עוד מענת שושן

s h o o s h a

New member
הקורבנות

"מדינת ישראל יודעת לטפל בפושעים. רוצחים, אנסים ועברייני סמים זוכים לתנאים הולמים בבתי הסוהר, וגם לתוכניות תמיכה, סיוע ושיקום. לקורבנות ולמשפחותיהם אין שום מערכת תומכת. אחרי יומיים-שלושה של כותרות וסיקור תקשורתי הם חוזרים לאלמוניות, בדידות ומצוקה מייאשת, מול מערכת אטומה." ואכן, אנו מוצאים את עצמנו מדברים לא מעט על הפושעים ועל ההרס שהם מותירים מאחור. אולם, מה על בני משפחות הקורבנות? מי נתן ו/או נותן דעתו על החיים שלהם ואיך ייראה עתידם? מי שם לבו לצרכים המיוחדים של משפחות הקורבנות? נדמה כי האטימות מתפשטת ומכסה כל חלקה טובה ...

שילה1

New member
בעייה אמיתית.לנפגעי פעולות איבה-יש

לאן לפנות.לנפגעי עבירות מין-יש מרכז. ואילו לנפגעי אלימות?לאן? היגיע הזמן שהמדינה תקים מרכזי תמיכה ,ובהם אנשי מקצוע,כדי שאנשים שחוו 0שלא נדע) יטופלו כראוי.זה המעט שמגיע לה.

אל תצפי לכלום מהמדינה

ואני הייתי אומר תודה לאלוהים שהיא לא הייתה מתערבת בשיקום הקורבנות כי אז היא הייתה יוצרת שוב גוף אטום ומושחת שיהיה עסוק בחלוקת משרות לחברי מרכז הליכוד ורק בסוף הרשימה דאגה לשיקום הקורבנות. העצה שלי היא להתאגד יחדיו וליצור סוג של איגוד של קורבנות אלימות ופשיעה שידאג לסיוע, תמיכה ושיקום של הקורבנות ושל משפחותיהם. בינתיים אני יכול רק לחזק את ידיכם דרך האינטרנט ולקוות לטוב.

לא יותר, אך גם לא פחות

אירגון שכזה כבר התאגד. ראה את שירשורי ההודעות של ענת שושן. יחד עם זאת יש צורך בסיוע חיצוני הרבה יותר מאסיבי. אני בהחלט חושב שהמדינה חייבת לסייע למשפחות קורבנות האלימות, בדיוק כפי שהיא מסייעת למשפחות נפגעי צה"ל ופעולות הטרור. לא יותר, אך גם לא פחות. אני מודע לחריגה הגדולה בתקציב, אך אולי באמצעות פגיעה ב"כיס הציבורי" יבינו סוף סוף קברניטי המדינה את החשיבות הגדולה שבמיגור הפשע.

anat1410

New member
מענת שושן

אני מסכימה לחלוטין שמרכזי סיוע לקורבנות אלימות חייבים לקום. לצערי הגופים שאמורים לעזור בהקמת מרכזים כאלה אדישים לחלוטין. ארגון משפחות נרצחים אליו אני שייכת מנסה כבר במשך 7.5 שנים להביא להקמת מרכז סיוע שכזה. אנחנו מקיימים פגישות רבות בנושא, ואף היה אמור לעבור חוק בכנסת. אבל כרגיל, בגלל בעיות תקציב הסעיף הזה בחוק נדחה ולא באמת טופל מעולם. וכך אנחנו נאלצים במשך כל השנים לשמוע על זכויות האסיר, ועל הטיפול שאסירים מקבלים, ולהמשיך לטפל בעצמנו בלי לקבל שום תמיכה. זה מה שמדהים אותי, שאנחנו בארגון מוצאים את עצמנו נותנים תמיכה למשפחות חדשות שלצערנו מצטרפות אלינו, כשאנחנו בעצמנו מרוסקים ושבורים. אין גבול לאטימות...

anat1410

New member
עוד מענת שושן

דרך אגב, לאחר הרצח של מעין ספיר ארגון "משפחות נרצחים" פנה לעיריית ת"א בבקשה לקיים עצרת שממנה תצא קריאה לממשלה, לבתי המשפט, למערכת החינוך ולשב"ס להתחיל לטפל ברצינות בבעיית האלימות מטעם כל הגורמים. רצינו לקיים עצרת רצינית, עם במה,נואמים,שלטים ובמיוחד שיהיה לציבור הרחב מקום להביע את סלידתו מהתגברות התופעה. במשך יותר מחודש עיריית ת"א העבירה אותנו ממחלקה למחלקה, ובסופו של דבר קיבלנו אישור רק לקיים התכנסות. כלומר הפגנה קטנה ושקטה, בלי לקחת חסות על מה שביקשנו על מנת לקיים משהו באמת רציני ומכובד. זה מראה בדיוק עד כמה מתייחסים ברצינות לנושא האלימות. אחרי חודש של אין סוף טלפונים ותחנונים שיאשרו לנו לקיים את העצרת ולקחת עליה חסות, נואשנו. הצליחו להוציא לנו לחלוטין את הרוח מהמפרשים. אבל לקבל אישור לקיים מלחמות כריות ומים אין בעיה...

s h o o s h a

New member
גלים גלים

לצערי הרב, אני חייבת להסכים למרבית הדברים שנאמרו ונאמרים על המערכת שמגלה כל כך הרבה אטימות ואוזלת יד אל אלו שנותרים לחיים עגומים ואומללים אחרי מות יקיריהם. בקטע שכתב נחום ברנע ב'מוסף לשבת' מיום 8.7.05 אצטט את דבריו תחת הכותרת הכיתה תעבור לדום לפני שלושה שבועות רעשה הארץ סביב סוגיית האלימות. לרגע נדמה היה שאין כאן שום בעיה אחרת. נפגשתי באותו שבוע עם קצין משטרה בכיר. מה עושים, שאלתי, והוא היה נואש. הוא לא רצה תקנים, לא רצה כסף, הוא רק רצה שהגל יעבור. הוא לא אמר שום דבר במפורש, אפילו לא ברמז, אבל לרגע נדמה היה שהוא מייחל לפיגוע אחד גדול וטוב, שיגאל את המשטרה מייסוריה. השוטרים יהיו גיבורים, והאלימות תיעלם. פיגועים לא היו, למרבה המזל, רק בלונדון, אבל הגל בכל זאת עבר. האלימות עברה אל הנערים והנערות בכתום, אל המואסי ואל הכבישים. אירוע אחד קשה היה כאן: דקירת שלושה ממשתתפי מצעד הגאווה בירושלים. הדוקר, צעיר חרדי מוּסת ממודיעין-עילית, יושב במעצר. אופיר בן-נתן, צלם חובב, קלט במצלמתו את האווירה: הזעזוע של הנדקר ושל נערה שכורעת לידו. אדישות האנשים מסביב. אדישות, זאת גם היתה התגובה הציבורית. השבוע התקיימה הפגנה קטנה במקום האירוע, ובכך תם העניין הציבורי. השר לביטחון פנים גדעון עזרא מאמין שהגל הציבורי נגד האלימות קיים, ויכול להגיע רחוק. הוא מדבר על מניעה, על שינוי רדיקלי בכללי המשחק בבית ובבית-הספר. "אישיות הילד מעוצבת עד גיל שש", הוא אומר. ההורים צריכים ללמוד להעניש. הוא ביקר ביישוב הבדואי לאגייה והתפעל מציות הילדים להוריהם. שם, כשלא מצייתים, מכים. גם בתי-הספר צריכים ללמוד להעניש, אולי בעבודות שירות במסגרת בית-הספר. אולי צריך לבנות מתכונת שבה הילדים וההורים יעשו עבודות שירות יחד. הוא מבקש להכניס בילדים יראת-כבוד לחוקי המבוגרים. הוא מהרהר באפשרות להורות לבתי-הספר לעשות לילדים מסדרי-בוקר. תלבושת אחידה, כמובן. קימה כאשר המורה נכנס לכיתה, כמובן. הוא מאמין שהכנסת מוכנה לשנות חוקים. היא בשלה עכשיו. הוא גם מאמין שאמנים שמשמשים מודל לנוער - צביקה הדר, למשל - יירתמו לקמפיין ההסברתי. אולי. אני הייתי מתחיל מהוראה שתאפשר למאבטחים בבתי-הספר לבדוק תיקים. זה מעט, אבל זה משהו. עזרא אומר שמשרד החינוך מתנגד. אולי הם ירשו לפתוח, אבל רק מדגמי. או רק בנוכחות מורים. זה יהיה המצב, כנראה, עד גל האלימות הבא.
השר גדעון עזרא הוזמן להתארח בפורום. את תשובתו אפרסם לכשתתקבל.

s h o o s h a

New member
פריצה למערכת

בחדשות השעה 20:00, [או שמא היה זה במבזק של גלגל"צ], לא חשוב, נמסר כי הצעת החוק של חה"כ רוני בר-און לביצוע חיפוש בתיקים בכניסה לבית הספר אושרה ע"י משרד החינוך. והלא רק יומיים קודם (3 שעות לפי שעון הפורום) דווחנו כי "...הוראה שתאפשר למאבטחים בבתי-הספר לבדוק תיקים. זה מעט, אבל זה משהו. עזרא אומר שמשרד החינוך מתנגד. אולי הם ירשו לפתוח, אבל רק מדגמי. או רק בנוכחות מורים..." תמהתני ....

שילה1

New member
כנראה שלעזרא-ילדים גדולים..ואינו

בקי כל כך.. חבל ,חבל מאוד!

s h o o s h a

New member
הצעת חוק: בתיה"ס יוכלו לחפש נשק

הצעת חוק: בתי הספר יוכלו לחפש נשק אצל תלמידים ח"כ בר-און הניח בפני הכנסת הצעת חוק, שתאפשר לבתי הספר למנות אחראים על איתור נשק קר וחומרים מסוכנים (אלכוהול וסמים) אצל תלמידים. ח"כ בר-און: "העובדה שיידעו שניתן לחפש בחפציהם תמנע מתלמידים מלהכניס חפצים מסוכנים אל תוך כתלי המוסד החינוכי" ואני מבולבלת לגמרי כי אך לפני שעות ספורות (שעון הפורום) התבשרנו, לאכזבתנו הגמורה, כי משרד החינוך מתנגד. ואני תוהה לי ביני לביני לביניכם ... ותוהה ותוהה ותוהה ...

עוד קישור לידיעה מאתר הארץ

קרה כבר, שלהנהגת משרד החינוך הנוכחית עמדות מבולבלות. לא יודע מה להגיד במקרה הזה.
אני מביא עוד ידיעה מאתר הארץ ומבקש לשים לב שמדובר כאן רק בהצעת חוק. עד שהצעת חוק הופכת לחוק שנכנס לרשומות - הדרך ארוכה...

חוסר הנכונות לקיים את העצרת

שבקשתם אינו נובע מרוע וחוסר עניין לדעתי, אלא נובע מאי הבנה לעומק של רוב הציבור כמה הנושא בנפשנו . וכמה האלימות התפשטה כאש בשדה קוצים . וכאן נכנס התפקיד של אלה בצבור שכן רואים את האמת המרה לפקוח לאחרים את העיניים .

s h o o s h a

New member
להמשיך את המאבק

ולהסיר מדל שפתותיכם את המשפט "...נואשנו. הצליחו להוציא לנו לחלוטין את הרוח מהמפרשים..." אלו דברים שאסור שיהיו ברשימת המילים שלכם ושל כולנו. הפורום הוא גם במה, עוד במה, אתם תמשיכו להיאבק על זכויותיכם וכל הציבור יתמוך בכם, כל אחד למיטב הבנתו ויכולתו. הציבור יודע ומבין אך גם עייף. ובכל זאת- לעולם לא נפסיק לומר לא לאלימות!

אסור להרפות

טרור המתאבדים היכה בנו שוב ללמדנו שעדיין ארוכה מאד הדרך לשלום אם בכלל. ליבנו עם משפחות השכול שנוספו. בהזדמנות זו נאחל החלמה מלאה ומהירה לפצועים. ובנוגע לעצרת נגד האלימות. לצערנו מנסיון העבר מתקיימות במחוזותינו רק עצרות בנושאים פוליטיים ובנושאי שלום ומלחמה. אני לא זוכר שאי פעם התקיימה עצרת המונית בכיכר מרכזית בנושא אחר כמו: אלימות, תאונות דרכים, כלכלה וחברה. אני בטוח שהארגון שלכם עשה כמיטב יכולתו כדי לארגן עצרת המונית כזו. לצערנו, כל עוד הרשויות במדינה לא יעלו את נושא האלימות למקום מכובד בסדר העדיפויות הלאומי, אין הרבה סיכויים לקיומה, בוודאי שלא בימים של לפני הינתקות. אני מחזק את דבריה של שושה. אל תרפו ואל תתיאשו, פעילותכם חשובה מאד ועוד יהיו לה תוצאות. הלחץ הציבורי חייב להימשך בכל הערוצים ובמלא העוצמה.

s h o o s h a

New member
דברים שנשאה ענת בכנס באילת

בתאריכים 26-27.06.05 התקיים כנס רב משתתפים בו נטלו חלק ארגון משפחות הנפגעים ואנשי מקצוע רבים. להלן, באישורה המלא של ענת, הדברים שנשאה מעל במת הכנס: ראש עיריית אילת, אורחים נכבדים, חברי היקרים לארגון, בראש ובראשונה אני רוצה לברך על קיום הכנס הזה. בימים אלה במיוחד, בהם האלימות משתוללת ויוצאת לחלוטין מכל פרופורציה, חשוב כל כך להעלות את הנושא ולנסות למצוא דרכים למיגור התופעה. כנס שכזה בנוכחות כל הגורמים המטפלים בבעיה מהווה ללא ספק אמירה חד משמעית וברורה – הגיע הזמן לשים סוף לעניין, ואני מברכת את עיריית אילת על כך שהרימו את הכפפה והצליחו לכנס במקום אחד כל כך הרבה מכובדים על מנת לדון בבעיה הכול כך כואבת הזו. ב-30.4.03 ירדתי אחרי הצהרים עם בעלי אבינועם ושני הכלבים שלנו לבית קפה בחוף הים בחיפה. כמה שעות אחר כך חזרתי הביתה בלי אבינועם. באותו יום ארור החליטו שני חלאות אדם שבגלל ויכוח שארך שתי דקות מותר להם להרביץ לבחורה ולקחת חיי אדם. שני חלאות שמעולם לא פגשנו לפני כן. מאותו יום, התחיל להיגלות בפני עולם נורא. עולם בו אתה מרגיש כל יום מחדש שאתה במאבק בלתי פוסק על השפיות שלך, על מקומך בחברה כקורבן, על החיים שלך. כשאתה מתחיל התמודדות עם אובדן נורא שכזה, שבא בעקבות נסיבות נוראיות שכאלה, אף אחד לא מכין אותך לקראת הבאות. אף אחד לא מכין אותך לעובדה שמלבד ההתמודדות עם האובדן שהיא קשה ובלתי נסבלת בפני עצמה, תצטרך להתמודד עם כל כך הרבה דברים נוספים. במהלך השבעה הגיעה לרה צינמן, נציגת "ארגון משפחות נרצחים ונרצחות" שהוקם בשנת 1998 ע"י אורה ברז שבתה תמר נרצחה על גג "ביתילי" באכזריות נוראה. בשלב מאוחר יותר, החלטתי להצטרף לארגון, כי הבנתי שזה המקום היחיד בו אוכל לקבל ולו רק מעט ממה שאני מחפשת. הבנה, תמיכה ושפה משותפת עם אנשים שעברו זוועות דומות לזו שלי. ככל שהזמן עבר מאז הרצח, גיליתי כמו כל החברים בארגון שלנו, שבעצם אין שום גוף ממשלתי שמעניק תמיכה והכוונה למשפחות נרצחים. כשהתחיל המשפט של הרוצחים גיליתי להפתעתי שאנו, המשפחות של קורבנות הרצח, לא נחשבים בכלל צד בהליך הפלילי. גיליתי שהעובדה שמישהו לוקח חיי אדם אחר אינה מספיקה על מנת לשים אותו מאחורי סורג ובריח. אנשים שמוגש נגדם כתב אישום על רצח זכאים לשבת במשך כל ההליך הפלילי בבית, ומקבלים לאורך הדרך זכויות והתחשבות מקוממת, בעוד אנחנו משפחות הקורבנות מרגישים שהושמנו בכלא עד סוף חיינו. וההתחשבות ברוצחים ממשיכה גם כשמגיע שלב הענישה. מאסר עולם אמיתי לא קיים במדינת ישראל. אדם שהורשע ברצח ונידון למאסר עולם, רשאי אחרי 7 שנים לקבל קציבת עונש ולהתחיל לצאת לחופשות. וזה במקרה "הטוב". במקרים הפחות טובים, שלצערנו הם רבים מאוד, החוקים בארץ היום לא מאפשרים לשופטים להרשיע ברצח. בהרבה מהמקרים הפושעים מורשעים בהריגה בלבד והענישה היא בהתאם. במיוחד נכון הדבר כשמדובר בקטינים. הגיע הזמן שיבינו שרצח הוא רצח. אדם שמסוגל לשלוף סכין ולנעוץ בליבו של אדם אחר, אפילו כשמדובר בדקירה אחת בלבד, הוא רוצח! החמרה בענישה תמנע את הרצח הבא. גל האלימות שפקד אותנו לאחרונה עבר כבר מזמן את כל הקווים האדומים. ההתעוררות מצד כל הגופים החלה רק עכשיו. אבל אנחנו, בארגון משפחות נרצחים, חיים עם הכאב וחוסר הצדק כבר זמן רב. אנו זועקים את הדברים האלה כבר שנים. ב-1 באפריל נכנס לתוקף חוק זכויות נפגעי עבירה. החוק הועבר בכנסת לאחר מאבקים קשים שנמשכו שנים ע"י אורה ברז ולרה צינמן מארגון משפחות נרצחים וחברי הקואליציה של שתיל לקידום זכויות נפגעי עבירה שהארגון שלנו חלק ממנה. החוק הזה מחזיר מעט מהכבוד המגיע לנפגעי עבירה ונותן לנו לפחות חובת יידוע ע"י המשטרה, הפרקליטות והשב"ס. אך הדרך עדיין ארוכה. עקב בעיות תקציב חלק גדול מהסעיפים בחוק לא יכולים עדיין לצאת לפועל, וסעיפים שהיו בחוק המקורי לא נכללו. הצורך בהקמת מרכזי סיוע למשפחות הקורבנות הוא צורך הכרחי. המשפחות חייבות להיות זכאיות לתמיכה נפשית, ליווי משפטי והכוונה, כמו שיש לדוגמה לנפגעות תקיפה מינית. לאחרונה הוקם מרכז נגה בתמיכת הקרייה האקדמית אונו, אשר נותן מענה לשלב ההליך הפלילי. המרכז, בראשותה של ד"ר דנה פוגץ', נותן ליווי לנפגעי עבירה במהלך המשפט. שוב, אנו עדיין לא צד בעניין אך לפחות כיום יש גוף המלווה אותנו ובעזרת החוק החדש מאפשר לנו להיות מיודעים בכל השלבים בהליך הפלילי, להביע עמדה לפני קבלת הסדר טיעון ואף להביע את עמדתנו בשלב הטיעונים לעונש. כפי שאמרתי, התקדמות גדולה אך הדרך עדיין ארוכה. המלחמה בתופעת האלימות חייבת להיות מוטלת על כל הגופים המטפלים בבעיה. הישועה לא תוכל להגיע רק מאחד מהם, חייבת להיות התגייסות כוללת והקצאת משאבים, כי אם לא כן התופעה לא תקטן ולבטח לא תיעלם. אתם חייבים להבין, אנחנו היום במלחמה, מלחמה נגד אויב מבפנים. הרצח הבא נמצא בפתח הדלת של כל אחד מאיתנו. לסיום, משהו בנימה אישית. עבורי לכנס הזה המתקיים דווקא פה באילת, יש משמעות גדולה. אבינועם שלי אהב מאוד את אילת. הוא גר פה במשך שנה ובחלק מהזמן עבד כצלם בריף הדולפינים. בריף הדולפינים הציע לי נישואים במהלך צלילה, ובריף הדולפינים עשיתי ערב לזכרו 5 חודשים אחרי הרצח יום לפני מה שהיה אמור להיות יום הולדתו ה-33. פעמים רבות עוד לפני שהיינו נשואים ניסה לשכנע אותי לעבור לגור פה, כי פה באילת לחיים יש קצב אחר. יותר איטי, יותר רגוע ופה באילת הרדיפה אחר מעמד כלכלי גבוה וחומריות לא כל כך באה לידי ביטוי. לצערי לא הסכמתי לעבור לגור פה, כי המרחק מהמשפחה והחברים היה קשה לי מדי. לא תיארתי לעצמי אז כמה אני לא יודעת מהם געגועים. כולי תקווה, שמהעיר הזו ומהכנס הזה תצא קריאה שאסור לנו יותר להשלים עם האלימות ההולכת ותופסת כל חלקה שלווה. אסור לנו יותר להשלים עם הקורבנות התמימים ועם הסבל הבלתי נסבל שעובר על המשפחות. הגיע הזמן לשים לזה סוף!

s h o o s h a

New member
טיפול בנושא העצרת

לאחר פרסום הודעה זו פניתי בכתב אל ראש העיר ת"א, מר רון חולדאי. אתמול נעניתי ע"י מחלקת פניות הציבור והתבקשתי לספק פרטים לגבי האנשים אליהם פנה הארגון וכן המחלקות השונות עמם היו בקשר. בקשה זו נועדה כדי לברר את הנושא. לפיכך, ביקשתי מענת שתעביר לרשותי את כל האינפורמציה הקשורה לארגון העצרת והנוגעים בדבר. ברגע שיהיו 'ממצאים' נוספים אעדכן את הפורום ואת ענת.

pashosh12

New member
קרן מיוחדת לקורבנות האלימות

לדעתי צריך להקים קרן מיוחדת לנפגעי האלימות באשר הם כשמועלת כלפי אזרחים אלימות כלפי רכושו או כלפי גופו במעמד המשפט חייבים לפצות את הקורבן ובפרט להטיל על האשם גם עבודות במהלך המאסר וחלק מזה ילך לקורבנות .כמו שיש קרן מיוחדת של חברת הביטוח אבנר לקורבנות תאונות הדרכים חייבים להקים קרן ממשלתית לקורבנות יש מאיפה לא מוכנה לשמוע אין תקציב יש הרבה כסף רק שאינו מחולק נכון. ולכל הקורבנות בפורום ליבי ליבי גם אני וגם בני חוינו אלימות מבריונים ליבי ליבי עם כולם ומי שמעונין בסיוע אמיתי הוא בעמותת ''ידיד'' בכל הארץ משם פותחים את הדלת לכל מיני אפיקים אני מתנדבת באחד הסניפים בארץ ולא שמעתי מעולם שדחו על הסף גבר או אשה משום סיבה תמיד קיבלו עזרה ראשונה. לא להתייאש ולא להשלים עם טיפול לקוי בתלונה יש חקירות אם לא יש מבקר , יש נתיב תלונות ציבור . יש חכים ושרים, ויש שר המשטרה וראש הממשלה לא להניח לאף אחד לנסות כל אופציה . בהצלחה לכולם

למעלה