עוד מאותו ספר.....

kidron11

New member
עוד מאותו ספר.....

חברים,
התחילה שנה, ואני התחלתי להמשיך לעבוד על אותו הספר המקראי. אשמח לחוות דעתכם על המשפטים:

נתן יצא את ביתו ושם פעמיו אל בית המלך לבו כבד עליו וצעדו כבד עוד יותר עד כדי שהייתה לו לזרא מלאכת חינוך בני המלך, שניסה להאריך ככל שרק ניתן את שהותו בדרך והשתדל ככל שרק היה יכול להתעטף במחשבות והגיגים שינעימו עליו את זמנו הקצוב עד לחדר הלימוד.

כתיבה וחתימה טובה.
אביבית

ערב טוב, אביבית

שיפוץ למשפט:
נתן יצא את ביתו ושם פעמיו אל בית המלך, לבו כבד עליו וצעדו כבד ממנו. מלאכת חינוך בני המלך הייתה לו לזרא עד כדי כך שניסה, ככל יכולתו, להאריך את שהותו בדרך, להתעטף במחשבות ובהגיגים...

[המשפטים האלה אינם מקראיים כלל וכלל, כפי שכבר הזכרנו בדיונים הקודמים על הספר]

כתיבה וחתימה טובה

שלום לך, הפילוסוף

אם המחשבות הן ההגיגים אפשר פשוט להשמיט אחת מהמילים.
בכל אופן, השמטת אות היחס ב' אינה הופכת את המחשבות להגיגים, מצד אחר, אפשר אולי להתייחס אל "מחשבות והגיגים" כצירוף אחד ולהסתפק בבי"ת אחת, ואולי לכך התכוונת.
את "ככל יכולתו" הצבתי בין פסיקים כדי להבהיר שהצירוף אינו מוסב על "ניסה" אלא על "להאריך" ו"להתעטף" הבאים בהמשך המשפט (בהתאם למשפט המקורי).

תשובה

אם המחשבות הן ההגיגים, זה אומר ששני השמות מתארים אותו עצם ואחד מהם לואי של הראשון, ואז אפשר להשמיט את אות היחס. אם לא, אז במושא אות היחס בעברית חוזרת. ככל שידוע לי, "ככל יכולתו" אינה פסוקית אלא תיאור, ולכן לא ברור לי למה שמת אותו בפסיקים.

kidron11

New member
אעבור על הכול שוב.....

ואז אראה איזה אפשרות לאמץ ומה להמליץ למחבר.
תודה ושבת שלום
אביבית

kidron11

New member
באמת לקראת סוף הספר....

בוקר טוב,
שתי שאלות לתחילת השבוע:
1: איך הייתם מנקדים משנה שלה במשפט הבא:
נשות המלך, בקרב נערותיהן, מצאו להן פינות חמד להפיג בהן את שממונן, והמלך, כפרפר חופשי, ריחף מפינת חמד אחת למשנה, עלז והצטחק בחברתן.

2. מה דעתכם על הפיסוק במשפט:
מן העבר שמנגד שט לעברם אחיתופל הלוך וטפוף בתוך שלמת חור ששוליה תכלת, רקומת פרחי זהב וכסף הגולשת לו מצוואר עד קרסול, במתינות ובנועם, כולו אומר הוד והדר, כיאה ליועץ המלך הנערץ שעל פיו יישק הכול.

תודה כפולה ומכופלת.
אביבית

kidron11

New member
אז אני.....

אנקד. אני מעדיפה את האפשרות הראשונה.
חן. חן.
אביבית

kidron11

New member
אם כך...

גם מראה שלה צריך לנקד מַרְאֵהָ
תודה רבה כפול....
אביבית

kidron11

New member
יש להם סימפתיה?

יום טוב כולם,
משפט בענייני הדדיות, אהבה וסימפתיה. מה הייתם עושים בו?
מעולם לא ראו השניים את פני הדברים עין בעין ומעולם לא רחש לבם חיבה האחד לעמיתו.

חן. חן. מראש.
אביבית

למעלה