבר לעשות משהו עם התואר

לא עדיף ביופיסיקה בבר אילן?כאילו, באת"א לומדים את שני הנ"ל ללא קשר ביניהם, אלא בנפרד קורסים מזה וקורסים מזה... בביופיסיקה יש קורסים "ייעודיים" של המסלול.. (כן, אניודע שלא את שואלת השאלות המקורית אלא הוא, פשוט אני תוהה..)

H20

New member
יש משהו בדבריך. נוסף לזה שמעתי

שבת"א לא מטפחים במיוחד את המסלול ולא מעודדים אנשים לקחת אותו.

H20

New member
ובכל זאת... ממליצה לשואל המקורי

לא להסתמך רק על מה שאני שמעתי ולברר כל פרט בעצמו :)

ביופיסיקה

מדע הביופיסיקה משלב ידע תיאורטי ונסיוני משלושת המדעים הבסיסיים כדי לטפל בשאלות בסיסיות ויישומיות בתחומי התהליכים היסודיים של החיים.למדע הביופיסיקה שני ענפים ראשיים: הענף הראשון הוא מדע הביופיסיקה הבסיסי בו עוסקים בפיתוח שיטות חדשות לפתרון בעיות בתחומים רבים: ביולוגיה של התא, ביוכימיה, ביולוגיה מבנית, ביולוגיה מולקולרית, מדעי העצב, מנגנוני פעולת תאי העצבים ואופן פעולת המוח, פסיכופיסיקה, מכניקה של גופים, פיסיולוגיה, מאזני האנרגיה בטבע, מדעי הצמח ומדעי הסביבה. כך ניתן למצוא ביופיסיקאים העוסקים בבניית מודלים תיאורטיים לתהליכים ביולוגיים באמצעות המתמטיקה והמחשבים, בחקר מנגנון ההולכה החשמלית בממברנות ביולוגיות ועוד. הענף השני כולל את המדעים השימושיים המתבססים על הביופיסיקה הכוללים בין היתר את התחומים הבאים: הנדסה ביו-רפואית, ביוטכנולוגיה, תכנון תרופות, שימושי מחשב בתכנון תרופות, איכות הסביבה, שימושים בקרינה, שיטות אבחון רפואיות (לדוגמא, ההדמיה המגנטית), הנדסת חלבונים, הנדסה גנטית ועוד. כדי להתמודד עם האתגר ההולך ומתפתח של הכשרת מדענים בעלי יכולת עבודה בתחומים אלו, נפתח מסלול הלימודים בביופיסיקה לתואר ראשון. מטרת התוכנית לאפשר לסטודנטים המעוניינים להתכונן לקראת ההתפתחות הצפויה במדע הבין תחומי, ולהקנות הכשרה שתאפשר להם התמחות באחד מענפי הביופיסיקה ע"י יצירת בסיס לגישה הבין תחומית.

למעלה