עוד ממצאים מן המחקר הגנטי: הפעם בעיקר מאפריקה

עוד ממצאים מן המחקר הגנטי: הפעם בעיקר מאפריקה

בעיתון "הארץ" דווח על פרסומו של מחקר חדש המנסה להתחקות אחר מוצאם של יהודי אפריקה באמצעות מחקר גנטי. הממצאים מעניינים, אך בהחלט עולים בקנה אחד עם הדיווחים ההיסטוריים (טוב, זה לא מאוד מפתיע...).

ארנון

ט א

New member
לפי התאוור המקוצר ב"הארץ", המידגם אולי בעייתי

...מכדי להסיק מסקנות גורפות. אני מתייחסת בעיקר להיבט ההשוואה ליהודי אירופה.
ניסיתי לקרוא את התאור המפורט של המידגם במקור, אבל התקמצנתי על ה-10$ שדרשו ממני.
לפי "הארץ", היהודים האירופים היו מאיטליה, צרפת ורוסיה. קבוצה זו לא מייצגת בהכרח את יהדות אשכנז.
בפרט, ניתן להסביר את הדמיון בין יהודי סוריה ל"אירופה" בזיקה לקהילות היהודיות באסיה הקטנה, שמשם נדדו יהודים לרוסיה. זאת בניגוד ליהודי פולין שרבים מהם הגיעו מאשכנז.
בעבר פורסמו מחקרים שמצאו דמיון בין יהודי עירק ופולין, ולא ברור אם בכלל היה ייצוג ליהודי פולין ואשכנז בכלל במדגם.
לעומת זאת, הקשר בין קהילות איטליה וצרפת לקהילות צפון אפריקה ידוע, ולכן לא מפתיע שהמחקר אישר את הדמיון ביניהן. אך גם לא ברור כיצד נקבע שמוצאו של מישהו הוא מצרפת, למשל - בכמה דורות מדובר?
בנוסף מעניין אותי לדעת כיצד נקבע המידגם בכל אחת מהקהילות, ובאיזו מידה הוא וולונטרי, או שהוא מייצג את כלל יוצאי הקהילה בישראל.

soring

New member
המחקרים הגנטיים מקסימים אותי

אבל גם מתמיהים אותי.
ראשית - אין לי כל רקע בתחום ועל אינני יכול להעריך את הממצאים.
צודקת אורית, שבד"כ המחקרים ההגנטיים ההשוואתיים נערכים על בסיס עשרות בודדות של בני קהילה מסויימת.
מספר כזה נראה נמוך, ורעש המדידה הוא כנראה גבוה.
בנוסף מה בדקו Y-dna, mitochondrial dna.
ראיתי לאורך השנים מחקרים שמסקנותיהם שונות זה מזה.
מחקר על Y-DNA שהוכיח שרוב הקהילות היהודית קרובות ביניהן
מחקר על mitochondrial dna שנדמה לי שטען שלהרבה יהודים אשכנזיים 4 אמהות מייסדות, שהיו אירופאיות
בעבר נטען שיהודי גרוזיה ותימן דומים יותר לשכניהם מאשר לשאר היהודים, כך שכנראה שיש ביניהם רבים שהם צאצאי גרים.
ידוע שבצפון אפריקה לפני האיסלם היה גיור של מקומיים - האם אין לכך כל השפעה?

Ayana KimRon

New member
כפועל יוצא

אפשר להשתמש בטיעון הזה כדי להגיע לארכיונים בצפון אפריקה וסוריה ועירק?!
אם לא - שימשיכו לחקור...

--------------------
"צחוק יפה לבריאות"

חוה3

Member

למעלה