עוד מעט...

עוד מעט...

נסרוק לכאן כתבה ישנה ומענינת
לא הספיקותי לקרוא את כולה אבל מי שגזר והביא לי אותה,טוען שמדובר בכתבה מענינת:)) ביום שני 11 באוגוסט תערך הרקדה בעיה"ק צפת עם הניגונים של פעם. פרטים מדויקים אני אדע בהמשך למעונינים. למחרת ב12,13,14 יערך פסטיבל הכליזמרים השנתי. מי מהחברים שיגיע ויפגוש בנו נשמח מאוד לשתף ולהשתתף
ביום שישי 22 באוגוסט נופיע בעז"ה בגן הקסום משמח גם אם יבואו חברים מהפורום

אהממממ...

כמובן שכדי לראות את הכתבה,צריך ללחוץ על התמונה עצמה ואז תוכלו לקרוא אותה:)

המממממממממ...

המשך מגמה ? ראו מה קורה ב'פורום יידיש' כבר פנו אליהם מהטלביזיה [הערוץ השני] בעקבות כתבה ב'מעריב.' העם היהודי במגמת "חזרה לשרשים" בעיקר אלה, שמוצאם ממזרח אירופה. נשארה תרבות אדירה, במלל ובנגינה, אך, כמעט, ללא משתמשים. זאת לאחר הטרגדיה הנוראית של העם היהודי, בשואה. יבורכו כל אלה העוסקים במלאכת השימור, של התרבות היהודית.

ראיתי

ראשית אני חושב שמגיעה לנועם חברינו טפיחת שכם ענקית על העבודה הנפלאה שלו בפורום יידיש. בכל מקרה אפילו שיש עליה במגמה עדיין ההתענינות היא קטנה באופן יחסי. אם היו אומרים לי למשל כמביט מהצד. נניח...נניח...שהיום הייתי נכנס לאיטרנט בפעם הראשונה והייתי מגלה את הפורום. פתאום הייתי מגיע לניגוני נפתולי ברנדווין למשל הייתי נופל מהכסא...
ובכל זאת הפורום שלנו אמנם מקצועי אבל קטן יחסית

ora11

New member
מסכימה ומברכת את ../images/Emo123.gif

העוסקים במלאכה ומשמרים את התרבות של יהדות מזרח אירופה. לך איש הרוח המקסים שמנהל את הפורום של הכלייזמרים לך בן אהרון שמעשיר אותנו בשירים בניגונים בכלל ובפרט ביידיש. .תודה לכולנו על התרומה לפורום הכלייזמרים. יישר כח.

ora11

New member
בן אהרון ערב טוב../images/Emo99.gif

קראתי את המאמר ממעריב חבל שנעם לא בארץ. הברכות והתשואות מגיעות לו וכמובן לאנשי הפורום. בן החכמתי לא ידעתי על כל כך הרבה אתרים ליידיש. לאט לאט אכנס לכל אתר ומקוה לרענן את היידיש שלי. תודה לך.

חייםלוי

Member
מנהל
לא רק נשארה - בעבר

גם עכשיו כותבים ומתרגמים ליידיש. מגיעים אלי, כמעט כל יום ספרים ביידיש, חדשים גם ישנים. רובם חרדיים אבל גם אלה כוללים ספרות יפה המתאימים לציבור החרדי. כן יוצאים גם ספרים חדשים לא חרדיים ביידיש.

ora11

New member
איש יקר בלי נדר אני מתכונת

להגיע לצפת .חמי וחמותי מחצור הגלילית. גיסתי ומשפחתה אך על פי שהם יוצאי מרוקו משתתפים בפסטיבל ומאד נהנים. מחכה לבוא להנות ולהפגש.

נשמח מאוד אורה../images/Emo70.gif

לקראת נכליזמרים נהיה בקשר ואני אדריך אתכם איך להגיע

חייםלוי

Member
מנהל
לצערי לא. יש רק באנגלית

ניתן להשיגו בספרית שער ציון בתל אביב, בספריה הלאומית ובספרית אוניברסיטת חיפה

ora11

New member
../images/Emo51.gif איש../images/Emo45.gif

להתראות רק בשמחות.

למעלה