עוד מעט אספר לכם משהו

e-magine

New member
עוד מעט אספר לכם משהו

שעבר עליי אתמול בערב. בינתיים אני מארגן את המחשבות.

e-magine

New member
שגעון בכף ידי.

אז ככה: כמו שסיפרתי כאן פעם או פעמיים, אני משתמש במחשב כף יד, מה שמכונה פאלם. אני גם גולש בפורום פאלם פילוט. למי שעדין לא יודע על מה אני מדברף אני מדבר על מחשבים בגודל של קופסת סיגריה, או ארנק, שאיתו אפשר לעשות המון דברים שניתן לעשות גם אם מחשבים שולחניים או ניידים. יתרונם הגדול, הקוטן, חסרונם הגדול, גם הקוטן, ליתר דיוק טוטן המסך ולפעמים קוטן המקלדת הוירטואלית. אתמול בערב היה מפגש קהילת הפאלם הישראלית. החלטתי לעשות משהו שאינני נוהג לעשות, ולצאת רגע מהעולם הוירטואלי וללכת לשם. היתה לי התלבטות, אם לשמור על פרופיל ממש נמוך, כלומר להתחבא שם באיזו פינה ולא לדבר עם אף אחד, או כן להציג את עצמי בפני קבוצה קטנה של חברים תחת השם e-magine או להציג את עצמי בשמי הפרטי האמיתי, בלי שום עזכור ל-magine. כמו שהוותיקים שבינכם יודעים, אני מאד מקפיד על האנונימיות שלי ואינני מוסר את פרטי זהותי לאנשים שאני מכיר באינטרנט. חוצמיזה, כאן, בעולם הווירטואלי, אני מרגיש ממש כמו
במיים. במציאות אני די סגור ואינני מתקשר בקבוצות. אני יכול ליצור יחסי אנוש במצבים של אחד על אחד, אבל בקבוצות גדולות אני די הולך לאיבוד. אז נסעתי למפגש, את מנהל הקהילה אני מכיר מהפורום, מהאיי סי קיו ומשיחות טלפון אילו, את האחרים הכרתי רק מהפורום ואציין שחלק גדול מהחברים באותה קהילה כותבים עם שם מלא ואפילו צירפו תמונות לכרטיסי הביקור שלהם ב
. אז הגעתי לשם, הצגתי את עצמי כe-magine בפני מספר קטן של חברים וגם אמרתי את שמי הפרטי. אחר כך התרשמתי כמו כולם מהציוד שהוצג, שמעתי הרצאות, וכו. שלא יהיו לכם ספקות: יש שם מכורים. יש לא מעט מכורים לטכנולוגיה וגם לאינטרנט. טווח הגילאים 14 - 50. 95% גברים. ראיתי שם אנשים שהורידו תוכנות (בימבמו בשפת הפאלם, כלומר הטעינו את התוכנות לפאלמים בעזרת העין האינפרא אדומה שלו) וישבו בחדר אחורי והתעסקו עם המכשיר שלהם בלי לדבר עם אחרים. ראיתי אדם מבוגר ממני, שישב כל הזמן בפינה עם פאלם מחובר למודם סלולרי עם אנטנה פתוחה וגלש ללא הפסקה. וזה היה במפגש של כמה שעות. לא דיבר עם אנשים, לא הסתכל בתצוגה. ועכשיו הדבר החשוב השני: הנושא המרכזי של ההרצאות היה גלישה סלולרית בעזרת מכשירי פאלם למיניהם, עם מודמים סלולריים, או בעזרת מכשיר טלפון סלולריים מיוחדים שכוללים בפנים פאלם. ואני: רוצה אבל פוחד. מה יהיה איתי? אני אהיה מחובר כל הזמן? אני אכנס עם האינטרנט לשרוטים כמו בקריקטורות שהביאו גם לכאן? כשאהיה בבית משפט אני אסתכל באינטרנט מתחת לשולחן בלי שהשופט ישים לב? (אם זה בכלל מעניין אותו מה אני עושה כל עוד לא מרעיש באולם המשפט...) כן, זה מפחיד. זה אפילו לא היה יקר. אני לא רוצה להיכנס לפרטים מסחריים. בפיטוי היה ענק. גם המחשבה שאני יכול לגלוש בשקט בבית, מכל חדר, בלי שהילדים ינשפו לי בעורף וישאלו כל דקה, אבא, מתי אתה מפנה את המחשב? בקיצור: א´ היה לי מעניין וכיף במפגש. ב´ לאשתי לא היה כ"כ כיף שנסעתי וחזרתי ב1:00 בלילה. ג´ ראיתי שבנסיבות מסויימות ובקבוצת אנשים שאני סומך עליה יחסית, אני מסוגל למידה מסויימת של חשיפה, לא וירטואלית. ד´ לא נפלתי בפח. לא קניתי מודם סלולארי ואני ממש שמייח שלא קניתי. זה מראה לי שיש לי קח רצון.

אימגין אני בשוק ממה שכתבת פה

קודם כל עשית לי סימולציה מוחית הסערה מוחית לגבי עולם שלם שאני לא מודעת לו שהוא אולי המשך של זה אבל לפיתוחים שלו השעה מאוחרת לכן אני קטועה ולא ברורה וחוץ מזה במאמר פליט שקם עצמך קראתי שהפורום של מחשב כף היד היה המוצלח והפופולארי ביותר ביואל ועכשיו אני מבינה למה אני צריכה לקרוא שוב כל מה שכתבת מחר ולחשוב על זה יותר לעומק

דרדרית

New member
כל הכבוד לך ../images/Emo45.gif

היי אי-מג´ין נשמע מרתק. ובתןר מי שקורא לעצמו "מכור" , לא להתפתות- מאמינה שזה לא היה קל (בערך כמו לי לעמוד ליד עוגה ולא לאכול...) אין לי שמץ מה זה המודם הסלולרי אבל נשמע מעניין. מבינה מזה שאפשר להיות יותר "מכור" מ"מכור"???
יש לך תמונה של המודם הזה עם הפאלם שאתה מדבר עליו? (סתם לסקרנות כי בטוח לא קונה...) דרדרית

e-magine

New member
זה נראה ככה

מתלבש על הפאלם פיילוט מכפיל את רוחבו, מאריך אותו באיזה שני ס"מ, ויש לו אנטנה. אגב הגלישה היא יותר "רזה" כלומר לא תומך בג´אבה, פלאש וכאלה, אך אפדשר לראות תמונות, פורומים, והבנתי שם אייסי קיו.

דרדרית

New member
חמוד - אבל...מעדיפה ../images/Emo56.gif ../images/Emo8.gif

פחות פונקציות, פחות סיכוי שיילך לי לאיבוד.. וחוצמזה- איפה המקשים? ומה עושים "קשישים" כמוני שגם כך בקושי רואים את ההודעות בנייד??? איזה מזל שקהל היעד שלי הוא ילדים ולא מידע שצריך לעבד/לאבד...
דבר כזה באמת ממכר ויכול "לחבר לוריד" את האדם. יופי גם לך שלא קנית
דרדרית

e-magine

New member
כפתורים?

דווקא יש 6 אבל לדעתי מיותרים. יש מסך מגע, ולוחצים עליו או אפילו כותבים בכתב יד,עם סטיילוס שמחזיקים ביד השניה. לא דומה בכלל למה שעושים בטלפון.

מבעבעת

New member
95% גברים, מה? ../images/Emo46.gif

עזרת לי לאגור אומץ ולבקש פאלם בשבוע הבא מהמעביד שלי, רק כדי לאזן... סתאאאם. אני גם אומרת כל הכבוד שהחלטת החלטה צלולה שלא להיות מחובר בוריד לאינטרנט. אם נהיה מציאותיים, זה רק עניין של זמן. כשהעולם עבר מ-ביפרים ל-ניידים, העדפתי להשאר עם הביפר... כי מי רוצה להיות זמין און-ליין, נונ-סטופ??? אני מאמינה שבעתיד הלא רחוק יהיו סיבות חיוניות לחבר את הפאלם למודם, ואז נצטרך כולנו להתמודד עם הקלות הבלתי נסבלת של הגלישה הזמינה.

e-magine

New member
מבעבעת, רק תארתי מה שראיתי

לא הבעתי עמדה בעד או נגד שום דבר. עובדה היא שגם בסקרים נהוג לפלח את האוכלוסיה לפי קריטריונים של מגדר וגיל. את רואה, אני אומר מגדר ולא מין, כי מין, זה משהו אחר

Y@ir

New member
מג´יין, תגיד אתה מופיע בתמונה הזו ?

99 אחוז שכן .. רק תגיד כן או לא
שלך Y@IR http://planet.nana.co.il/eliram/palm/forum/IMG_6815.JPG

Y@ir

New member
אני יודע שכן אתה מופיע שם ../images/Emo13.gif

אבל לא זה לא חשוב ...

e-magine

New member
יאיר, אני צריך את האנונימיות

כדי שאני אוכל להתבטא כאן בחופשיות. אם לא תהיה לי אנונימיות, לא יהיה יותר e-magine.זה לא ילך.

מגין, מה זה פאלמיסטיות? זה קשור

כמושג נלווה למחשב כף היד? כלומר זה מושג שנוצר מהאינטרנט? מה פירושו? מבינה מצוין למה אתה מתכוון בהכרח שלך לשמור על אנונימיות וגם לא מבינה למה יאיר נכנס ומציג תמונה , זה כמו להתפרץ לסלון משפחתי ולעשות משהו פרובוקטיבי אבל אגב מגין, בשלב מסוים זה יהיה קשה מאד האנונימיות הזאת זה מוצדק, אבל זה יכביד מאד רגשית, לפחות עלי ובהזדמנות אכתוב פה מאמר קצר בקשר לכך אגב אימגין אם רוצים לכתוב מעין מאמר בינוני באורכו אתה ממליץ לעשות את זה בתגובה והשרשורים או תחת פונקציה אחרת של הפורום?

e-magine

New member
אז ככה....

פאלמיסטיות, אולי המצאה שלי אולי לא, משחק מילים, כמו שיש מכביסט, אוהד מכבי, יש פאלמיסט. וזה הופך גם למיסטיקה, כלומר יש הרבה חברה שמאמינים שמערכת ההפעלה של המחשבים האלה היא הדבר הכי גאוני והכי טוב שיש. הכל בחיוך כמובן
. היות ואדם צייט הוא מנהל קהילת הפאלם והתייחס לעניין, אמרתי לו, בחיוך, שאני מדביק אנשים ב"בשורה" הזאת. לגבי יאיר, אני לא חושב שהוא התכוון למשהו כזה, מה גם שהוא לא שאל מי אני ואיפה אני, הוא יודע שהייתי בכנס הזה אז שאל... בכל מקרה את יכולה לשאול אותו. לגבי האנונימיות שלי, כרגע היא לא מכבידה עליי, ואם אני אחשוב שהיא מכבידה, אני אפסיק את זה. הרי ברור לך שהאדם שכותב כרגע יכול לכתוב גם בשמות משתמש אחרים חוץ מ e-magine ולמדר את כל העניין, כמו שאת יכולה וכל אחד אחר יכול. לגבי מאמרים, אפשר לנסות להכניס כהודעה רגילה, כמובן לאחר שגובה בוורד, אם זה לא הולך, אפשר לצרף כנספח קובץ וורד, כמו שהמלצתי בזמנו לשירז לעשות ואכן זה פעל. או בכל פורמט אחר שהממשק תומך בו, אבל אני לא רוצה להתחיל להסתבך כאן בהסברים טכניים(מסוג gif,jpg,bmp,mat,swf,fla,png,htm,tif,txt,doc,rtf,xls עד 250KB) . לא חייב להיות משורשר, יכול להיות הודעה ראשית. עכשיו אני רוצה להגיד לך משהו על מה שאמרת, שאם את היית חיה בת"א.... היית פחות מכורה. לדעתי זה חלק מאיזושהי כמיהה או חלום לחיים אחרים שיש לכל אחד. זה גם סוג של התמודדות עם המציאות. תראי כאן את ההודעות של סרפד (שאני מתגעגע אליה) ותווכחי לדעת שהחיים בסביבה אורבאנית צפופה ומנוקרת רחוקים מלהיות נהדרים.

אמגין מתוק שלי, לגבי העניין בגדול

ובאופן פילוסופי ומופשט כהרהור על החיים אתה צודק מאד מאד אבל בקטן וספציפית , יש אנשים שיותר מתאימים לסביבה אורבנית את עצמי הייתי מגדירה כסכיזופרנית, מכיוון שגדלתי בנוף כפרי אבל אני גם מרגישה מאד תל-אביב ומאד מתאים לי דינמיקת החיים של תל-אביב או של עיר גדולה תרבותית אחרת ואני לא מדברת על היבטים קשים כמו ניכור או הקיץ הלח והנוראי שלא הייתי מחזיקה כיום, בגלגול הגדול והכואב שלי (גדולת וגדולת בשורוק ובחולם, מימדים, כאשר בארבע שנים שחייתי בתל-אביב הייתי תמיד רזה יחסית) בלחות ובקיץ סחוף אוזון כמו בשנים אלה הייתי פשוט מתה אז הנוף הגלילי הירוק והאויר הנקי והנופים היפיפיים הם תמונת נוף ילדותי כמו שכתב טשרניחובסקי ומצד שני מבחינה חברתית תרבותית אני שייכת למרכזי התרבות וכל חיי חלמתי לגור או בפריז או ברומא או בניו יורק או בלונדון או בפראג או בתל-אביב או בונציה וכו´ וכו´ וכו´ וברור שאם הייתי בתל-אביב הייתי שואפת לרומא ואם הייתי ברומא הייתי שואפת לברצלונה וכו´ זה באמת חלק מטבע האדם שסובל משגרת חייו הקשה ומלאת התלעובות וקשיי הפרנסה והאהבה אבל יש נקודות מאד ספציפיות ומאד בסיסיות שאולי אכתוב לך עליהן באימייל אישי, פעם ראשונה ואחרונה ששלחתי לך אימייל לא הגבת עליו באימייל חוזר אלי, לכן יש לי איזה מן חשש לשלוח לך אימיילים שמא הם לא יענו ולא יוגבו וכבר הצטברו לי סדרת דברים שרציתי במשך הזמן האחרון לכתוב לך עליהם

למעלה