עוד מיתוס שמת...

ערך אחד, כל אדם צריך לעשות מה שטוב לו

המקור הוא כמובן מחשבה רציונלית. שים לב שאני בהחלט לא מגדיר מה זה "טוב". לאחד לאכול סטייק כל יום לשני להתנדב במעון לילדים. מאחר והחיים בחברה עדיפים, החברה צריכה לחוקק חוקים שיאפשרו זאת, כלומר יאפשרו לכל אחד למקסם את הנאתו האישית. מכאן, אני מתנגד בנחרצות לשחיתות בחברה שאני חי בא, מתנגד לאי שוויון, מתנגד למדיניות כלכלית שגויה שתגרום בממוצע הפסד לכולנו וכו.

טשאפק

New member
השחיתות טובה למושחתים

אין מה לבוא אליהם בטענות, כיוון שהם אוחזים באותה מערכת ערכים כמוך. אם יש לך הזדמנות לגנוב ואינך גונב, אתה אינך מתנהג בהתאם לערך שלך.

טשאפק

New member
למה שיעשו

רשויות מורכבות מאנשים, והם עושים רק מה שטוב להם. כפי שראוי, לדעתך. כנראה טוב להם להתרשל בתפקידם.

נכון, הבעיה מגיעה, בסופו של דבר, לאזרחים

אם היינו "מענישים" פוליטיקאים מושחתים בקלפי, הכל היה מתחיל להסתדר. בתור אזרחים, האינטרס שלנו להילחם בשחיתות כי היא פוגעת בנו. מכאן היינו אמורים "להעניש" פוליטיקאים מושחתים. אם הפוליטיקאים היו יודעים שהם היו "נענשים" על שחיתות, הם לא היו מושחתים ולכן היו מסלקים מתפקידים פקידים/פרקליטים/שוטרים/שופטים מושחתים והכל היה מסתדר. למרבה הצער, חלק נכבד מהציבור בוחר שלא לעשות זאת.

יוניסאן

New member
אם תכנס לאתר של המכון לדמוקרטיה תגלה שההגדרה

שלהם לחילונים ומסורתיים היא לא ההגדרה הרווחת. בהגדרתם לחילונים הם כללו רק את אלו שהצהירו שאין להם ולו קשר קל שבקלים לדת,אם אתה חוגג את פסח לפי הנוסח המסורתי עם ההגדה וכיו"ב אתה מוגדר אצלם כמסורתי. ע"פ הלמ"ס(גוף קצת יותר רציני) אחוז החילונים בארץ עומד על כ45% ואילו אחוז מסורתיים שאינם ממש שדתיים (או בעברית חילונים ממוצא מזרחי) . הידע נמצא במחולל הדו"חות באתר. אנשים גם מעדיפים להגדיר את עצמם מסורתיים כי ליהודי מסורתי יש זהות יהודית הנסמכת על העבר,הציונות שניסתה ליצור יהודי חדש פשוט נכשלה.

amiron3

New member
אבל חילוני הוא באמת

אדם שאין לו שום קשר לדת. אני חילוני ומה שמקשר אותי למושג "יהדות" הוא תרבות, היסטוריה, ספרות ועוד. דת בהגדרתה היא אמונה בכח עליון. חילוני שחוגג את הפסח, לא עושה זאת כי הוא מאמין - אלא כי זהו נוהג ויש לו אלמנטים חברתיים ומשפחתיים, ולכן לדעתי בכלל ליל הסדר הומצא. אין דבר כזה "לא ממש דתי". זו פיקציה ישראלית שלא היתה קיימת מעולם לפני שהתנועה הציונית קמה-והתנועה הציונית קמה כתנועה אתאיסטית לחלוטין. רק מאוחר יותר קפצו על עגלת הציונות גורמים דתיים. בהקשר לכך אין שום משמעות לדו"ח הלמ"ס. אם הלמ"ס לא שאל :"יש לך קשר לדת?"-אז הוא לא ברר באופן נכון את מושג החילוניות! אי-אפשר להתהדר בכך שאתה "חילוני", אך להתנגד להפרדה טוטאלית של הדת מהמדינה, לתמוך באיסור מכירת חזיר, לתמוך בפטור של חרדים משרות צבאי, להתנגד לנישואין חד-מיניים, להתנגד לזרמים אחרים ביהדות (רפורמים וקונסרבטיביים המנודים כאן) ועוד. מי שיש לו בעיה ולו אם סעיף אחד מאלו שרשמתי (וקיימים עוד), אינו חילוני גם אם יאמר אלף פעמים שהוא חילוני. האם אדם השומר שבת, לא אוכל "טריפה"-אבל רץ למשחקי כדורגל בשבת-הוא חילוני? ממש לא-הוא דתי שעל עקרון מסויים לא יכול להתפשר. כך שהאמת היא שכנראה יותר מ-24 אחוזים מהציבור היהודי בארץ אינם חילוניים. אני אישית חש זאת בכל מקום בו אני נמצא.

למעלה