עוד מעט...

lee_1

New member
עוד מעט...

אני הולכת לישון עוד מעט... מה זה עוד מעט?? אולי 10 דקות אולי שעה אי אפשר לדעת... אני כאן כדי שמחר בבוקר שתתחברו יהיה לכם בוקר טוב... אז בעצם אני כאן כדי להגיד לכם בוקר טוב ויום טוב בעיקר...

lee_1

New member
e-magaine עזרה!!!!!

אני כבר לא מסוגלת יותר... הלכתי לישון היום ב8 וחצי בבוקר וקמתי ב12 כי העירו אותי אני מרגישה שאני לא יכולה יותר...אין לי כבר אנרגייה כדי להשאיר את העיניים פתוחות... המצב רוח הולך ונעלם בגלל העייפות.... אם יש עזה למכורים לסמים יש עזרה לאלכוהוליסטים יש עזרה למעשנים יש עזרה למכורים להרבה דברים אבל למכורים לאינטרנט - אין עזרה....למה זה ככה?? האם לזה נועדו חיי??? שאני ישב כאן על הכיסא הזה... מידיי פעם אשן,אוכל ואשתה..וזהו???? למען האמת אני גם בקושי אוכלת ושותה...כל מה שאני צריכה אני מביאה לכאן... בתחילת כל בוקר מצרטרף אלינו בקבוק קולה ואולי סנדויביץ`...וזהו עד שהמחשב נתקע בסביבות הצהריים הוא נתקע הרבה אז חייבת להיות אחת בצהריים רצים לארגן משהו חפיף וחוזרים למחשב... אני רוצה עזרה- נמאס לי...

e-magine

New member
לי תשמעי

קודם כל, אני מאד מאד מעריך את זה שאת נותנת אמון בפורום הזה ובי וכשאני קורה את דברייך, אני חושב שלא לחינם אני נמצא פה. אני רוצה לחזור על כמה דברים שאמרתי בפורום פה ושם. קודם כל, התמכרות היא בעיה רצינית. לכל אדם יש בעיות כאלה ואחרות וגם אם יבוא אדם ויגיד שאין לו בעיות, עדין יכול להיות שיש לו והוא לא מודע להן. נכון שיש עזרה למכורים מכל מיני סוגים. יש עזרה של חברים ויש עזרה של הורים ובני משפחה ויש עזרה של מסגרות כאלה ואחרות. יש עזרה בחינם ויש עזרה בתשלום. יש עזרה של מתנדבים ויש עזרה של אנשי מקצוע, שזה אומר יועצים חינוכיים, פסיכולוגים וכדומה. דעתי היא כי כל אחד צריך לנסות לברר עם עצמו מה הסיבה שהתמכר לאינטרנט. כי חייבת להיות סיבה יותר עמוקה. אני לא יודע אם חיפשת אותה ואם את יודעת אותה, אבל כדאי לחפש אותה. הייתי רוצה לדעת גם אם לדעתך ההתמכרות הזאת מפריעה לך בחייך מעבר להרגשה הזאת שאת מתארת, שיש לך עכשיו כשאת בחופש. את אמרת משהו בקשר לחברים חברות, וגם אני מבין שיש לך הרגשת עייפות פיזית. אנשי המקצוע מתארים גם תופעות אחרות שקשורות בכלל בשימוש יתר במחשב, כמו כאבי גב, כאבי עיניים, כאבים בפרקי כף היד, (carpel tunel syndrome) שזאת גם מחלת מקצוע של כתבניות וקלדניות. וכמובן הנושא של התלות הנפשית, חושבים כל הזמן על האינטרנט, על האנשים באיי סי קיו, מה קורה, מה הפסדנו, כמה שהעולם משעמם, וכו`. מה שמפתיע אותי בסיפור שלך הוא שההורים שלך די מתעלמים מהבעיה. כלומר, אני למשל דואג שהבן שלי שרוצה כל היום משחקי מחשב, יעשה גם דברים אחרים, ואני שולח אותו לישון בערב, כולל בשישבת. וגם בחופש. אני לא רוצה למתוח ביקורת אבל נראה לי שההורים שלך לא ערים לבעיה ויכול להיות שאת לא מגלה להם. למרות שלדעתי הם היו צריכים לגלות לבד. משהו לגבי התמכרות לסמים. תדעי לך שאנשים שהם מה שנקרה נקיים גופנית, חוזרים לסמים מסיבות חברתיות. ומאד חשוב שיהיה מישהו שישגיח צמוד על האדם הזה וימנע ממנו להפגש עם אנשים שיחזירו אותו לסם, כי יש פה עניין חברתי. יותר קל לנקות את הגוף מהסם מאשר את הנפש. ועוד יותר קשה לשמור מרחק, לגבי מי שכבר היה שם. אני חושב שכדאי שתנסי לעשות משהו בכוחות עצמך כי אני חושב שיש לך כוחות. אני ואחרים פה, נעזור לך כמה שנוכל, אבל פורום תמיכה איננו טיפול, תדעי לך את זה. זה חייב להיות ברור לגמרי. אם תראי שכלום לא עוזר, את חייבת לפנות לעזרה מקצועית, כלומר לפסיכולוג, ולא נראה לי שאפשר לעשות את זה ללא מעורבות ההורים. בינתיים מה שאני מבקש, תנסי לקבוע לעצמך סדר יום יותר נורמלי. תגידי לעצמך, אוקיי, יצאתי לחופש, התפרעתי שבוע, עכשיו אני חייבת לחזור להתנהגות יותר מסודרת. כל יום חברות או ים או משהו כזה, אינטרנט כך וכך שעות, וזהו, הולכת לבד לישון בשעות יותר נורמליות. תנסי. *** חוץ מיזה אני חושב שללי מגיע שעוד מישהו יתייחס, אין לכם שום דבר להגיד לה?

lee_1

New member
תגובה לכל מה שכתבת...

אני חושבת שאני יודעת מה הסיבה שהתמכרתי לאינטרנט- זאת מעיין בריחה מכל הבעיות וכל הקשיים בחיים. ההתמכרות הזאת מאוד מפריעהלי בחיים- היא משבשת לי את החיי חברה- כבר 4 ימים לא יצאתי מהבית ולא נפגשתי עם חברות- שואלים אותי אם אני רוצה לבוא אני כל הזמן אומרת לא בטענה שאין לי כוח. חברים שלי מתקשרים...היי לי מה את עושה? מה את/ה חושב/ת? אינטרנט אינטרנט.... הם שונאים את זה.. היום אני ינסה ללכת לישון בשעה נורמלית אבל זה יהיה קצת קשה כי קמתי רק עכשיו. בקשר להורים שלי- אבא שלי כל יום בעבודה ולפעמים לא נמצא בבית יומיים רצופים, אימא שלי נראה לי רואה שיש בעיה- היא מאוד כועסת שהחלפתי יום בלילה...היום בבוקר היא שלחה אותי למכולת כי הייתי ערה וכשחזרתי חזרתי לאינטרנט אז היא אמרה לי- עוד פעם המחשב הזה? לא נמאס לך?? אני עכשיו יעשה ניסוי קטן: אני שואלת את אימא שלי שלי אם היא חושבת שני מכורה לאינטרנט ונראה מה היא תגיד באיזה טון... היא אמרה בטון רגוע לחלוטין בפשטות של החיים: ``כן``. אני ממש לא יודעת מה לעשות אני רוצה עזרה אני רוצה להיות מסוגלת לשלוט על כמה זמן אני כאן אבל לא להתנתק לגמרייי לגביי הכאבי גב עיניים פרקים כף היד... אז אני מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד סובל מכאי גב וברור שגם העיניים שורפות לי מאוד לפעמים אני מרגישה כבאים בפרקי כף היד אבל זה לא קורה כמעט- זה נדיר מאוד.. אני ממש לא יודעת מה לעשות...

למעלה