עוד לא כאן ובכל זאת...

עוד לא כאן ובכל זאת...

קראתי קצת בפורום פה ומה להגיד לכם ממש פחד...
נשואה (אולי נכון יותר להגדיר פרודה?) עשור וקצת + 2 קטנים יחסית.
בשנה האחרונה, בעלי בגד כי לא היה מסופק במערכת היחסים הזוגית שלנו ואח"כ החליט שהוא רוצה לפתוח את היחסים (פוליאמורה או משהו בסגנון). אני מתקשה מאוד להסתגל לרעיון ולא מעוניינת לחלוק את הזוגיות שלי עם גורם/גורמים נוספים.

הוא לא רוצה לפרק, טוען שלכל הפחות אפשר לחיות יחד תחת סטטוס של פרודים כל עוד לאף אחד מאיתנו אין מערכת יחסים משמעותית, בינתיים לנהל מערכת משפחתית מוצלחת.
אני לא מסוגלת (נכון להיום לפחות) להשקיע בזוגיות עם מישהו שמנהל מערכת יחסים עם אישה נוספת מה שגורם לי להתרחק יותר ויותר. התסכול במצב הקיים הופך לבלתי נסבל מבחינתי. שוקלת לפרק וזהו.

עם זאת אני קוראת פה ותוהה האם זה הצעד הנכון...
אל תכעסו , אני לא שופטת חלילה, לא בנעלי כל אחד ואחת אבל... עולה פה מהפורום מרמור, תסכול, מערכות גירושים נוראיות, הכפשה של סטטוס "גרוש" "גרושה", נטישה של חברים, בדידות...
האופק החיובי היחיד שעולה (קראתי מעט יש לציין) הוא הפסקת הסבל שהיה בזוגיות הנוראית שהיתה...
אצלי אין זוגיות "נוראית" היתה זוגיות לא מספקת מצידו וקיפאון מסויים מצידי אולי נכון יותר להגדיר את זה כ"זוגיות נעדרת" אבל זה לא שאני אסתכל אחורה ואגיד לעצמי מזל שיצאתי מהמערכת הזו...

הרצון לפרק נובע מזה שאני לא רואה עתיד ורוד, לא רואה אופק זוגי איתו כי הוא רוצה אישור מצידי לקיים זוגיות פתוחה ואני כנראה לא הטיפוס המתאים לזה...

אשמח לשמוע את דעתכם על מה כתבתי ואת החוויות שלכם...האם החיים תחת סטטוס גרוש/גרושה מאתגרים כל כך או שיש גם תווים נעימים...מערכות יחסים טובות ואופק בהיר ומאיר...

ye44

New member
עוד לא כאן וכמו

שזה נראה לעולם לא תהי כאן, מהסיבה הפשוטה שאין לך עמוד שידרה ובטח אין לך כבוד עצמי אז אולי הגיע הזמן לגדל קצת ביטחון עצמי פאסון וכבוד עצמי לומר לעצמך זהו

&nbsp
אין יותר להיות עבד או שפחה עבור בן זוג שלא אוהב אותי ובטח לא מכבד אותי ובטח שמצדך את מודה שגם אצלך יש סוג של קיפאון אז למה לרמות את עצמנו ?
&nbsp
אין לך מה לחשוש כל אישה שלישית היא בסטטוס גרושה וכל אישה שנייה תחת סטטוס
"מרמה את עצמה " או " חיה בשקר " כבר כתבתי שזוגיות זה מפעל הפיס זה את
&nbsp
והגורל שלך יכול להיות יותר טוב ויכול להיות יותר גרוע אבל הכי גרוע זאת אישה
שחיה בשקר עם עצמה
הבן זוג שלך רוצה "לזיין" בחוץ עם רישיון ומוכן שגם את,
&nbsp
אם את לא בקטע של "סווינגרס" אז קחי את חפצייך ותברחי כל עוד נפשך בך אין
לי ספק שהוא חוגג ובסופו של תהליך תקבלי את ה"וולה" הבא וזה יהיה לאחר שהילדים
&nbsp
יגדלו והוא לא יצטרך לשלם מזונות ואת תמצאי את עצמך בגיל 55 פלוס מינוס חיה
מול ארבע קירות בבדידות מזהרת ותבכי על מר גורלך אייך לא שברת את הכלים
&nbsp
עשור לאחור.במקומך היית כבר רץ מחר בבוקר לפתוח תיק ולשלוח אותו לכל הרוחות
אבל ביננו בשקט מבלי שאף אחד שומע את תאמרי לעצמך שאולי הוא ישתנה והכל
&nbsp
יסתדר, נתראה בעוד עשור

לדעתי

א. יש לך עמוד שידרה חזק מאוד כי את לא מוותרת בקלות על המשפחה שבנית ולא מתפשרת על הדרך שלך ואת מאוד ריאלית לגבי ההמשך.

ב. רק אם בן הזוג שלך בענין - כדאי ללכת לייעוץ זוגי משמעותי עם נכונות לעבוד על הזוגיות. עד עכשיו היה בסדר ועכשיו כבר לא?
גם הוא אינו בענין של לפרק - לכו יחד לייעוץ ותמצאו את הדרך. זה בהחלט אפשרי.
לפרק תמיד אפשר. אין מה למהר.

ג. גירושין הם לא תענוג גדול, אבל לפחות אצלי, הם הדבר הכי טוב ונכון שעשיתי בחיי. גם הסובבים אותי מעידים על כך. נכון שלא היה קל - אבל לפחות אצלי אמא שלי היתה אומרת שאם קשה לי - סימן שאני בעליה. לפחות במקרה הזה היא צדקה. ולגירושים יש המון יתרונות שאולי לא באים לידי ביטוי פה בפורום, כי מטבע הדברים אנשים מדברים על מה שמפריע להם ואל הטוב מתייחסים כמובן מאליו.

שיהיה בהצלחה

מתגנב

New member
מאד תלוי עד כמה חייך ממוקדים ב"זוגיות" הנוכחית

אם חייך הנוכחיים נשענים על בן הזוג שלך, חיי החברה שלך הם בעיקר מפגשים עם משפחות אחרות, אם רוב העניין שלך ביום יום הוא סביב המריבות והמתחים עם בעלך - אכן תמצאי עצמך בוואקום אחרי הגירושים. לפחות זמנית. אם יש לך כלים לבנות לעצמך עולם חלופי, זו תהיה הרפתקה נהדרת עם דיוודנדים עצומים. אם לא, הגירושים אכן מפחידים כפי שאת מתארת אותם.
&nbsp
בתרחיש החיובי: אם יש לך חיים עצמאיים, חברים וחברות משלך, תחביבים, מוקדי עניין שאינם נשענים על בן הזוג - הגירושים יהיו פתח לשחרור, הקלה, הפגת מתח ושיפור משמעותי באיכות חייך. חבל על כל יום שבו את נשארת תקועה בקשר רע.

MyBaby2013

New member
אהובה, כמה דברים לי אלייך...

ראשית כל, מהדברים שלך עולה הרבה תסכול ופחד.
לפרק משפחה זה אף לא לא קל (ריגשית) אם כי בפועל זה יכול להיות פשוט (אני מדברת מניסיוני: גרושה +1)

כתבת שהייתה לכם "זוגיות נעדרת" ואני תוהה מה הסיבה שאת מסתפקת בזוגיות כזו? יכול להיות שאם תעבדו על הזוגיות שלכם (טיפול זוגי) תצליחו לשקם את היחסים ואף לשפר אותם, זה בהנחה שיש רצון משותף לבנות משהו אמיתי. טיפול יכול בסופו של דבר להביא גם לפירוק הקשר במידה ורואים שאין סיכוי להתקדם ואז זה בדר"כ נעשה ברוח הרבה יותר נעימה ובהסכמה הדדית.
גירושים לא חייבים להיות מכוערים וכל אחד מחליט איך הוא יתגרש.
לגביי, אני הרבה יותר מאושרת לבד מאשר בזוגיות הגרועה שהייתה לי. לא רואה כל סיבה להישאר היכן שלא טוב.
תשאלי את עצמך את השאלות הבאות:
1. כמה את מוותרת על עצמך בתוך הקשר?
2. האם את מאמינה שמגיעה לך זוגיות בריאה, טובה, חברית ומלאת תשוקה?
3. האם את רוצה להישאר איתו כי את אוהבת אותו או רק כי את מפחדת להיות לבד?

ברגע שתביני את התשובות, יהיה לך קל יותר לקבל החלטה.
בהצלחה.

tal902

New member
רק הערה לסעיף 3

זה לא מספיק שהיא אוהבת אותו. השאלה אם גם הוא אוהב אותה. צריך שניים לטנגו...

איצקו1999

New member
לאחת מכולנו

היי
רציתי להגיד לך רק דבר אחד
ללא היסוס תעשי מה שאת חושבת שהכי טוב לך, לכי עם זה עד הסוף כאשר את משוכנעת שזה הנתיב שאת רוצה ללכת בו.
חג שמח יקירתי בהצלחה.

למעלה