עוד מקום לאכול בחוץ

yaeltal

New member
עוד מקום לאכול בחוץ

שאני חושבת שכבר הוזכר פה פעם, אבל הממליץ/ה לא זכר/ה את שם המקום, אז הנה המלצה קצת יותר מסודרת- המקום הוא "ג'יראף". זו רשת מסעדות תאילנדיות, בעיקר של אטריות, שמזכירות בסגנון את "זוזוברה" שהומלץ עליה פה לא מזמן, אלא שג'יראף קדמה לזו בהופעתה ובהצלחתה (למעשה היא זו שאחראית אולי להפצת הז'אנר הזה של מסעדות תאילנדיות איכותיות ולא רק פאסט פוד) ומאז הסניף הראשון שנפתח לפני כמה שנים בהרצליה פיתוח צצו עוד לא מעט סניפים וזו נהייתה רשת ענפה למדיי. מה היא מציעה לצמחונים/טבעונים- מהאטריות- המנות הצמחוניות שבתפריט כוללות 2 מנות- את "המנה הצמחית" של אטריות ביצים עם ירקות, פטריות ירדן ובזיליקום (שאפשר לבקש עם אטריות אורז/אודון במקום ביצים) ו"אודון פטריות"- אטריות אודון עם פטריות שמפיניון ושיטקה, שום, שמן שומשום וכוסברה. מלבדן יש גם "פאד תאי"- אטריות אורז עם נבטים, בוטנים, בצל ירוק, כוסברה ושרימפס ואפשר פשוט לבקש להוציא את הרכיב האחרון (ובמקרה כזה מכינים את המנה מלכתחילה בלי החסילונים, הם לא מוצאים ממנה בדיעבד, כך שאין סיכוי שיישאר זכר מהם..). כל מנות האטריות הם מאוד גדולות וגם טעימות (אם כי אולי פחות אקזוטיות מהמתחרות בזוזוברה). מהמנות הראשונות- סלט עגבניות (שהפך אהוב עליי בגלל הרוטב המעולה שלו, למרות שעם הזמן הוא עבר הדרדרות קלה- העגבניות נחתכות בד"כ לחתיכות קצת גדולות מדיי, מתקמצנים על פטריות השיטקה המעולות שיש בו וגם על הכוסברה. אבל הוא עדיין טעים מאוד), חציל מאודה, פטריית פורטבלו ממולאת במחית פטריות וכרישה ברוטב סויה מתוק וסלט טופו חם מוקפץ עם ירקות ברוטב בוטנים. על שלושת הראשונות אני יכולה להעיד שהן טובות מאוד, את האחרונה לא טעמתי. המבחר שלהן קצת משתנה מסניף לסניף וייתכן שלא את כולם תמצאו בכל מקום או שתגלו גם אחרות שלא צויינו פה. מנות אחרונות אין לטבעונים, אבל לצמחונים אסור לוותר עליהן (כשהייתי צמחונית הן היוו, ובצדק, את הסיבה העיקרית שהגעתי לשם). מה שכן, אם אכלתם במקרה בסניף של אבן גבירול, כמה מטרים צפונה ממנו ממוקמת הגלידריה הסיציליאנית. בקיצור, זו מסעדה שצמחונים וטבעונים יכולים ליהנות ממנה בקלות, מלבד אולי גורם שלילי אחד והוא המחירים. לא בשמיים אבל גם לא זול. המסעדה גם עושה שליחויות, אבל מלבד אולי האטריות שאיכותן נשארת זהה, שאר המנות כבר לא יצדיקו לדעתי את מחיריהן כשהן בטייקאווי. ג'ירף נודלס בר, אבן גבירול 49 תל אביב, ג'ירף גריל, הברזל 3, רמת החייל, ג'ירף קפה, הסדנאות 9, הרצליה פיתוח, 9548355-09.

../images/Emo45.gif מומלץ מאוד...

עוד דבר שיפה בג'ירף, זה בתפריט שלהם הם מציינים אילו מהמאכלים הם צמחיים... אני תוהה כמה לקוחות שדרשו לדעת מה צמחי היו להם עד שהם עשו את השינוי הזה...

yaeltal

New member
כבר מימיה הראשונים של המסעדה

בהרצליה פיתוח היה בתפריט איזור שכותרתו "צמחוני" וגם את ההערות שאתה מדבר עליהן ליד המנות.

זה מזכיר לי.

כשהייתי בארה"ב הייתי במסעדה שכל המנות צמחוניות בה סומנו בעגבניה נדמה לי, או איזה ירק אחר לידן בתפריט. זה היה נורא נוח ונחמד. ובהתחשב בז\ה שזה ממש סיוט למצוא אוכל צמחוני שם, זה היה אחד המקומות היותר טובים.

למעלה