עוד משהו

בינתיים יש שם הצבעה פה אחד

ואני יכול להביא את היי פייב בתור דוגמא לגודל הוואקום שנוצר, שאפילו להקת אינסטנט מאבקה כמו היי פייב קיבלה לגיטימציה. אבל אני מה אכפת לי?!? יש לי דיסקים של משינה. אף אחד לא יקח לי את הזכרונות. אף גחמה של רשת גימל לא תגרום לי לאבד את האהבה לשירים הכי מופלאים שאיתם גדלתי. בקיצור - החלל הריק הוא בעיקר בעניין ההופעות.

N a V e

New member
אני מסכים עם אסף...

חוץ מהנקודה של העניין הריק...זה גם ההמולה התיקשורתית(המוצדקת
),הציפייה לשירים וסינגלים חדשים...וכמובן שגם ההופעות,שעבור אחד כמוני שלא ראה מעולם...חסרות מאודדדדד

הופעות

וכאן אני מחבר שני נושאים שעלו כאן: הפורום והחלל הריק. בלי הפורום כנראה שהייתי נשאר בבית ולא כל כך שם על הקריירה של יובל בנאי. כשכבר הלכתי לשתי הופעות, מצאתי שם גם הרבה מחצי הכוס הריקה. להיות בהופעה של יובל בנאי זה כמו לזכות ב 20 שקל בלוטו. זה נחמד, זה מעלה חיוך, אפילו מחזיר את עלות הכרטיס עם רווח סימלי, אבל זה לא הפרס הגדול. ובעיקר, זה מייצר רעב לעוד ועוד ועוד עד שפעם אחת נגריל חמישה משינאים על הבמה. נקווה ששלומי ואיגי יוציאו אלבומים וימלאו חלק מהחלל הריק. אני לא מצליח להתחמק מהשוואה של משינה לכוורת: רוב חברי כוורת פיתחו קריירות אישיות, והחדירו גם שירים אישיים שלהם לתודעה. אולי אם יותר ממשינאי אחד יוציא אלבומי סולו, החלל יתמלא ויתמלא עד שמשינה תוכל למלא הופעת איחוד כמו ההופעה של כוורת שכללה שירים מהקריירות האישיות בנוסף לשירים המדהימים של הלהקה.

איז

New member
החוסר הוא לא רק במשינה

אלא בכלל בלהקות של אותה תקופה - איפה יש היום להקות כמו איפה הילד, מופע הארנבות של ד"ר קספר, ובכלל כל האווירה של תחילת שנות התשעים...

שלמונזה

New member
ואוו בדיוק המילים שלי!

הגעגועים הם לתקופה ללהקות שהיו פעם היום איזה להקות טובות ושוות יש? אין כאלו!!! בכלל לא יודעים איזה להקות מתפקדות היום לעומת שנות התשעים שמשינה היתה פעילה הציפיה לשיר חדש ברדיו לאלבום להופעות הכל השתנה ועבר... למרות שמבחינת משינה אחרי הדיסק של להתראות נעורים אין ממש ציפיה לאלבום חדש כי זה מעין אלבום סיומי שכזה (במיוחד תחזור תחזור...)

N a V e

New member
אני חושב שאין

מקום להשוות בכלל. משינה לא דומה בכלום ללהקות כמו איפה הילד והקספרים,שגם הן ללא ספק מהגדולות שהיו בארץ. אבל הסיגנון של משינה שונה לחלוטין.הסיגנון של משינה הרבה יותר מיוחד והרבה יותר מעניין. אני בכל אופן מתגעגע למשינה ולא לדור ההוא.גם היום יש פה להקות מעולות שלא נופלות מאיפה הילד או מהקספרים,דוגמת כנסיית השכל ומוניקה סקס. אבל משינה?אף אחד לא מתקרב אפילו לסגנון ולנגינה שלהם. הם היו הטובים ביותר ונשארו הטובים ביותר

שלא נדבר על הליריקות...

משינה בניגוד ללהקות האלו גם התייחסו לנושאים שנוגעים לכולם ולא רק כתבו אגו טריפ.

איז

New member
אני לא אוהב את הרעיון

הרעיון של "אני אוהב אך ורק משינה". אי אפשר לחיות בכזאת צרות אופקים... אז נכון, משינה היתה להקה מעולה וכו´ וכו´, אבל היא לא היתה היחידה. ובלי שום קשר, יש עכשיו בטלויזיה משחק כדורגל עכשיו, ושמעו את האוהדים שרים את הפזמון של "רכבת לילה לקהיר". פעם יובל אמר באיזה ראיון שהוא לא אוהב את הקטע שהשיר הפך לשיר של משחקי כדורגל, שכל ערס קטן שר.

N a V e

New member
חח חס וחלילה אחי

ברור שיש עוד הרבה להקות,ולהקות טובות,פשוט אני לא חושב שאפשר להשוות את משינה לאף אחת מהן.

Weird Eyal

New member
וואללה אחי יש לך טעות

אני מתאר לעצמי שאף אחד כאן לא שומע משינה 24/7 אני בעצמי יש לי אולי 4 שירים של משינה בפליי ליסט אני חולה על הרבה להקות במיוחד ברוק הישראלי... אבל למשינה תמיד יש פינה קצת יותר גדולה בלב..... אל תשכח... אייך היה הופעת הפרידה של משינה ואייך של איפה הילד ואייך של החברים של נטשה... תעשה השוואה ותראה לבד

טעות חמורה...

והמשפט ´על טעם ועל ריח´ לא מתקבל כאן, כי זו פשוט צרות מוחין לדעתי. למרות שאני מסוגל להסכים שמשינה הלהקה הישראלית הטובה ביותר שהייתה כאן.

אבל...

תקרא לזה צרות מוחין כמה שאתה רוצה זה לא שאני לא מבין במוזיקה עברית או בכלל פשוט אני הרבה יותר נהנה כשאני שומע משינה וכל פעם שאני יכול לבחור בין לבין אז אני שומע משינה

איז

New member
אמממ...

מהבחינה הזאת אני באמת לא יכול להשוות... לא הייתי באף הופעה, לא של משינה ולא של איפה הילד. אבל בלי קשר, אני מאד אוהב את איפה הילד, ואני מתאר לעצמי שההופעה של איפה הילד לא היתה כמו ההופעה של משינה, כי משינה לפחות גמרו את זה יפה, כמו שצריך, ואיפה הילד סתם התפרקו בגלל ריבים. חוץ מזה, משינה היתה הרבה יותר... אני לא יודע איך להסביר את זה, אולי יותר "ממוסחרת", כלומר הם עשו מה שהקהל רצה, ואיפה הילד פשוט עשו מוזיקה טובה. ואולי בגלל זה משינה הצליחו הרבה יותר.

החזקתי את עצמי בכח

ובסוף נשברתי. איפה הילד היו מופע חימום בהופעת הפרידה של משינה בפארק הירקון. לא נפלתי מהכיסא מהצורה שהם הופיעו. חמי רודנר נראה שם כמו מישהו שעושה טובה, או לחילופין שר בחדר מול הראי ולא מול 40 אלף איש. מנגד, אחריו הופיעו טיפקס עם קובי אוז האגדי שעמד מול הקהל ונתן הופעה ("אתה ממונה ואת ממונה על המיני מימונה" למי שזוכר). נהנתי יותר מטיפקס מאשר מאיפה הילד שאם הייתי צריך לסכם את ההופעה הקצרה שלהם במילה אחת הייתי אומר: "סתמית". וכמובן שאח"כ באו משינה ועליהם אין צורך שארחיב את הדיבור - כולם כאן משוחדים ממילא...
אני לא בא לשפוט את איפה הילד מהופעת חימום בודדת שראיתי, אבל משינה לתקופתה (שהיתה גם התקופה של איפה הילד) היתה מס´ 1. ולגבי החלל הריק - ב-7 השנים האחרונות לא ראיתי עדיין להקה שמגיעה לחצי ממה שמשינה עשו.

איז

New member
לא שופטים להקה לפי הופעה אחת שלה...

ולדעתי גם לא לפי כל ההופעות שלה, כי מה איכפת לי איך הם הופיעו, יכול להיות שזה לא היה הצד החזק שלהם... העיקר זה שאני אוהב את השירים שלהם. וחוץ מזה - טיפקס?! תעשה לי טובה... וכבר דיברתי על זה, נכון שמשינה היתה טובה (ובלה בלה בלה...), אבל לשמוע רק משינה? ממש לא.

למעלה