עוד מעט ברדיו....

טונה מכילה המון כספית../images/Emo10.gif../images/Emo19.gif../images/Emo128.gif

ואני כבר הוצאתי את הטונה ממגוון המזון, כבר בשנה שעברה, עקב שני מאמרים שקראתי שהזכירו את הטונה (שהיא דג ענקי, הסופג הרבה רעלים וכספית, דרך המזון שהוא אוכל בים), כמקור ראשי לכספית ומתכות כבדות נוספות. היות ובארץ לא מפרסמים ולא בודקים באופן שגרתי את המרכיבים והרעלים האלו במזון
אני נאלצת לעשות אלימינציה בעצמי... על הקשר בין אוטיזם, חיסונים, כספית ומקורות נוספים דובר כאן לא מעט ואגב, גם מסתימות מהשיניים, של האם,דולפת הכספית אל התינוק בהריון. וזוהי עוד עובדה לתזכורת העצובה, שחלק גדול מהילדים שהופכים אוטיסטים, נושאים את המום בכבד, שאינו מאפשר פירוק רעלים ומתכות כבדות, כך שהם ניזוקים כבר בשלב ההריוני...
וזו עוד סיבה שאאלץ לוותר על תיקוותי להביא בת בריאה אחרי שני הבנים שלי... (ויש לי לא מעט סתימות בשיניים), כי המום הזה לא קשור לתאחיזת מין (כרומוזום X)..

אילת 55

New member
טונה ו-../images/Emo19.gifים אחרים...

בתכנית שהיתה אתמול שוחחה יעל דן עם דר' ממשרד הבריאות בנוגע למחקר שפורסם בארה"ב שבעיקבותיו החליט ה-FDA להמליץ לנשים בהריון שלא לאכול יותר מ2-3 מנות של דג טונה בשבוע. ההמלצה תקפה החל מחודשיים שלושה לפני הכניסה להריון ובמהלך כל ההריון. הדגים עליהם דובר הם דגי טונה, חרב, כרישים וצדפות ים, וזאת מפני שאלה דגים גדולים שנוהגים לשחות בקרקעית של הים ומשם "לאסוף" את כל שאריות הכספית שמושלכות לים ע"י מפעלים. דגים קטנים - כמו סרדינים ואחרים - לא נכללים בהמלצה.
(מה שבטוח הוא שאני עם הטונה
גמרתי לתקופה הקרובה...)

אלי ו.

New member
ממה שקראתי

הבעיה פחותה בשימורי טונה מכיון שמדובר בדגים קטנים יחסית, הבעיה הקשה היא בדגים הגדולים המשמשים לסטייקים או לסושי.

תלמה ולכל ההורים שאלה מענינת

אותי, עד היום כל מה שקראתי בפורום שלא טוב שילדינו יוכלו כמו טונה והרבה פחממות יש לבן שלי נתיה לאכול רק את הדברים האלו מי שהוא קטן בעצם התפריט שלו מורכבת מהדברים האלו והוא גם לא מוכן לנסות לאכול משהוא אחר התפריט שלו קבוע הוא לא מוכן לזוז מנה דוגמא בלחם הוא אוכל טונה עם מיונז או שוקולד למריחה צהרים אורז קבוע ועוף ערב חביתה עם גמבה ומלפפון מעדנים למשל הוא אוכל רק מעדן שוקולד אין שינוי בתפריט שלו מי גיל שלוש לא הצלחתי לשכנע אותו לאכול משהוא אחר בעצם מה שסמתי לב שלכל מה שלא טוב בשבילו הוא אוכל למישהוא יש רעיון אך אפשר לשנות זאת תודה אדית

תלמה - נסתם לעשות ניקוי מתכות?

מהספר children with starving brain עולה שיש ילדים - בעיקר אלא שנפגעו ממתכות כבדות בחיסונים - שהליך כזה מועיל להם. ענת

אילת 55

New member
עוד מעט ברדיו....

על הקשר בין אכילת טונה בתקופת ההריון - ללידת ילדים אוטיסטים. בתכנית "נכון לעכשיו" עם יעל דן בשעה הקרובה בגל"צ.

רגע../images/Emo70.gif ומה לגבי סתימות בשיניים של

הילדים? אם הילד צריך סתימה בשיניים לעשות לו או לא?

למעלה