עוד לא יבש הדיו

עוד לא יבש הדיו

עוד לא יבש הדיו על ההחלטה לפנות את חבל עזה,שטוענים שאינה החלטה כלל-ושרון מיישם אותה בהתאם לראות עיניו. הוא הורה לשלוח מעריכים,ופונה למתישבים לבקש מקדמות ע"ח הפיצוי. עד כאן,על פי ההכרות עם אישיותו של רה"מ זה ממש צפוי. מה שלא ברור,לאור ההתפתחויות הללו-מה עוד עושים שרידי המפד"ל בממשלה. וגם ניתן לשאול את שלושת השרים ובראשם נתניהו-מדוע הם עוד שם. הרי רק לפני ימים מספר נתניהו טען שאין שום החלטה על פינוי. אם אין החלטה כזו,אז מדוע מתירים לשלוח שמאים לשטח ולפתות בשלמונים מתישבים ע"ח פינוי שכאילו לא הוחלט עליו ? לתשומת ליבם של ח"כי המפד"ל ושלושת שרי הליכוד.

shy-1

New member
קקטוס, בתור אחד שמטריד חדשות לבקרים

את העיתונות עם מאמריך, אני מתפלא עליך שלא קלטת עדיין, מאותו הרגע ששרון, אולמרט ומופז, טענו שצריך לצאת מעזה, ועזה היא מטרד מסוכן לישראל, התחילה הספירה לאחור ! אפילו אם לא נחקק שום חוק, אפילו אם אין שום הסכמה עדיין בממשלה, הערבים,הגויים והיהודים, רשמו לפניהם את האמת, ואין נסיגה ממנה.

אם זו בעיניך אמת

אז בעיניי היא הפיכה. אין אמת בנסיגה סתמית תחת לחץ. זה תמיד גובה מחירים גבוהים פי כמה. מרבית ההתישבות בעזה לא מפריעה לאף אחד. שם לא נושלו ערבים כמו בשייך-מוניס. היא מפריעה לערבים,כי הם רואים שניתן לחיות טוב יותר למול עיניהם. זו בטח אינה עילה לפינוי,ועוד כל ההתישבות,ועוד ללא כל תמורה. ביבי תבעף יתנו-יקבלו ! אני מחפש כאן את ה"יתנו".

shy-1

New member
לא התכוונתי האמת שלי האישית !

כוונתי, שמרגע שביקשת מאנשים לא לחשוב על קופים ירוקים ... רק על קופים ירוקים הם יחשבו. בקיצור, אין דרך חזרה. אישית, אני חושב שכל שליטה על עם אחר סופה כשלון והרס העם השולט !

כאן לדעתי טעותך הגדולה

ההתישבות ברצועה-אין בה שום אספקט של שליטה על עם אחר. לא יושבים שם בתוך ישובי הערבים הכלל. תושבי הרצועה יכולים רק להרויח מההתישבות הזו. תעסוקה זמינה.

shy-1

New member
ובכן, טעיתי אני טועה ואטעה עוד רבות

כך שאיני מפחד מטעויות. אבל ... אני בטוח, שאם אשמע או אראה 10 אחוז(10%) מתושבי הרצועה הערבים, טוענים או מפגינים כנגד עזיבת היהודים, אבקש סליחה על טעותי, ואקשיב יותר להגיונכם כי רב. עשינו עסק ? נ.ב. אתה חושב שאני כנראה מפגר(זכותך), אך בתור אחד שקצת חושב הריני להשבע לך שגם לאחר צאתנו מעזה והסביבה, אם היחסים בינינו לבין בני הדודים יהיו יחסי שלום, תהיה להם ולנו הרבה פרנסה משותפת וכך גם הרבה רווחים. הכל תלוי בהם והנו.

mmeny

New member
מקצוע העבדות עבר מן העולם

גם השחורים באמריקה כבר לא משרתים של הלבנים והערבים לא כ"כ טיפשים

mmeny

New member
טיול מאורגן לשמאי הקרקע

ועד העובדים של שמאי המקרקעין החליטו השנה על טיול בגוש קטיף מה זה קשור לביבי או למפד"ל

מורנא007

New member
נתניהו

נתניהו במו ידיו איבד הזדמנות נוספת לפרוש עם מחנה לא קטן של ח"כים, ולהיות אלטרנטיבה שלטונית רצינית ואולי אף להיות ראש ממשלה. זו הסיבה שבגללה שלפתי את סימן הליצן
לנתניהו. נתניהו צובר הפסד כוח פוליטי משמעותי בכך שהוא הופך לפודל של שרון.

אילבן

New member
בשביל להיות רוה"מ,נתניהו לא צריך

לפרוש מהליכוד,זו הדרך היחידה שלו לצמרת, הבנתך את הפוליטיקה,איך לומר חלשה.

מורנא007

New member
בדרך כלל, כן

צריך לעבור דרך מנגנון של מפלגה גדולה. יש מקרים (כמו ג'ון מיג'ור באנגליה, ונתניהו עכשיו) בהם צריך להכות בברזל בעודו חם.

מורנא007

New member
כבר לא אקטואלי

הוא יכל לפרוש עם ליבנת, שלום וחלק ניכר מהסיעה בכנסת. שרון היה נשאר עם אולמרט וליבני...

סוהי

New member
טעות בידך,מורנא...

לנתניהו אין כזו תמיכה בציבור הרחב.הרבה פחות מאשר יש לשרון בימים אלה. נתניהו לא יצליח אם יעמוד בראש מפלגת פורשים קטנה.הסיכוי היחיד שלו להגיע לראשות הממשלה הוא בראש הליכוד. אבל לשם כך,עליו לחכות לפרישה מרצון של שרון.

מורנא007

New member
OK

ומה עם העקרונות? "היו לי פעם עקרונות, מכרתי את כולם עיסקה מוצלחת בשבילי טובה גם בשבילם"... ברור עם עקרונות לא מגיעים רחוק (ראה את ל"ע, התחיה, שלי, ד"ש, מק"י ורפ"י).

אילבן

New member
גם שינוי ומרצ בדרך לבית הקברות

הפוליטי,הם יהיו בחברה טובה.

סוהי

New member
שינוי ומר"צ שומרים עדיין על כוחם.

הם לא מראים סימנים של התחזקות או היחלשות. לגבע עקרונות ואידיאולוגיה - תנועה פוליטית אמיתית לא יכולה בלעדיהם,אבל לא יכולה להתבסס רק עליהם.תמיד צריך להתפשר,השאלה היא המידה והפרופורציה.

מורנא007

New member
נתניהו

בסדר, אני מבין שכדי לחזור להיות ראש ממשלה, הוא נאלץ לבלוע את הצפרדע
של פינוי ההתנחלויות ברצועת עזה. אחרי עזה, השלב הבא יהיה הגדה. אני מקווה שלא יהיה וויתור בירושלים.

למעלה