עוד לא עברו שלושים....

orna8do

New member
עוד לא עברו שלושים....

אתמול תוך בהייה במסך, קלטתי את הפורום המיוחד הזה. קראתי מספר הודעות ופתאום הבנתי שכאן המקום בשבילי לפרוק את מה שיושב על ליבי. (עם הכתיבה יש לי רומן ארןך שנים, אבל מזה שנה וחצי ואיני מסוגלת לכתוב דבר.) התאלמנתי לפני 16 ימים , התיימתי לפני ארבעה חודשים, חליתי בסרטן לפני שנה וחצי. וכעת אני בשבר גדול, באבל על עצמי, על אימי ועל בעלי , שהיה בן 53 במותו. אני בת 50, אמא לארבעה בני, 29,26,16,14. לפני שנה וחצי חליתי בסרטן, יכולתי לו וניצחתי. אבל, לא היה לי זמן להתמודד עם הידיעה שחליתי, כי ממש באותו זמן, הדרדרה בריאותו של אישי. (הוא סבל מסכרת שפגעה בליבו וכליותיו.) במשך שמונה חודשים האיש נלחם כמו אריה על חיו, כשכולנו סביבו.הוא לא ויתר עד השבוע האחרון. במהלך התקופה, שב הביתה לחודש ימים כדי לנוח מניתוח שעבר כהכנה לניתוח לב מסובך להצלת חיו. הייתי מאושרת לשוב לשגרה, להיות בבית לנוח מבית החולים.אבל מישהו למעלה החליט אחרת, ואימי האהובה בת ה-77, אשה עצמאית חכמה ומיוחדת, שתמכה בי רבות בתקופה הקשה כ"כ בחיי, נלקחה ממני במחטף. טעות באיבחון, סרטן מפושט ובום, תוך שבועיים, באותו בית חולים, באותה קומה ואמא איננה. בתום השבעה אושפז אישי לאישפוז ממנו לא שב. כמעט ארבעה חודשי גיהנום, טלטלות בין תקוות לייאוש, הניצוח הצליח, אך החולה מת. חיידקים עמידים וסיבוכים הכניעו אותו. וכך איבדתי את היקרים לי תוך זמן קצר. ומאז, איני מוצאת את עצמי, הלכתי לאיבוד. כולם רק מדברים על היותי חזקה, עמוד התווך הם קוראים לזה, ואסור לך להישבר, וילדייך וחמותך זקוקים לך.... ואני, מה איתי? רוצה להיות חלשה, לצרוח, לבכות, ו להניח לעולם סביבי שיתנהל בלעדיי. ילדיי מדהימים, ואני כאן להכיל כל אחד עם הקושי והכאב שלו, חמותי שנותרה שכולה ומרוסקת, נשענת עלי ואני כאן בשבילה. אבל אני רוצה שאחרים יניחו לי, שיעזבו אותי עם העצות והסיפורים כמה נוח שאני חזקה ומחייכת. די, עייפתי , אין לי כוח להתרומם, לצאת לעבוד לשוב לשגרה. מה עושים, איך יוצאים מהיאוש הזה?

tul9ad

New member
אורנה היקרה

אני רוצה לחבק אותך, רק לחבק להעניק לך אהבה וכח, כי לזה הייתי זקוקה כאשר אישי האהוב עזב אותנו במפתיע בגיל 53 וללא שום הכנה, כך סתם ביום ראשון אחד לפני 9 חודשים, ובפתאומיות איומה כאשר לא היה כל סימן מקדים, לכם אני כה מזדהה איתך, אכן לא קל, הכל חשוך וחסר תכליתיות, החגים מגיעים ובמקום שמחה יש עצב וחוסר רצון לחגוג, ואק להחפר בתוך עצמי ולחכות שהם יגמרו. אך יחד עם כל העצב והנפילות, יש ימים נסבלים, השגרה חזקה יותר מהכל, לפעמים צוחקים ולפעמים בוכים אך שוב מנסיון, החיים חזקים יותר מהכל והשגרה הברוכה עוזרת להדים את הראש מכל החלל השחור, יש ימים טובים יותר, אפשר לצחוק ולצאת והנפילות מתרחשות לעיתים רחוקות יותר, ואז מבינים את הפירוש של להמשיך למרות... ואך על פיי... אז תתחזקי אשה יקרה, תטפלי בעצמך, תהיי רכה ואוהבת עם עצמך, ותרשי לעצמך את הנפילות, את לא חייבת להיות חזקה תמיד תרשי לעצמך לבכות ולהתאבל, זה בסדר גמור ואפילו רצוי, ואפשר גם לקבל עזרה רפואית זה בסדר עד שהכוחות יחזרו מחזקת אותך ושולחת לך המון כח

orna8do

New member
תודה יקירה

את כותבת כ"כ יפה ומרגש ובעיקר כ"כ נכון. היום שבתי לעבודה, לא קל היה לי לצאת מהבית, לראות אנשים, לענות שוב ושוב על שאלות. ובכל זאת היה טוב לשוב לשגרה.היה טוב להרגיש שאני עושה משהו ולא יושבת כל היום בחוסר מעשה. אני היפרית מטבעי, מורה לנהיגה, שאוהבת לעבוד . הייתי רגילה לשיגרת עבודה בית חולים וקצת בית. ופתאום כלום. ובנוסף החגים שנתנו פסק זמן מכולם. היום נראה ריק ואני מתחליה למלא אותו בעשייה ברוכה.אין מה לעשות, החיים נמשכים, גם כלכלית צריך להתרומם אחרי שנה וחצי בהן עבדנו לסירוגין. השמש זורחת בחוץ והשמיים בהירים, חיב להיות טוב בסוף פשוט צריך לייצר אותו. התמלאתי באנרגיות ובכוחות תודות לכן. שולחת בחזרה חיבוק ושיהיה רק טוב. אורנה

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

את שואלת "אך יוצאים מהיאוש הזה?" לאט לאט עם המון סבלנות ... את חווה את מה שחלקנו חווים בהווה וחלקנו חווינו בעבר, אכן זו התמודדות קשה ביותר - שלך - ורק שלך. הקושי הינו כה רב ועצום, שנותן לנו רושם שהוא מוחלט. שזה הסוף שלנו. אך זה רק רושם. זו רק תחושה של "אני לא יכולה יותר". אני יכולה גם יכולה. אבל איני יודעת עד כמה אני יכולה. לכן, לא כדאי להיבהל. לדאוג לבריאותך, לשנתך, ולהבין מה הכי פחות נורא לעשות כרגע, וכך לעבור עוד רגע, עוד שעה, עוד יום... זו תקופה של ימים נוראים יותר או פחות, כמו גלגל פעם למעלה ופעם למטה, זו התמודדות עם המציאות האיומה אליה נקלענו. ובמקום הזה ,הבית שלנו, שרק כאן מבינים את תחושותייך תוכלי לשתף, לקרוא, לכתוב, לקבל חיזוקים ולספר כל מה שעולה ברוחך חיזוקים תמיכה וחיבוק חם ממני ואת מוזמנת גם לפנות אלי במסרים טלי.

orna8do

New member
כמה טובה התחושה שיש מי שמבינים

אני כבר לא מנסה להסביר את עצמי לאף אחד. באמת, רק מי שחווה את האובדן יכול להבין. אני מתגעגעת לאמא שלי , לבעלי, לחיים שלפני המחלות.גם אז לא היה קל, אבל היה הביחד. לא יודעת כמה מכם עברו את הסיוט שנקרא חברא קדישא.הם שברו אותי טוטלית. אני גרה ביישוב שאין בו בית עלמין. בעוד גופתו של בעלי בחדר בבית החולים, (הרי מחכים שעתיים, אולי הוא יתחרט...) ירדתי לסדורי ההלויה. ביקשתי לקבור אותו בסגןלה בפ"ת שם קבורה כל משפחתו. בעצם מהקסר הראשון של בית הקסרות מתחילה השושלת. בעלי דור 7 בארץ, למקימי פ"ת. סבו היה קבלן שתרם לחברא קדישא את הבניין והמגרש עליו הוא עונד לפני הרבה שנים. הנבלות יושבים שם עד היום, אבל כשביקשתי לקברו שם נאמר לי שאין מקום, גם לא בזכות אבות. נשאלתי היכן קבור אביו כאילו זה מובן מאליו שהוא מת, ועניתי שבחיפה. לא טוב אמר האיש, והיכן אימו קבורה, היא חיה תודה לאל השבתי, והוא השיב, הוי חבל....... אם היתה קבורה אצלנו יכולנו לקבלו. לא עזר לי כלום, שלחו אותנו לירקון. ורק לקירות שנראים כמו משרפות באוושויץ.ושוב ויכוחים והצעה לרכוש אדמה בכסף. קניתי ב"מבצע" שניים במחיר אחד. כשרציתי לשלם בהמחאות הוא סירב, למרות שבפ"ת מקבלים צ'קים, טען שהם שייכים לת"א וזה שונהו ביקש כרטיס טשראי. אמרתי שאין לי והוא ענה שאין בן אדם ללא כרטיס, השבתי שאם הוא היה מאושפז שנה גם לו לא היה. הסכים לקבל המחאות בתנאי שלא אעשה מצבה עד שאחרון הצ'קים ייפרע. כאן כבר התפרקתי טרקתי את הטלפון, אמרתי שאלך חקבורה חילונית. יקחו לך הרבה כסף אמרו, שם לפחות הם מצהירים שהם סןחרים ואתם מדברים בשם הדת. למזלי היה שם חבר משפחה שעזר לי ונתן את הכרטיס שלו. גם האמבולנס עלה 350 ש"ח למרחק 8 דקות נסיה מבית החולים, כאשר לסגולה לא גובים תשלום. ולמה? כי אלו שייכים לת"א ואלו לפ"ת. יש להם מונופןל והכל כ"כ מגעיל. מצבי הכלכלי לא קל, אבל לא יכולתי שלא לשמור על כבודו של האיש שלי. כדור שני ושלישי לשואה לא יכולתי לתת שיכניסו אותו לתאים האלו. זה נורא. הארוע הזה שבר אותי. משעה 12 בצהריים היינו בבית החולים עד שעה שש בערב. מותשים וכואבים הגענו הביתה . ככה זה בארצנו הקטנה. כמה חבל. תודה על ההקשבה... חיבוק לכולן ויום טוב.

למעלה