עוד מושגים לא ידועים

mikoola

New member
עוד מושגים לא ידועים

שוב שלום לכולם, אני עדיין תקועה עם אותו מאמר מלא במונחי ימאות וספינות, יש לי עוד כמה שאלות קטנות אם במקרה מישהו יודע: מה זה: 1. Following sea 2. Surfaced raider 3. Diving vessel (זו לא ממש צוללת) אם למישהו יש מושג, אני מודה לו מראש X1000 מיכל

ה ש ח ף

New member
מנסה לעזור

Following sea הוא מצב הים כאשר הרוח ו/או הגלים מגיעים אל כלי השייט מכיוון הירכתיים, עם כיוון ההפלגה. Diving vessel, אני לא בטוח, אבל היו פעם כלי שייט צבאיים, לפני עידן הצוללות, שהיו שקועים כמעט לגמרי במיים, רק הסיפון היה מציץ מעל. כך היו פחות נראים ויותר מוגנים מפני כלי שייט התוקפים בתותחים. אם תתני קצת רקע להקשר אולי אוכל לעזור יותר.

arye9

New member
עוד

Diving vessel כלי שייט של צוללנים Surface raider נראה לי כמו אנית תותחים (ניחוש)

316

New member
DIVING VESSEL

המושג הנ"ל מתייחס לכול כלי שייט שמשמש פלטפורמה לצלילה בדרך כלל הכוונה לצלילה מקצועית אך גם כלי שייט שמיועדים לצלילה ספורטיבית עונים על הגדרה זאת "VESSEL" בתרגום לעיברית "כלי שייט" "FOLLOWING SEA" לדעתי הכוונה למצב בו תנועת גלי הים תוך כדי הפלגה באה מכיוון ירכתי כלי השייט ולכיוון קורס ההתקדמות של הכלי ונוצרת מעיין תחושה שגלי הים "רודפים" אחרי כלי השייט מכיוון שמהירות התקדמות הגל מהירה ממהירות התקדמות כלי השייט

mikoola

New member
אני אתן את ההקשרים

המון תודה על ההצעות. המאמר הוא על אניית מלחמה שטבעה במלה"ע השנייה. אני צריכה לתרגם את המונחים אחד לאחד, ולכן חשובות לי ההגדרות המדוייקות. מי שגילה את השרידים היה A Norwegian diving vessel לוחם בקרב מספר שהיה קשה לנוע בגלל ה-following sea מספרים על מהירותה הגבוהה של האנייה - As a surface raider the battlecruiser with her superior speed, was a widely feard ship. אני אנסה לתמצת את מה שהצעתם לי לידי הגדרה, אבל אם מישהו מכיר את המינוחים המדוייקים, אשמח לשמוע. המון תודה וחג שמח, מיכל.

יורם 1004

New member
surface raider

מונח זה מתייחס כל כלי שיט מלחמתי התוקף on the surface דהיינו על השטח (להבדיל מצוללת). לגבי הfollowing sea קיבלת את התיאורים הנכונים. diving vessel בהקשר שלך מתייחס, ככל הנראה, לכלי מחקר , להבדיל מצוללת מלחמתית רגילה. בתרגום מאנגלית ההקשרים חשובים מאוד, כשייט וכמתורגמן אשמח לעזור לך - צרי קשר ישיר אם את רוצה.

ה ש ח ף

New member
Following sea

אכן, בים הבא מגזרת ירכתיים יש בעיות היגוי, הגלים מקטינים את זרימת המיים על פני דף ההגה והתמרון נעשה קשה ולפעמים גם מסוכן.

סקיפר1

New member
ביאכטה יש בעיית היגוי במצב כזה אבל

באוניה/ספינת מלחמה אין בעיית היגוי.

יורם 1004

New member
תרגום מושגים

כתבתי לך תשובה במקום אחר בנושא זה, את מוזמנת לפנות אלי ישירות עם ההקשר המלא של המונחים.

mikoola

New member
אוקיי, מצויין

נראה לי שהבנתי את רוב המושגים, המון תודה.

למעלה