עוד משהו בנושא אחר

אמאו3

New member
עוד משהו בנושא אחר

אני לא מצליחה למצוא פורום בריאות ילדים כדי לשאול. אולי תוכלו לעזור לי. התינוקת שלי בת 4 חודשים ויש לה קרקפת מתקלפת. פעם בשבוע אני מורחת אותה בשמן שקדים, חופפת ומסרקת אותה. האם כשמסרקים והקליפה מתקלפת ויוצאות שערות זה נורא? אני יודעת שזה נשמע טפשי אבל נלחצתי שתלשתי לה קבוצת שערות והיא תישאר קרחת...

למיטב ידיעתי

אין מה להלחץ ואין טעם למרוח. תרחצי אותה עם הרמל של דר' פישר. זה אמור להספיק. אני יודעת שזה פיחסה ומגרה לקלף , אבל אל תגעי. העור שלה עדין ואת עלולה לפצוע אותה.

ענתש

New member
יש לי פתרון נפלא בשבילך (ועזבי את

הבלגן עם השמן - זה לא מוציא כלום וסתם מתסכל): שמפו מיוחד לטיפול בקשקשת תינוקות (מה שנקרא cradle cup) קונים בכל בית מרקחת - השמפו נקרא "שמפוצ'יק" וכתוב עליו באנגלית שהוא שמפו טיפולי לתינוקות לטיפול ב-cradle cup (וסליחה אם טעיתי באיות המילה "עריסה" באנגלית). תחפפי לה עם זה שבוע רצוף (זה ריחני ומקציף ובכלל לא שומני) וכל הקשקשים יעלמו. לבת שלי היו כבר קשקשים עד המצח והכל נעלם עם השמפו הזה... אחר כך חפפנו שוב כל פעם שנראה שהיא חוזרת - עד שנעלמה לגמרי.

kashke

New member
../images/Emo8.gif זה לא נורא זה לא זה לא ..זה רק

לא יפה ולא נעים אך זה קילוף שבעיקרון אין מה לדאוג ממנו. התייעצת עם אחות טיפת חלב? אני חושבת שאת יכולה למרוח מעט מהקרם הטיפולי של הטוסיק גם על עור הקרקפת. אין צורך לסרק. מספיק לעבור עם חיתול בד בתנועות ליטוף עדינות עם כיוון צמיחת השיער. קילוף זה הוא חלק מתהליך טבעי. אני לא בטוחה לגבי חפיפה בגיל כל כך רך. אולי מספיקה רק העברת מגבת קטנה לחה על הראש בזמן הרחצה?

ravivsc

New member
זה דווקא נשמח כמו סבוראה

ומשחה פשוטה וריחנית או שמן הומאופטי (מניסיון - אני סובלת ושניים מילדיי) עושים את העבודה נפלא...

נעה גל

New member
2 הילדים שלי סבלו מאותה תופעה

ועד גיל שנה לא השתמשתי כלל בסבון/שמפו על הגוף שלהם. כל הרחצה שלהם נעשתה עם בלנאום הרמל (יקר, אבל שווה את המחיר) שפתר את הבעיה לחלוטין.

לא נורא

זה טבעי, הקילוף העדין לא גורם להקרחה. מה שמשאיר פסי הקרחה דקים אלו קליפות מאסיביות יותר. והייתי נמנעת משמן שקדים - אני מנשות שמן הזית
אצלינו עם שני הילדים זה לווה בפצעונים בפנים. חלק מהעניין של תינוקות רכים וקטנים....

למעלה